-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 04 04

Paskutinės P.Jankūno rungtynės iš arti: M.Kalnietis atskleidė slaptus kapitono talentus

Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ skambiai trinktelėjo durimis paskutinėse Eurolygos sezono rungtynėse bei fantastiška pergale po pratęsimo prieš Belgrado „Crvena zvezda“ pažymėjo komandos kapitono Pauliaus Jankūno karjeros pabaigą Eurolygoje.
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

19 sezonų Eurolygoje sužaidęs žalgirietis paskutiniame karjeros mače turnyre surinko 13 taškų ir 17 naudingumo balų bei buvo vienas svarbiausių „Žalgirio“ raktų į pergalę ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir pratęsimo metu.

Po įsimintinos dvikovos užkulisius nardė ir „Žalgiris Backstage“ laidos kūrybinė komanda su laidos vedėja Egle Jurgaityte, kuri pakalbino „Žalgirio“ arenoje sutiktus žmones.

„Išskirtinės rungtynės ir net mane yra paėmęs jaudulys. Jaučiuosi keistai“, – šypsojosi žaisti rungtynėse dėl čiurnos traumos negalėjęs Mantas Kalnietis.

Gynėjas, E.Jurgaitytės paklaustus apie slaptus P.Jankūno talentus, apie kuriuos niekas nežino, ilgai negalvojo.

„Paulius gerai vairuoja keturratį ir vienu metu gali pavežti daug žmonių“, – juokėsi įžaidėjas.

Savo tėčio pasirodymą „Žalgirio“ arenoje stebėjo ir abu P.Jankūno sūnūs – Matas ir Adomas. Vyresnysis Matas, savaitgaliais pasitreniruojantis ir su tėčiu, prisiminė „Žalgirio“ kapitono dėjimą iš viršaus dvikovoje Kaune su Vilerbano ASVEL.

„Tyla buvo namuose. Niekas nesitikėjo, kad bus toks dėjimas. Visi buvo nustebę“, – teigė M.Jankūnas.

Jaunesnysis Adomas Jankūnas, kalbėdamas apie dėjimą, prisiminė, kad irgi buvo nustebęs: „Tiesiog veteranas įdėjo“.

Be to, P.Jankūno atžalai tėčio karjeros pabaiga sukėlė dvejopų jausmų.

„Džiaugiuosi, bet ir liūdžiu truputį, nes jo nebebus aikštelėje“, – tvirtino A.Jankūnas.

Arenoje E.Jurgaitytė sutiko ir jaunąsias Kauno „Žalgirio“ krepšinio akademijos krepšininkes, kurios džiaugėsi galėdamos žaisti su „Žalgirio“ marškinėliais.

„Tai reiškia, kad atstovaujame visai Lietuvai, nes „Žalgiris“ yra geriausia komanda, – teigė žaidėjos. – Tiesiog puikus jausmas palaikyti savo komandą, žinoti, kad ji gali laimėti.“

E.Jurgaitytės sutikti sirgaliai arenoje linkėjo P.Jankūnui sėkmės po karjeros pabaigos ir vardijo įsimintiniausius krepšininko karjeros epizodus. Pats pergalės ir daugybės įsimintinų epizodų „Žalgirio“ istorijoje kaltininkas, P.Jankūnas, atskleidė, kad karjeros pabaigoje troško aplenkti Madrido „Real“ legendą Felipe Reyesą pagal atkovotus kamuolius Eurolygoje ir tapti nepajudinamu lyderiu.

„Jeigu tiesiai šviesiai sakant tiesą, kai jau pradėjau rimtai varžytis su Felipe Reyesu, kuris jau yra baigęs karjerą, prieš sezoną pasižiūrėdavau, koks tarp mūsų skirtumas atkovotų kamuolių statistikos lentelėje. Sezono metu turėjau taisyklę į statistiką nežiūrėti, kad nepradėtų nesisekti. Pastaruosius ketverius metus ta kova dėl kamuolių buvo labai suaktyvėjusi“, – šypsojosi P.Jankūnas.

VIDEO: #ŽalgirisBackstage: M.Kalniečio pasakojimas, P.Jankūno sūnų įspūdžiai ir legendos prisipažinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius