Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 09

Patekti į NBA bandysiąs Willas Cherry nemato problemų sugrįžti į Kauno „Žalgirį“

Vienose rungtynėse jis galėjo į Eurolygos čempionų krepšį prikrauti 16 taškų, o kitose savo vaikiškomis klaidomis ir skubotais sprendimais vertė pešiotis plaukus. Galbūt Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Willas Cherry neįtikino Lietuvos čempionų gerbėjų banguotu savo žaidimu, tačiau nuoširdumu ir pozityvumu tikrai papirko. 24sek.lt ant „Lietuvos ryto“ arenos parketo kalbėjosi su triumfuojančiu Willu Cherry apie jo ateities planus.
Willas Cherry
Willas Cherry / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paskutinėse LKL finalo serijos rungtynėse su Vilniaus „Lietuvos rytu“ jis sužaidė rezultatyviausią mačą Lietuvos čempionate bei pakartojo pataikytų tritaškių rekordą.

Myliu „Žalgirio“ sirgalius, jau pažinau miestą, man patiko dirbti su šiais treneriais. Čia nėra jokių minusų. Sugrįžimui – tik pozityvios mintys.

24 metų 185 cm ūgio gynėjas pelnė 16 taškų ir pataikė 4 tolimus metimus, kurių vieną – nuo lentos. Ir kai „Lietuvos rytas“ antrojo kėlinio viduryje grasino pabėgti (30:25) ir išplėšti pirmąją pergalę, po Antano Kavaliausko netaiklaus metimo iš po krepšio W.Cherry įsūdė 8-is taškus iš eilės ir įkvėpė „Žalgirį“ galingai antrajai mačo pusei.

„Cherry! Cherry!” – po rungtynių dūmais apniukusioje „Lietuvos ryto“ arenoje aidėjo ištikimiausių „Žalgirio“ sirgalių tribūnoje, vilniečių salės kampe.

W.Cherry džiaugsmingai prašuoliavo atsidėkodamas sirgaliams ir nurūko užtraukti pergalės cigaro į šampanu aplaistytą „Žalgirio“ rūbinę.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Žalgirio“ triumfo akimirkos

„Laimėjome 4-0, bet tai buvo sunkus 4-0”, – šyptelėjo W.Cherry. Jį dar prasidedant pavasariui „Žalgiryje“ galėjo pakeisti praėjusį sezoną Kaune rungtyniavęs Justinas Dentmonas, bet pasikviesti įžaidėjo iš Kinijos nereikėjo dėl pagerėjusio W.Cherry žaidimo.

Per 19 minučių W.Cherry Eurolygoje rinko vidutiniškai 7,1 taško, atliko 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir kibo į gerklę kiekvienam jo gynybą bandžiusiam įveikti atakų organizatoriui.

„Top 16” varžybose į Atėnų „Panathinaikos“ krepšį W.Cherry įmetė 18-a, Madrido „Real“ – 16 taškų. Sunkiai prie europietiško krepšinio prisitaikęs amerikietis sezono pabaigoje parodė pažangą.

Energingasis gynėjas įkvėpė „Žalgirį“ triumfui ir vilniečių tvirtovėje.

„Labiausiai džiaugiuosi dėl to, kad valdžiau komandą ir žaidimo tempą. Pasirūpindavau, kad komandos draugai atakuotų iš geriausių situacijų. Manau, tai buvo svarbiausia“, – savo rezultatyvumo paskutiniajame susitikime nesureikšmino W.Cherry.

Vasarą „Žalgirio“ legionierius bandys sugrįžti į NBA, kur epizodiškai vilkėdamas „Cleveland Cavaliers“ aprangą sužaidė 8 rungtynes, ir bandys įsitvirtinti „Indiana Pacers“ gretose vasaros lygoje.

Įdomus sutapimas, kad „Pacers aprangą užsivilks ir Mantas Kalnietis. Buvęs ilgametis žalgirietis pažadėjo, kad grįš į Kauną, jei šią vasarą neprasibraus į NBA.

VIDEO: Kauno "Žalgiris" - 17-ąjį kartą LKL čempionas

Vis dėlto jei M.Kalnietis sugrįš į „Žalgirį“, W.Cherry vargiai liktų vietos už jo nugaros, nes ten rikiuojasi jaunieji Lukas Lekavičius ir Vaidas Kariniauskas.

„Dar nežinau, kur pasuks mano karjera. Kai viskas bus aišku, po vasaros susėsime su agentu ir priimsime sprendimą. Žaisime ten, kur man bus geriausia. Jei sugrįžimas į „Žalgirį“ bus būtent toks pasirinkimas, jokių problemų. Myliu „Žalgirio“ sirgalius, jau pažinau miestą, man patiko dirbti su šiais treneriais. Čia nėra jokių minusų. Sugrįžimui – tik pozityvios mintys“, – 24sek.lt pasakojo W.Cherry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius