-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 18

Paskutinės LKL lyderių kautynės žada dramatišką finalą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį paskutiniame šių metų susitikime su Vilniaus „Lietuvos rytu“ pasiekė trečią šio sezono pergalę. Bendras LKL grandų sezono rezultatas – 3-2 kauniečių naudai. Krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas įsitikinęs, kad tai žada itin įdomią seriją LKL finale.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL | Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 79:74 | „Žalgirio“ arena

„Išlieka intriga, yra įdomu žiūrovams, abi komandos vis dar turi rezervų ir manau, kad LKL čempionas spręsis labai įdomioje kovoje“, – po sekmadienio rungtynių prognozavo R.Paulauskas.

„Lietuvos rytas“ prieš tai vykusiose LKL rungtynėse Prienuose nusileido „Vytautui“, o šis rezultatas iškart iššaukė sąmokslo teorijas apie bandymą rinktis varžovus. Mače su „Žalgiriui“ vos 8 minutes aikštėje praleido vilniečių kapitonas Antanas Kavaliauskas. Ar tai patvirtina teoriją, kad Tomas Pačėsas paprasčiausiai jau dabar rengiasi LKL finalams?

„Gal ir yra taip, tačiau norą laimėti rodė abi komandos. Konkrečiuose epizoduose ieškoma persvaros, abi komandos ieško, tikrina viena kitos galimybes.

Labai aiškiai matėsi, kad „Žalgiris“ viską, ką kuria puolime, daro tik žaidimu iš po krepšio. „Lietuvos rytas“ – atvirkščiai. Jų žaidimas yra paremtas tolimais metimais. Manau, kad tiek vieniem, tiek kitiem gynyboje pavyko susitvarkyti gana neblogai.

„Lietuvos rytas“ net ir su mažu penketu susispaudė prie krepšio ir leido „Žalgiriui“ mesti, kuris tiesiog negalėjo pataikyti. Manau, virš jų vis dar kabo nepasitikėjimo barjeras. Vilniečiai neturėjo jėgos po krepšiu, bet man atrodo, kad kartais net sąmoningai jos atsisakė“, – rungtynes analizavo R.Paulauskas.

Roberto Dačkaus nuotr./Rūtenis Paulauskas
Roberto Dačkaus nuotr./Rūtenis Paulauskas

Be po traumos sveikstančio Adamo Lapetos ir beveik be A.Kavaliausko žaidęs T.Pačėsas ilgomis atkarpomis remdavosi ypač žemu penketu. Aukštaūgių, jei juos taip galima vadinti, tandemą sudarydavo Gediminas Orelikas ir Artūras Jomantas. Ar šis duetas įrodė, kad „Lietuvos rytas“ taip gali žaisti dažniau?

„Gal ir galėtų naudoti dažniau, bet tada negalima nepataikyti tokių gerų laisvų metimų. Tas penketas gal būtų pavojingesnis žaidžiant namuose. Jo privalumas ir yra tolimi metimai, galimybė prasiveržti pro „Žalgirio“ aukštaūgius. Galėjome tikėtis, kad kauniečiai tuo labai gerai pasinaudos mesdami iš po krepšio, bet buvo kitaip.

Abi komandos vis dar turi rezervų ir manau, kad LKL čempionas paaiškės labai įdomioje kovoje.

„Žalgiris“ atitrūko po kelių metimų iš vidutinio nuotolio ir Luko Lekavičiaus bei Edgaro Ulanovo tritaškių. Dar kartą pasitvirtino faktas, kad be tolimų metimų – toli nenueisi. Savo ruožtu „Lietuvos rytas“ gerai tvarkėsi kovodamas dėl kamuolių ir dar kartą įrodė, kad ne vien ūgis lemia atkovotų kamuolių skaičių“, – konstatavo pašnekovas.

Nepaisant žemos „Lietuvos ryto“ priekinės linijos, kovoje dėl kamuolių užfiksuota visiška lygybė – 36:36.

„Žalgirio“ gretose pagaliau blykstelėjo rezultatyviausiu komandos žaidėju tapęs Lukas Lekavičius. R.Paulauskas panašių dalykų tikisi ir iš kito žalgiriečio.

„Manau, kad didelis rezervas yra Renaldas Seibutis. Jo sugrįžimas į komandą tikrai duos postūmį rezultatui. Renaldas gerai dalinasi kamuoliu, gali pataikyti“, – teigė R.Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius