Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 24

Pasiūlymas iš Panevėžio Adui Juškevičiui nusvėrė net Europos klubų viliones

Adas Juškevičius pirmąją nacionalinės komandos stovyklos dieną į „Vanagupę“ žengė lyg koks senbuvis pro galines viešbučio duris. Tačiau kitaip, nei įprasta senbuviams, jis dar nėra tikras, ar rugsėjį leis Europos čempionate Izraelyje ir Stambule. Tačiau šiai misijai 28-erių krepšininkas galės susitelkti šimtu procentų – susirado naują klubą, todėl gali visą dėmesį skirti rinktinei.
Adas Juškevičius
Palangoje vyko pirmoji vyrų rinktinės treniruotė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Juškevičius sekmadienį oficialiai padėjo parašą po vienų metų sutartimi su Panevėžio „Lietkabeliu“.

194 cm ūgio krepšininkas į Lietuvą grįžta po vienų metų pertraukos. 2015–2016 metų sezoną jis rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos ryte“, o pastarąjį sezoną praleido Saragosos CAI klube Ispanijoje.

„Be konkurencijos, tai geriausia vieta žaisti krepšinį: dėl lygio, šalies, klimato.

Bet man bus smagiau žaisti daugiau nei po vieną mačą per savaitę. Ispanijoje po vieną per savaitę buvo sunkoka.

Taip pat turėjau tikslą rasti komandą, kuri žaistų pajėgiame Europos taurės turnyre ir vietiniame čempionate“, – savo pasirinkimu džiaugėsi A.Juškevičius.

Gynėjas sulaukė pasiūlymų ir iš kitų Europos komandų, tačiau jie nenusvėrė „Lietkabelio“ pliusų. A.Juškevičius susižavėjo, kaip „Lietkabelis“ ūgtelėjo ir aikštėje, ir už jos ribų.

Kai paskutinį kartą „Lietkabelį“ sutiko aikštėje, tai 2015–2016 metų sezoną A.Juškevičiaus „Lietuvos rytas“ eliminavo panevėžiečius dar LKL pirmenybių ketvirtfinalyje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Juškevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Juškevičius

Bet šiemet A.Juškevičius per televizorių matė, kaip tas pats „Lietkabelis“ LKL pusfinalyje užtvėrė vilniečiams kelią į kovą dėl aukso žiedų.

„Panevėžys yra stipriai į priekį žengianti organizacija ir komanda. Ją jau reikėtų pradėti vertinti rimtai. Tai nebe ta komanda, kokia buvo prieš keletą metų.

Tą parodė praėjęs sezonas. „Lietkabelis“ pasiryžęs kautis dėl aukštų rezultatų Lietuvoje. Jie nori aukštų rezultatų ir Europoje. Tą jie rodo burdami pajėgią komandą.

Vadovai dirba puikiai. „Lietkabelis“ Lietuvoje yra geras klubas žaisti“, – panevėžiečius liaupsino A.Juškevičius.

Beje, anot „Lietkabelio“ direktoriaus Manto Ignatavičiaus, jis pakeis Beną Madgeną – australą, kuris buvo vienas pagrindinių panevėžiečių puolimo variklių atakuojančio gynėjo pozicijoje.

A.Juškevičius per savo karjerą yra rungtyniavęs ir įžaidėjo pozicijoje, bet į Panevėžį vyksta ruošdamasis dažniau atakuoti krepšį, o ne mesti.

Panašios užduotys, ko gero, jo laukia Ir Lietuvos rinktinėje.

„Man tai suteiks daug žaidimo laiko. Ispanijoje sezonas buvo banguotas. Noriu žaisti daug ir susigrąžinti savo pasitikėjimą.

Apie savo konkrečią poziciją rinktinėje su treneriu dar nekalbėjome. Bet manau, kad treneris mane statys ten, kur reikės pagalbos. Gal reikės padėti įžaidėjams, gal – antriems.

Laviruosime.“

Konkurencija bus didžiulė – gynėjų grandyje žaidžia ir gali rungtyniauti Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Mindaugas Girdžiūnas, Martynas Gecevičius, Marius Grigonis ir Artūras Milaknis.

Tačiau Adui tai nėra naujiena. Tas pats kiekvieną kartą, kai jis bandė prasibrauti į rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius