Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 14

„Perlu“ pavadinta Justė Jocytė apie debiutą: „Kai kamuolys įkrito, jaudulys išblėso“

Rezultatyviausia Lietuvos rinktinės žaidėja Monika Grigalauskytė tokio amžiaus net nelankė krepšinio, kai Justė Jocytė pelnė pirmuosius savo taškus nacionalinėje komandoje, nors jai dar nėra 14 metų.
Justė Jocytė
Justė Jocytė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Elegantišku metimu Justė Jocytė suraitė naują įrašą Lietuvos krepšinio istorijoje.

Trylikametė palangiškė debiutavo mūsų šalies moterų rinktinėje ir pelnė pirmuosius taškus taikliu dvitaškiu, kuriuo irgi prisidėjo prie lengvos pergalės Kėdainiuose prieš Albaniją 108:43.

„Jau įėjus iš rūbinės buvo jaudulys – pilna žmonių, o aš jaučiau atsakomybę žaisti ne su savo metų merginomis, bet su moterimis. Smagu, kad treneris suteikė šansą“, – sakė J.Jocytė, iš viso per 10 min. pelniusi 4 taškus ir atlikusi 3 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: Justė Jocytė po debiuto rinktinėje: „Lauksiu kito kvietimo“

Įpusėjus antrajam kėliniui Kėdainių arenos publika suošė, kai J.Jocytė žengė į aikštę ir jau pirmojoje atakoje dvitaškiu iš kokių keturių metrų pasiuntė kamuolį į krepšį.

„Išmečiau kamuolį, galvojau kur jis skrieja, bet, kai įkrito, tada nublėso ir jaudulys, – savo pirmą metimą prisiminė J.Jocytė. – Labiau džiaugiausi.“

Iš tiesų jos gyvenime viskas vyksta labai greitai.

Ji su 2-3 metais vyresnėmis žaidėjomis viduryje rungtynių buvo pasveikinta Arvydo Sabonio dėl vasarą iškovoto sidabro Europos jaunimo (iki 16 metų) čempionate, kur buvo ryški šešiolikmečių komandos lyderė.

Dabar ji vėl pateko į jaunimo komandos draugių glėbį per pertrauką, o paskui sugrįžo tęsti 2021 metų Europos čempionato atrankos pirmųjų rungtynių.

„Labai malonus toks palaikymas, smagu, kad atvažiuoja, mane palaiko“, – apie bendražyges sakė J.Jocytė.

Ji jautė ir moterų rinktinės krepšininkių palaikymą – po klaidos kitos žaidėjos sudaužė delnais, o šįkart nežaidusi rinktinės lyderė Gintarė Petronytė plačiai šypsojosi prie atsarginių suolo.

„Ne tik Gintarė, bet ir kitos žaidėjos mane labai palaikė“, – buvo dėkinga J.Jocytė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Justė Jocytė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Justė Jocytė

Ji pati nustebino bendražyges.

„Aš pati krepšinį tik pradėjau lankyti tokio amžiaus, – pripažino M.Grigalauskytė, pelniusi 20 taškų ketvirtadienį. – Mane stebina Justės vidinė ramybė. Aš būčiau pasimetusi, išsiblaškiusi, o ji atrodė taip užtikrintai. Tiesiog VAU!“

VIDEO: Monika Grigalauskytė apie Justę Jocytę: „Aš tokio amžiaus tik pradėjau sportuoti“

Lietuvos moterų rinktinės treneris Mantas Šernius tvirtino, kad su tokia krepšininke dirbti yra nuostabu.

„Labai smagu, nes ji turi tokį supratimą, kad jau dabar be klaidų įvykdo visus derinius. Taip gerai krepšinį suprasti būnant 13 ar 14 metų – didelis pliusas, – kalbėjo M.Šernius. – Mane nustebino jos pataikymo procentas. Buvau matęs kelias rungtynes, stebėjau ją treniruotėse ir supratau, kad ji turi jausmą. Ateityje tai bus labai svarbu.

O taiklumu ji jau dabar nenusileidžia rinktinės žaidėjoms. Į ją turi atkreipti dėmesį visi krepšinio mylėtojai. Turime linkėti jau geros kloties, kad nebūtų traumų, nes ji rinktinei dar tikrai padės.“

M.Šernius nesiveš J.Jocytės į Turkiją, kur Lietuvos rinktinė lapkričio 17 dieną žais antrąsias atrankos rungtynes. Turkijos rinktinė ketvirtadienį 56:59 nusileido Serbijai.

Turkija ir Serbija yra laikomos E grupės favoritės, tad M.Šernius būsimą mačą vadina „karu“, į kurį nenori velti jauniausios rinktinės narės: „Ten bus pragaras, o mes turime ją saugoti. Nes ji yra mūsų perlas. Dar negalime ten vežtis.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Justė Jocytė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Justė Jocytė

J.Jocytė planuoja kelionę į Prancūziją – ji šio mėnesio pabaigoje prisidės prie Tony Parkerio valdomo Vilerbano ASVEL klubo.

M.Šernius įsitikinęs, kad J.Jocytei ten bus gerai.

„Pirmiausia, nežinau geresnės vietos Europoje jai tobulėti, – sakė M.Šernius. – Ten dirba treneris, kuris vysto komandinį krepšinį. Tai nėra mums įprastas prancūziškas krepšinis, grįstas raumenimis ir jėga. Ten žaidžiamas protingas krepšinis.

Be to, ji turi galimybę išvykti po metų ar dviejų, jei kažkas netiktų.“

VIDEO: Mantas Šernius apie Justės Jocytės debiutą: „Jai vieta rinktinėje gatantuota“

Ketvirtadienį rinktinėje įžaidėjos pozicijoje rungtyniavusi 184 cm ūgio palangiškė veikiausiai dar augs, tad galbūt jos pozicija aikštėje keisis?

„Nesvarbu, kokioje pozicijoje, bet ji priims sprendimus. Ji bus sprendikė“, – pabrėžė M.Šernius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Šernius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Šernius

O kol kas J.Jocytės laukia gimtadienis. Lapkričio 19 dieną jai sueis 14 metų.

„Dovanos ne taip jau svarbu. Bus keturiolika, gal nebe taip jaunai atrodysiu. Visi vis vadina „vaikiu“, tai dabar gal jau subręsiu“, – nusijuokė rinktinės debiutantė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius