Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 07

Paskutinieji krepšinio mūšiai: dėl ko kovoja LKL klubai?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas skaičiuoja paskutines dienas ir netrukus paaiškės lygos čempionai bei prizininkai. 24sek primena, jog LKL klubai bus apdovanoti ne tik trofėjais, bet ir piniginėmis premijomis.
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai jau trečiadienio vakarą gali užsitikrinti LKL bronzos medalius, jei Klaipėdoje įveiktų „Neptūną“, prieš kurį mažojo finalo serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:1.

Kauno „Žalgiris“ turės progą sezoną baigti penktadienį, kai savo arenoje penktosiose finalo rungtynėse žais su Panevėžio „Lietkabeliu“. Po antradienį 72:59 laimėto mačo Panevėžyje žalgiriečiai pirmauja serijoje iki keturių pergalių 3:1.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintaras Leonavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintaras Leonavičius

Tad galbūt jau šią savaitę paaiškės LKL čempionai ir trečiosios vietos laimėtojai, kurie taip pat papildys savo biudžetus lygos numatytomis premijomis.

Šį sezoną LKL prizinį fondą sudaro 230 tūkst. eurų.

Čempionams atiteks 57,5 tūkst. eurų – ketvirtadalis viso premijų fondo. Jei lygos nugalėtoju taps „Žalgiris“, už pirmąją vietą numatyta suma sudarytų mažiau nei 1 procentą viso „Žalgirio“ biudžeto.

LKL vicečempionams numatyta penktadalis viso prizinio fondo – t.y. 46 tūkst. eurų.

Už trečiąją vietą, prie kurios šiuo metu arčiausiai yra „Lietuvos rytas“, bus skirta 34,5 tūkst. eurų (15 proc. viso fondo).

Jei „Neptūnas“ nelaimės abiejų likusių mačų – šiandien Klaipėdoje ir šeštadienį Vilniuje – jis liks ketvirtas ir tenkinsis 23 tūkst. eurų (10 proc. fondo).

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“

Pinigai numatyti ir kitoms LKL komandoms, kurios sezoną baigė praėjusį mėnesį.

Penktąją vietą užėmusi Utenos „Juventus“ ir šeštas likęs Prienų-Birštono „Vytautas“ užsitikrino po 16,1 tūkst. eurų (po 7 proc. fondo).

Septintoje vietoje finišavęs Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas ir aštunta buvusi Alytaus „Dzūkija“ užsidirbo po 11,5 tūkst. eurų (po 5 proc.).

Devintajai lygos komandai Kėdainių „Nevėžiui“ ir paskutinėje vietoje likusiems „Šiauliams“ liko po 6,9 tūkst. eurų (po 3 proc.).

Stipriausios šalies komandos sportiniu būdu užsidirbo ir vasarį, kai pasidalijo Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketverto komandoms skirtą 90 tūkst. prizinį fondą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ KMT laimėtojai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ KMT laimėtojai

Taurės laimėtojui „Žalgiriui“ tuomet atiteko 40 tūkst. eurų, turnyro finalininkui „Lietkabeliui“ – 25 tūkst. eurų, trečiąją vietą užėmusiai „Juventus“ komandai – 15 tūkst., o Prienų „Vytautas“ už ketvirtą vietą sąskaitą papildė 10 tūkst. eurų.

Tad, jei „Žalgiris“ taps LKL čempionu, už pergales Lietuvoje klubas surinks 107,5 tūkst. eurų. Ši suma sudaro mažiau nei pusantro procento viso „Žalgirio“ biudžeto (8,4 mln. eurų). Kitaip skaičiuojant, LKL ir Karaliaus Mindaugo varžybose Kauno klubas uždirbo sezono algą vienam iš mažiau kainuojančių savo žaidėjų – pavyzdžiui, Lukui Lekavičiui.

Mažiau turtingoms komandoms LKL premijos sudaro svaresnę biudžeto dalį. Jei „Lietkabelis“ finišuos antras, jo per LKL sezoną iškovota suma bus 71 tūkst. eurų – tai yra apie 9 proc. viso Panevėžio klubo piniginės tūrio šį sezoną (beveik 800 tūkst. eurų).

Be abejo, LKL prizininkai kovoja ne tik dėl pinigų, bet ir dėl trofėjų.

LKL čempionų taurė yra pereinamoji, tad po uždarymo vakaro lygos nugalėtojai į savo kolekciją pridės šio trofėjaus kopiją.

Čempionų pirštus vėl papuoš unikalūs aukso žiedai, o vicečempionai ir trečią vietą užėmusios komandos žaidėjai bus apdovanoti atitinkamai sidabro ir bronzos medaliais.

LKL finalo taurė
LKL finalo taurė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius