-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 03 27

Pasiuntiniai iš Lietuvos su svarbia misija keliauja pas Joną Valančiūną

Jonas Valančiūnas kitą savaitę sulauks bendražygių iš Lietuvos, kai jį ir „Memphis Grizzlies“ klubo vadovus aplankys Lietuvos krepšinio federacijos atstovai.
Jonas Valančiūnas ir LaMarcusas Aldridge'as
Jonas Valančiūnas ir LaMarcusas Aldridge'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir Lietuvos rinktinės vadovas Žydrūnas Vilenčikas kitą savaitę iškeliaus į JAV.

Jie ruošiasi pasaulio čempionatui ir nori būti ramūs, kad nepasikartotų 2017 metų nemaloni situacija kitoje Atlanto pusėje.

Tada vasarą Domantas Sabonis buvo išmainytas iš „Oklahoma City Thunder“ į „Indiana Pacers“ klubą. Lietuvos krepšinio federacija buvo sutarusi ir išsiuntusi draudimo sutartį į Oklahomą, bet kontaktų su Indianapolio klubu dar neturėjo – „Pacers“ nepanoro išleisti savo naujo pirkinio į Europos pirmenybes, tad 2017 metais Izraelyje bei Turkijoje lietuviams teko kovoti be D.Sabonio.

J.Valančiūnas rinktinei atstovavo visas aštuonias pastarąsias vasaras, bet praėjusį mėnesį jis buvo išmainytas iš „Toronto Raptors“ į „Memphis Grizzlies“.

Federacijai dabar svarbu viską suderinti su Memfio klubu, kuriame Lietuvos krepšininkas iškart pritapo ir NBA rungtynėse renka po 19,3 taško bei po 10,2 atkovoto kamuolio.

„Norime su nauja Jono komanda palaikyti gerus santykius, kad jie žinotų mūsų planus, kad paskui vasarą nebūtų jokių staigmenų“, – sakė M.Špokas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

Anot M.Špoko, svarbu NBA klubo vadovams ir treneriams detaliai paaiškinti, kokie profesionalūs gydytojai rūpinasi Lietuvos rinktinės krepšininkais, pristatyti pasirengimo pasaulio čempionatui planą.

Dėl D.Sabonio padėtis yra jau aiški – per pastaruosius metus Arvydo Sabonio vadovaujama federacija suderino su „Pacers“ dėl jaunojo talento žaidimo pasaulio čempionate.

Planetos pirmenybės Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis. Šį mėnesį ištraukti burtai Lietuvos rinktinę suvedė į vieną grupę su Australija, Kanada ir Senegalu.

VIDEO: „Atsarginiai“ ir didžiosios intrigos: kam ruošiamas Jonas Valančiūnas, kas pakylės „Spurs“?
VIDEO: „Ginčas“ dėl rinktinės: „mirtininkė“ Lietuva ir pasaulio čempionato burtų keistenybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius