Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 12

Pastebimai sutvirtėjęs M.Echodas: apie pokyčius, D.Kairio filosofiją ir tikslus

Vilniaus „Rytas“ pirmadienį pradėjo pasiruošimą sezonui, kuriame tarp būrio susirinkusių lietuvių išsiskyrė ketvirtajam sezonui sostinėje besirengiantis ir 115 kilogramų sveriantis Martynas Echodas. Uoliai tarpsezonio metu dirbęs ir pavojaus varpais varžovų centrams skalambijantis centras džiaugėsi likdamas Vilniuje, prie ko stipriai prisidėjo naujasis „Ryto“ vairininkas Donaldas Kairys.
Martynas Echodas
Martynas Echodas / rytasvilnius.lt

15min žiniomis, Martyno Echodo paslaugomis šią vasarą domėjosi Ulmo „Ratiopharm“, Jeruzalės „Hapoel“, Berlyno ALBA, Bursos „Tofaš“ ir Madrido „Estudiantes“ komandos.

Tačiau galiausiai vidurio puolėjas pasirinko likti Vilniuje dar bent vieną sezoną.

„Oficialių kontrakto pasiūlymų buvo keletas. Nelabai noriu minėti pavadinimus, tačiau „Rytas“ pasiūlė geriausias sąlygas. Man patiko jų dėmesys, patiko ir tai, kokį vaidmenį komandoje man mato treneris. Jei klubas rodo didelį norą, vadinasi, esu jiems svarbus, todėl nusprendžiau likti Vilniuje“, – 15min pagrindinius motyvus likti Vilniuje išdėstė 23-ejų metų 206 cm ūgio M.Echodas.

Didelį postūmį krepšininko ir klubo derybose davė susitikimas su naujuoju „Ryto“ treneriu Donaldu Kairiu, kuris aukštaūgiui nupiešė savo viziją.

„Treneris stipriai prisidėjo prie mano sprendimo. Jis išreiškė didelį norą mane turėti komandoje, papasakojo, kokį krepšinį artėjantį sezoną žais „Rytas“. Man patiko, nes man imponuoja greitas žaidimas. Žinoma, esu gana priklausomas nuo gynėjų ir nuo žaidimo „du prieš du“, bet mobilumas yra mano stiprybė, ką, manau, treneris D.Kairys ir bandys išnaudoti. Treneris buvo tikrai didelis mano apsisprendimo faktorius“, – 15min sakė M.Echodas.

2019–2020 m. sezoną Europos taurėje aukštaūgis baigė kaip antras pagal naudingumą „Ryto“ krepšininkas.

2018–2019 m. Europos taurės Kylančios žvaigždės prizą gavęs aukštaūgis per 19 žaidimo minučių rinko vid. 9,4 taško (58,4 proc. dvit.), 5,5 atkovoto kamuolio ir 12,4 naudingumo balo.

LKL čempionate vidurio puolėjas per 18 minučių rinko vid. 9,7 taško (65,8 proc. dvit.), 4,9 atkovoto kamuolio ir 12,6 naudingumo balo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Echodas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Echodas

Šį tarpsezonį „Rytą“ jau papildė šeši naujokai – iš dublerių į pirmąją komandą pakilo talentingasis įžaidėjas Augustas Marčiulionis, atvyko „Žalgirio“ sistemoje brandintas snaiperis Lukas Uleckas, puolėjai Gytis Radzevičius ir Saulius Kulvietis, vidurio puolėjas Rokas Gustys, o pirmuoju legionieriumi tapo amerikietis Demetriusas Jacksonas.

Vilniečiai dar ieško pastiprinimo atakuojančio gynėjo bei sunkaus krašto puolėjo pozicijose.

„Viską apžvelgti galėsime, kai bus surinkta visa sudėtis, bet kol kas ant popieriaus labai smagiai žiūrisi. Beveik visi lietuviai, jau yra pirmasis legionierius, bus ir dar. Kuo daugiau lietuvių, tuo smagiau. Manau, kad komandoje bus gera atmosfera. Tikrai neblogo lygio žaidėjai surinkti“, – įvertino M.Echodas.

rytasvilnius.lt nuotr./Rokas Gustys
rytasvilnius.lt nuotr./Rokas Gustys

Geriausiai pažįstamas M.Echodui turėtų būti jo pozicijoje rungtyniaujantis R.Gustys, praėjusį sezoną vilkėjęs „Šiaulių“ marškinėlius.

Antano Sireikos ekipoje sužibėjęs vidurio puolėjas prieš „Rytą“ žaidė triskart. Pirmajame susitikime pelnė 18 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, antrajame mače Šiauliuose – vos 2 taškai per 11 minučių, o trečiosios rungtynės Vilniuje vėl buvo puikios – 17 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai.

Šiuos mūšius puikiai pamena ir M.Echodas.

„Tai fiziškai labai stiprus, labai gerai kovojantis dėl kamuolių bei nugara į krepšį rungtyniaujantis žaidėjas. Rokas tikrai pagelbės „Ryto“ komandai“, – sakė „Ryto“ centras.

Su naujuoju komandos draugu kovoti treniruotėse lengviau bus ir pačiam Martynui, kuris atsiradusio laisvo laiko po COVID-19 nutraukto sezono veltui nešvaistė.

23-ąjį gimtadienį praėjusį mėnesį paminėjęs kaunietis didžiausią dėmesį skyrė kūnui stiprinti.

rytasvilnius.lt nuotr./Martynas Echodas
rytasvilnius.lt nuotr./Martynas Echodas

Nuo karantino pradžios M.Echodas sportavo su „Ryto“ fizinio pasirengimo treneriu Tadu Jackūnu, o rezultatai matomi plika akimi.

Sezono metu 106 kilogramus svėręs atletas vienu metu svorį buvo pakėlęs net iki rekordinių jam 117 kilogramų.

Praėjusią savaitę jis ėmė „deginti“ nereikalingus riebalus, taip galiausiai apsistojęs ties 115 kilogramų, o tokiu svoriu pasigirti gali ir vienu stipriausių LKL žaidėju vadinamas Rokas Gustys.

„Treneris padarė didžiausią įtaką šiam mano rezultatui. Karantino metu daugiau prisižiūrėjau ir mitybą, nes laisvo laiko buvo daug. Šį pavasarį ir vasarą didžiausią dėmesį skyriau kūnui stiprinti. Daugiausia dirbau šia linkme, nors bandžiau neapleisti ir krepšinio įgūdžių“, – aiškino M.Echodas.

Ketvirtąjį sezoną sostinėje pasitinkantis centras visada garsėjo savo energija, mobilumu ir greičiu. Ar nėra baimės, jog su didesniu svoriu šie ginklai nebebus tokie pavojingi varžovams?

„Dabar jaučiuosi kaip praėjusio sezono metu, tik pridėjęs daugiau jėgos. Nemanau, kad papildomas svoris bus minusas, manau, kad kaip tik padės. Sutvirtinsiu kojas ir bus lengviau stumdytis po krepšiu. Toks tikslas“, – sakė „Ryto“ vidurio puolėjas.

VIDEO: „urBONUSas“: paslaptingasis „Ryto“ naujokas – skaudi istorija ir loterijos bilietas

Vilniaus komanda tarpsezonio metu stipriai pasikeitė – naujas trenerių štabas, jau šeši naujokai, prie kurių veikiausiai prisijungs dar du.

Ne gana to, „Rytas“ iš Eurolygos šeimos peršoko į FIBA Čempionų lygą, tad iššūkių naujajame sezone sostinėje tikrai nestigs.

M.Echodas pasidalijo mintimis ir apie tikslus kitam sezonui.

„Lietuvos krepšinio lygoje, tai kaip visada, norime mažiausiai patekti į finalą ir norime kovoti su „Žalgiriu“. Dėl Čempionų lygos nežinau, nes tai bus pirmieji mūsų metai šiame turnyre, nežinau visų komandų pajėgumo. Tikiu, kad klubas nubrėš oficialius tikslus. Ambicijų turime, ir visada norisi žengti kuo toliau. Norėčiau patekti į finalo ketvertą, o ten jau kaip Dievas duos“, – sakė M.Echodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius