Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 01

Pasiutusiai pergalę prieš Lietuvą atšventusi Gruzija ramino lietuvius ir siuntė žinią skeptikams

Kai Lietuvos krepšininkai, nuleidę galvas, kulniavo į rūbinę, kitoje Europos čempionato žurnalistų zonos stendo pusėje pasigirdo riksmai. Tai buvo pergalingi šūksniai. Gruzijos krepšininkai triumfuodami sutiko pirmąją pergalę prieš Lietuvą savo istorijoje. „Jūs netikėjote? Užtat mes tikėjome!“ – emocingai po mačo kalbėjo gruzinų didvyris Tornikė Šengelija, lietuvius nubaudęs 29 taškais.
Emocijos krepšinyje
Emocijos krepšinyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jį nustebino Izraelio žurnalisto klausimas. Vietinės žiniasklaidos atstovas, formuluodamas mintį, prasitarė, kad niekas nesitikėjo Gruzijos pergalės prieš Lietuvą.

T.Šengelija papurtė galvą.

„Mes tikėjomės! Tai ir svarbiausia. 12 žaidėjų ten, – rodydamas pirštu į rūbinėn žygiuojančius komandos draugus, emocijas liejo T.Šengelija, – treneriai, mūsų sirgaliai tikėjo pergale. Man nerūpi, kas ko tikėjosi ar nesitikėjo.“

Kai su žurnalistais bendravo Dainius Adomaitis, pro arenos durų plyšelį matėsi triumfuojantys Gruzijos sirgaliai, kurie laukė savo didvyrių.

Jie šokinėjo prie Gruzijos rinktinės autobuso ir plevėsavo vėliavomis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Emocijos krepšinyje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Emocijos krepšinyje

Būrys gruzinų aistruolių buvo pritilę, kai pirmoje rungtynių pusėje Lietuvos krepšininkai susikrovė rekordinę 12 taškų persvarą.

Bet T.Šengelija galingais savo pasikėsinimais į lietuvių krepšį ir 29 taškais sugrąžino raudonai baltus į kovą.

„Parodėme charakterį. Kai atsilikome 12 taškų skirtumu, žaidėjai niekada nepasidavė ir rodė charakterį. Jie rado būdą, kaip rasti kelių lietuvių krepšio link“, – džiaugdamasis pergale pabrėžė Ilias Zouras, Gruzijos komandos specialistas.

Graikas atskleidė, kad sprendimas lemiamomis akimirkomis atakuoti Joną Valančiūną du prieš du situacijose buvo lemtingas.

Tiesa, jis ramino savo kolegą Dainių Adomaitį. Pats nesureikšmindamas gruzinų pergalės, buvęs „Žalgirio“ specialistas prognozavo, kad lietuviai vis tiek kausis dėl aukščiausių vietų.

„Lietuva ne tik stipri šioje grupėje, bet ir visame turnyre. Neabejoju, kad jie suras savo ritmą ir kelionės pabaigoje bus geri. Jie turi gerą trenerį ir gerus žaidėjus, kad galėtų laimėti svarbias rungtynes“, – neabejojo I.Zouras.

Gruzijos krepšininkai glėbesčiavosi tarpusavyje. Ši jų pergalė tapo ne tik rimtu pareiškimu į B grupės nugalėtojų vardą, bet taip pat į istorines pozicijas Europos čempionate.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Emocijos krepšinyje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Emocijos krepšinyje

Per tris Europos čempionatus nuo 2011-ųjų gruzinai dar nematė, kaip atrodo bent turnyro ketvirtfinalis.

„Mes atvažiavome čia rimtiems darbams“, – skubėdamas pas triumfuojančius komandos draugus į rūbinę, leptelėjo T.Šengelija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius