Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 24

Pasikeitę broliai Ballai Lietuvoje apsistos žvejų pamėgtoje vietoje

Broliai Ballai šiuo metu keliauja per Lenkiją į Lietuvą, bet šįkart mūsų šalyje jie apsistos ne Birštone ar Prienuose, bet kaimo turizmo sodyboje.
Broliai Ballai – LiAngelo ir LaMelo apsistos „Karpynės“ kaimo turizmo sodyboje.
Broliai Ballai – LiAngelo ir LaMelo apsistos „Karpynės“ kaimo turizmo sodyboje. / JBA ir Karpynės nuotr.

Prie greitkelio Vilnius–Klaipėda esančiame Gabšių kaime įsikūrusios „Karpynės“ darbuotojai rengiasi vėlyvų svečių sutikimui šią naktį.

Broliai Ballai – LaMelo ir LiAngelo pirmadienį kartu su jiems suburta JBA komanda autobusu juda iš Lenkijos į Lietuvą, kur savaitei apsistos žvejų pramogoms orientuotoje sodyboje.

„Jie pageidavo vietos, kur komanda galėtų treniruotis ir iš ten nuvažiuoti į rungtynes Jonavoje ir Alytuje. Be to, tai uždara teritorija, jiems ten bus ramiau“, – sakė brolių Ballų viešnagės Lietuvoje vienas organizatorių Karolis Malinauskas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Broliai Ballai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Broliai Ballai

Žinomas prodiuseris buvo ištikimas Ballų bendražygis šiemet per jų keturis mėnesius Lietuvoje, kai nuo sausio pradžios iki balandžio pabaigos du amerikiečiai atstovavo Prienų krepšinio klubui.

Šįkart jų vizito istorija visiškai kita.

Broliai Ballai atkeliauja su jų tėvo įkurtos amerikiečių krepšinio lygos JBA komanda ir bus Lietuvoje tik savaitę.

Jų kelias Lietuvoje nesikirs su Virginijaus Šeškaus treniruojama Prienų ekipa. Šįkart amerikiečių maršrutais rūpinasi kiti asmenys.

Šiuo metu Madride esantis buvęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius, prieš kelerius metus krepšinio paramos ir vystymosi fondą įkūręs Mindaugas Balčiūnas yra pagrindinis koordinatorius, organizuojantis pasaulinį Ballų turą.

Per tris mėnesius komerciniams tikslams šiemet įkurta amerikiečių komanda planuoja surengti apie tris dešimtis rungtynių Europoje ir Azijoje, o pradėjo turą Danijoje.

Penktadienį brolių vedama JBA ekipa 120:118 palaužė „Svendborg Rabbits“.

19-metis LiAngelo Ballas įmetė 36 taškus, žaidęs visas 40 minučių ir pataikęs 14 metimų iš 34.

Po karjeros etapo Lietuvoje savo išskirtinę šukuoseną pakeitęs 17-metis LaMelo Ballas Danijoje surinko 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

K.Malinausko teigimu, buvo nuspręsta, jog per Baltijos jūros regiono šalis bus patogiau keliauti išskirtiniu autobusu, kuriuo komanda pajudėjo iš Danijos link Lietuvos.

Praėjusią naktį visa komanda nakvojo Lenkijoje, tik Ballų tėvas LaVaras Ballas keliauja kitaip – JBA komandos treneris lėktuvu nutūps Lietuvoje, kur jo auklėtiniai turės galimybę sportą derinti su pramogomis gamtoje.

„Karpynės“ turizmo sodyba savo tvenkiniuose žvejams siūlo gaudyti upėtakius, karpius, lydekas ir kitas žuvis, tačiau joje patogu ir treniruotis.

„Karpynės“ krepšinio salėje anksčiau rungtyniaudavo NKL klubas Raseinių „Rasai“, ten savo stovyklą jaunimui pernai rengė Jonas Valančiūnas.

Ten broliai Ballai ruošis dvejoms rungtynėms Lietuvoje. Jau trečiadienį laukia mačas Jonavoje su NKL pirmenybių klubu „Sintek-Jonava“, o paskui rimtesnis varžovas – Alytaus „Dzūkija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius