Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 20

Pasikeitusi Lietuvos rinktinė renkasi į šaltą Palangą

Viskas kiek kitaip atrodo Palangoje, kur krepšininkai renkasi į Lietuvos rinktinę stovyklą rengtis pasaulio čempionato atrankos kovoms su Kosovu ir Lenkija.
Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko į neįprastą rudenišką stovyklą
Gediminas Orelikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė kasmet buvo pratusi Palangoje pradėti pasirengimą pirmenybėms, kad ir kokios jos bebūtų – olimpinės žaidynės, pasaulio ar Europos čempionatas.

Tas pats ramiame Palangos pakraštyje įsikūręs „Vanagupės“ viešbutis, daug tų pačių komandos personalo narių su nesenstančiu komandos masažuotoju Juozu Petkevičiumi priešakyje, dalis krepšininkų taip pat čia renkasi ne pirmą kartą.

Tačiau skirtumų šiemet dar daugiau ne tik kalbant apie oro temperatūrą, kuri dabar keliolika laipsnių žemesnė nei vasarą ir mintys apie maudynes jūroje nevilioja nė vieno.

Krepšininkų artimiausių žmonių – žmonų ir vaikų šįkart kartu mažai, pirmadienį iki pietų tik Gediminas Orelikas drauge atkeliavo su šeima. Tiesiog pasirengimas bus itin trumpas – jokių draugiškų rungtynių ir vos keturios dienos pratybų iki kelionės į Kosovą, kur penktadienį Lietuvos krepšininkai pradės pasaulio čempionato atrankos varžybas.

Žaidėjų automobiliai kuklesni, nes nėra ryškiausių rinktinės žvaigždžių, kurie liko NBA ir Eurolygos klubuose.

Dėl po 14 metų sugrįžusios „langų“ sistemos – nacionalinių rinktinių atrankos rungtynių per klubų sezoną – bei Eurolygos ir FIBA niekaip nesibaigiančio karo į pirmuosius mūšius su Kosovu penktadienį Prištinoje ir su Lenkija sekmadienį Klaipėdoje stos labai neįprasta Lietuvos rinktinė.

Joje vėl yra patyrusių karių, tokių kaip Kšištofas Lavrinovičius ar Renaldas Seibutis, kurie su rinktine yra praėję ugnį ir vandenį.

„Labai džiaugiuosi, kad vėl galiu atstovauti rinktinei, – sakė R.Seibutis, debiutavęs rinktinėje dar 2010 metų pasaulio čempionate. – Aišku, formatas pasikeitęs, emocijos yra dvejopos – smagu, kad gali būti čia, bet kartu nežinia, kaip viskas vyks, nes turime sulipdyti komandą per kelias dienas“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko į neįprastą rudenišką stovyklą
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko į neįprastą rudenišką stovyklą

A.Kulboka: „Tai – svajonės išsipildymas“.

2017 metų Lietuvos rinktinėje yra ir naujokų, tokių kaip 19-metis Arnoldas Kulboka.

Jis ir Evaldas Kairys pirmieji atvyko į Palangą. Palikęs 20 laipsnių šilumą Italijoje A.Kulboka džiaugėsi, kad nereikėjo skristi iš Kapo d'Orlando miesto Sicilijoje, nes skrydis būtų trukęs 11-12 valandų – viskas vyko greičiau, nes sekmadienį jis žaidė Italijos lygos rungtynes Brešoje, netoli Milano, ir parskrido į tėvynę tą pačią dieną per keturias valandas.

„Tai – svajonės išsipildymas“, – sakė A.Kulboka, šiemet įkėlęs koją į vyrų krepšinį, kai Bambergo „Brose“ paskolino jį Kapo d'Orlando „Betaland“ klubui.

A.Kulbokai rinktinėje viskas nauja, nes jis pažįsta tik bendraamžį Lauryną Birutį.

Iš viso rinktinėje debiuto laukia penki žaidėjai: A.Kulboka, L.Birutis, Arnas Butkevičius, Vaidas Čepukaitis ir Gediminas Orelikas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko į neįprastą rudenišką stovyklą
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko į neįprastą rudenišką stovyklą

„Keista, aišku, bet laukiau šitos dienos, – sakė A.Butkevičius, kvietimo į rinktinę sulaukęs būdamas 25-erių. – Nauja patirtis. Nors ir dauguma žaidėjų pažįstami, bet bus įdomu pažiūrėti į tą virtuvę iš vidaus.“

Kitoks įspūdis Šarūno Vasiliausko, kuris buvo rinktinės įžaidėju 2014 metais pasaulio čempionate. Nors paskui jo paslaugų per pirmenybes nebeprireikdavo, 28 metų gynėjas yra žaidęs su dauguma krepšininkų rezervinėje ir studentų rinktinėje, taip pat klubuose.

„Visi čia pažįstami, va, Juozukas pasitiko pirmasis prie viešbučio durų“, – sakė Š.Vasiliauskas. Turkijoje šį sezoną rungtyniaujančiam įžaidėjui kvietimas į Lietuvos rinktinę buvo proga antrą kartą ant rankų paimti prieš mėnesį Lietuvoje gimusią dukrą Lėją. Prieš tai jis regėjo mergaitę tik kelias dienas iškart po gimimo.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr.Šarūną Vasiliauską į rinktinės stovyklą palydėjo žmona.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr.Šarūną Vasiliauską į rinktinės stovyklą palydėjo žmona.

Iš penkiolikos į rinktinę kviestų kandidatų nebus tik Mariaus Grigonio – Berlyno ALBA gynėjas liko Vokietijoje gydytis čiurnos traumą.

Arčiausiai iki Palangos keliauti buvo Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjams, kurių rinktinėje yra trys – Mindaugas Girdžiūnas, A.Butkevičius ir R.Seibutis.

„O, kokie žmonės!“, – apsimetęs nustebusiu R.Seibutis sveikinosi su bendraklubiu A.Butkevičiumi.

Panevėžio „Lietkabelio“ trejetas K.Lavrinovičius, Adas Juškevičius ir Vaidas Čepukaitis laukiami pirmadienio antroje pusėje – jiems leista kelioms valandoms atvykti vėliau dėl sekmadienį vykusių įtemptų LKL rungtynių su Kauno „Žalgiriu“.

Vėliau prie rinktinės turėtų prisidėti ir Eimantas Bendžius, keliaujantis iš Ispanijos.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas

Žaidėjų kelionės iš užsienio šalių – papildomos išlaidos Lietuvos krepšinio federacijai.

Iki šiol krepšininkai į stovyklas suplaukdavo po atostogų, dabar didelė dalis iš užsienio klubų, tad federacijai reikėjo pasirūpinti jų skrydžių bilietais.

Pasaulio čempionato atrankos varžybose Dainiaus Adomaičio treniruojamai Lietuvos rinktinei per dvejus metus reikės sužaisti 12 atrankos rungtynių.

Po pirmojo etapo C grupės kovų su Kosovu, Lenkija ir Vengrija trys geriausios komandos iškops į antrąjį etapą, kuriame prie naujos grupės prisidės trys D grupės ekipos: Italija, Kroatija, Nyderlandai arba Rumunija.

Iš naujos šešių komandų grupės trys rinktinės pateks į pasaulio čempionatą Kinijoje.

Vardas Pavardė Klubas
Adas Juškevičius Panevėžio „Lietkabelis“
Mindaugas Girdžiūnas Klaipėdos „Neptūnas“
Šarūnas Vasiliauskas Trabzono „Trabzonspor“
Renaldas Seibutis Klaipėdos „Neptūnas“
Rokas Giedraitis Vilniaus „Lietuvos rytas“
Deividas Gailius Burgoso „Miraflores“
Arnas Butkevičius Klaipėdos „Neptūnas“
Arnoldas Kulboka Kapo d‘Orlando „Betaland“
Gediminas Orelikas Venecijos „Umana Reyer“
Eimantas Bendžius Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“
Kšištofas Lavrinovičius Panevėžio „Lietkabelis“
Evaldas Kairys Biujukčekmedžės „Demir Insaat“
Vaidas Čepukaitis Panevėžio „Lietkabelis“
Laurynas Birutis „Šiauliai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius