Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 21

Pertrauka su neįprastais rūpesčiais: ką darys „Žalgiris“ ir dar trys stipriausi Lietuvos klubai

Pirmadienį prisiskambinti į keturių stipriausių Lietuvos klubų būstinę buvo paprasta, nors komandos turėjo visą teisę nekelti ragelio. Atvėrus FIBA langus, LKL čempionate – 12 dienų pertrauka. Išskyrus Kauno „Žalgirį“, kuris žais Eurolygoje, kiti trys klubai pasileido į laisvadienius ir neįprastus rūpesčius. Ką veiks keturios stipriausios Lietuvos komandos?
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šis klausimas mažiausiai aktualus Kauno „Žalgiriui“.

Ketvirtadienį „žalgiriečių“ laukia Eurolygos mūšis su Stambulo „Anadolu Efes“, kurį Šarūnas Jasikevičius pavadino kol kas svarbiausiu šį sezoną.

Jau kitą savaitę Lietuvos čempionai išskris į Tel Avivą, kur lapkričio 30-ąją bandys sugrįžti su pergale iš „Maccabi“ tvirtovės.

Viena, kas keisis, tai nebent laisvadienių skaičius. Šarūnas Jasikevičius duos šiek tiek daugiau atsipūsti savo žaidėjams. Tiesa, „Žalgirio“ treneris šį laiką išnaudos ir žaidimo šlifavimui. Per 2–3 pastarąsias savaites kauniečiai turėjo labai mažai treniruočių ir tai ėmė matytis „Žalgirio“ žaidime.

„Komanda tikrai prastos formos“, – sekmadienį palaužęs Panevėžio „Lietkabelį“ 70:66, neslėpė Š.Jasikevičius.

Tas laisvas savaitgalis be LKL rungtynių bus gera galimybė išsilaižyti žaizdas. Axeliui Toupane'ui šiek tiek įplyšęs raumuo, Edgaras Ulanovas pastaruoju metu skundėsi kelio ir klubo skausmais.

„Žalgirio“ atstovai 24sek teigė, kad sužaisti draugiškas rungtynes siūlėsi Palangoje stovyklausiąs „Astana“ klubas iš Kazachstano, tačiau prabangos draugiškiems mačams žaliai balti neturi. Juolab ką pagalvotų žmonės, jei „Žalgirio“ lietuviai žaistų ne už Lietuvos rinktinę pasaulio čempionato atrankoje, o draugišką mačą su kazachais.

Anksčiau per trumpą pertraukėlę prieš svarbiausias LKL sezono kovas „žalgiriečiai“ vykdavo į Palangą. Šįkart „Žalgiris“ tokių išvykų neplanuoja.

Dosniausias treneris

Ilgiausias atostogas turės „Lietkabelio“ klubas. Nepaisant pralaimėjimo „Žalgiriui“, Artūras Štalbergas išsiuntė panevėžiečius keturioms poilsio dienoms.

„Mums reikėjo šitos pertraukos, – pabrėžė A.Štalbergas. – Per ją bandysime grįžti į formą.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Artūras Štalbergas
Alfredo Pliadžio nuotr./Artūras Štalbergas

Latvis daugiausia pastabų dėl formos turėjo Kšištofui Lavrinovičiui ir Lorenzo Williamsui. Abu žaidėjai nespėja paskui komandą dėl sezono pradžioje patirtų traumų. A.Štalbergas norėjo, kad K.Lavrinovičius liktų treniruotis Panevėžyje, tačiau 38-erių veteranas išvyko į Lietuvos rinktinę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Patriotas: Kšištofo Lavrinovičiaus nesulaikė nei žmonos, nei trenerio prašymai

Panevėžiečiai pertraukos metu didelį dėmesį skirs fizinei žaidėjų būklei gerinti.

Kad per dviejų savaičių pertrauką neprarastų žaidimo pojūčio, panevėžiečiai lapkričio 28-ąją namuose žais draugiškas rungtynes su Rygos VEF.

Kitaip nei Eurolygos klubai, Europos taurės komandos taip pat ilsėsis per FIBA langą.

„Lietkabelio“ stovykloje nebus trijų į Lietuvos rinktinę iškviestų žaidėjų: Kšištofo Lavrinovičiaus, Ado Juškevičiaus ir Vaido Čepukaičio. Į Latvijos rinktinę išvyko Žanis Peineris, tad Panevėžyje liko 8 pagrindinės sudėties nariai.

Neranda priešininko

Kita Europos taurės komanda Vilniaus „Lietuvos rytas“ turės mažiau laisvų dienų.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai treniruosis sostinėje, o savaitgalį kelsis į Druskininkus. Vilniaus komandos pamėgtoje vietoje Rimas Kurtinaitis turės galimybę pašlifuoti žaidimą, fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius įkrauti žaidėjų baterijas, o patys krepšininkai – dar geriau susiklijuoti tarpusavyje.

Prieš išvyką į Druskininkus „Lietuvos ryto“ legionieriai turės laisvą ketvirtadienį. Tądien JAV švenčiama Padėkos diena, o „Lietuvos ryte“ žaidžia keturi amerikiečiai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Chrisas Krameris

„Lietuvos rytas“ planuoja sužaisti draugiškas rungtynes Vilniuje, bet varžovas dar nėra žinomas. Kalbama su Permės, Minsko, Rygos VEF klubais.

Į Vilnių turėjo atvykti Permės krepšininkai, tačiau paskutinę akimirką persigalvojo ir sumaišė „Lietuvos ryto“ planus.

Po pertraukos į rikiuotę galbūt jau grįš svarbus R.Kurtinaičio rotacijos žaidėjas Benas Madgenas. Delnakaulį susilaužęs australas jau gali sportuoti ne visa jėga. Tikimasi, kad jis grįš į rikiuotę gruodžio 5-osios Europos taurės rungtynėms su Belgrado „Partizan“.

Iš „Lietuvos ryto“ į rinktinės stovyklą buvo iškviesti trys skirtingų sričių atstovai: žaidėjas Rokas Giedraitis, asistentas Mindaugas Brazys ir fizioterapeutas Juozas Petkevičius. Kelias dienas prieš pat pertrauką gimtojoje Ispanijoje praleido asistentas-skautas Alberto Blanco, užsilikęs ten po Europos taurės dvikovos su „Bilbao“.

„Labai keista tokia pertrauka. Reikia organizuotis mini stovyklas, ieškotis priešininkų...“ – apie FIBA lango pertrauką 24sek prasitarė „Lietuvos ryto“ komandos vadovas Julius Sarapinas.

Labiausiai nelaukė pertraukos

Ko gero, vienintelis žmogus, nelaukęs šios pertraukos, yra Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis.

Klaipėdiečiai laimėjo 6 pastarąsias rungtynes iš 7, sekmadienį patiesė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir demonstravo gerą formą.

Bet K.Maksvytis turi stabtelėti FIBA langų uoste ir išleisti į krantą rekordinį skaičių „neptūniečių“ – Renaldą Seibutį, Arną Butkevičių bei Mindaugą Girdžiūną.

Pasimatyti su šeima kelioms dienoms išvyko kolumbietis Juanas Palaciosas. Rezultatyviausias LKL krepšininkas (vid. 16,2 tšk.) buvo kviečiamas į Kolumbijos rinktinę, tačiau kvietimą atmetė. Nežaisti rinktinėje rekomendavo ir „Neptūno“ komanda.

„Buvome optimalios formos ir bijome, kad ta pertrauka mūsų neišbalansuotų. Jau buvome įsivažiavę ir tikrai nesame pavargę“, – 24sek pasakojo Kazys Maksvytis.

Iškart po pertraukos, gruodžio 2-ąją, „Neptūnas“ namuose priims Panevėžio „Lietkabelį“.

Kad visiškai neišsibalansuotų, „Neptūnas“ lapkričio 28 arba 29 d. sužais draugišką susitikimą su „Astana“.

Atsivėrus FIBA langui, dabar visas krepšinio bendruomenės dėmesys bus nukreiptas į „Žalgirį“ ir Lietuvos rinktinę. O kiti Lietuvos klubai sprendžia neįprastus rūpesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius