TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klasiška kova Nemuno saloje: „Žalgiris“ patiesė M.Fosterio nuskandintą „Rytą“

Andrea Trinchieri pirmą sykį nuo šoninės linijos stebėjo Lietuvos krepšinio klasiką ir neturėjo nusivilti.

Pirmaujanti komanda keitėsi net 18 kartų, bet sausakimšos namų arenos pakylėtas Kauno „Žalgiris“ (18-2) pabaigoje palaužė nukraujavusį Vilniaus „Rytą“ (16-3) – 97:94 (28:26, 23:22, 21:28, 25:18).

Svečiai vertėsi be Margirio Normanto, R.J.Cole‘o ir Gyčio Masiulio, bet trečiojo kėlinio pabaigoje turėjo dviženklę persvarą (72:62).

Be Kevarriusio Hayeso ir Karolio Lukošiūno žaidę šeimininkai atsakė lemiamu spurtu bei itin svarbia pergale turnyrine prasme. Kauniečiai apgynė 1-ąją vietą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir įgijo tarpusavio pranašumą, nes spalį Vilniuje taip pat laimėjo jie (81:67).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Marcusas Fosteris
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Marcusas Fosteris

Likus žaisti pusę minutės trimis taškais dar pirmavo „Rytas“ (94:91), bet svečių lyderis Marcusas Fosteris tada pametė kamuolį, o Keenanas Evansas įmetė iš po krepšio. Vėliau M.Fosteris suklydo aikštės viduryje, K.Evansas vėl nubaudė dviem taškais, o kitoje atakoje užsidirbo pražangą puolime ir susiėmęs už galvos stebėjo, kaip baudos metimus įmeta Edgaras Ulanovas.

Paskutinio „Ryto“ išpuolio metu M.Fosteris vėl ėmėsi iniciatyvos, bet nebespėjo atlikti metimo ir „Žalgiris“ triumfavo.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17 (3/4 trit.), Keenanas Evansas ir Laurynas Birutis – po 16, Edmondas Sumneris 13, Rolandas Šmitas 9, Tomas Dimša 7 (1/5 trit.).

„Rytas“: Arnas Velička (3/11 trit., 9 rez. perd., 4 klaid.) ir Martynas Echodas (6 atk. kam., 4 klaid.) – po 18, Marcusas Fosteris 15 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 4 klaid.), Justinas Gorhamas 12 (8 atk. kam.).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andrea Trinchieri tai buvo pirmoji pažintis su Lietuvos krepšinio klasika
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andrea Trinchieri tai buvo pirmoji pažintis su Lietuvos krepšinio klasika

Lietuvos krepšinio klasika vyko pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje. Bilietų į derbį neliko jau sekmadienio rytą.

Rungtynių eiga

40 min. Paskutinės „Ryto“ atakos metu iniciatyvos vėl imasi M.Fosteris, bet jis netgi nespėja atlikti metimo. „Žalgiris“ triumfuoja.

40 min. M.Fosteris dar užsidirba ir pražangą puolime. E.Ulanovas sumeta baudas (97:94).

40 min. K.Evansas pelno keturis taškus iš eilės, nes M.Fosteris pameta dar vieną kamuolį ir „Žalgiris“ vėl priekyje (95:94). Lieka 10 sek.

40 min. K.Evansas nepataiko, o chaotiška „Ryto“ ataka baigiasi L.Ulecko dvitaškiu nuo lentos (91:94). Lieka 29,9 sek.

39 min. L.Uleckas sumeta baudos metimus (91:92).

38 min. A.Velička meta jau 11-ą tritaškį (įmetęs yra tik 3), o K.Evansas kitoje pusėje pataiko du su pražanga (91:88). M.Fosteris atsako galingu prasiveržimu (91:90). Intriga – maksimali.

37 min. M.Echodas prameta abi baudas, o L.Birutis grūda kamuolį iš viršaus po K.Evanso perdavimo (88:85).

35 min. M.Fosteris pameta dar vieną kamuolį, neskuba į gynybą ir L.Lekavičius laisvas už tai baudžia tritaškiu (84:80).

34 min. Pirmaujanti komanda keičiasi jau 16-ąjį kartą! Priekyje vėl „Žalgiris“ (81:80).

32 min. B.Manekas pelno pirmuosius savo taškus, M.Fosteris klysta, o T.Dimša dar sykį kala kamuolį iš viršaus – skirtumas minimalus (77:78).

Trečias kėlinys

30 min. Įspūdingą energiją demonstruojantis M.Echodas vėl kimba ant lanko, o kitoje pusėje T.Dimša duria tritaškį su kėlinio sirena. Fantastiškas krepšinis sekmadienį Nemuno saloje (72:76).

28 min. „Žalgiris“ po A.Trinchieri minutės pertraukėlės grįžta atsaku 5:0 ir jau G.Žibėnas priverstas prašyti pasitarimo (67:72).

27 min. Ir dar vienas A.Veličkos metimas – šįkart iš 8 metrų paskutinę atakos sekundę! „Žalgiris“ neužpuola, o M.Echodas riaumoja po dėjimo – svečiai susikrauna rekordinę persvarą (62:72).

25 min. A.Velička verčia dvitaškį su pražanga ir savo sąskaitoje turi jau 15 taškų. „Rytas“ vėl spurtuoja (60:66).

22 min. Jaunasis G.Križanauskas prasižengia penktąjį sykį ir jo pasirodymas baigiasi. 17-metį pergudravęs K.Evansas pelno du su pražanga ir grąžina pranašumą šeimininkams (55:54).

22 min. „Rytas“ po pertraukos į aikštę grįžta dviem taikliais tritaškiais (51:54).

Antras kėlinys

20 min. Kaip greitai viskas vėl keičiasi. Po A.Trinchieri minutės pertraukėlės L.Lekavičius pelno 6 taškus iš eilės, E.Sumneris prideda du ir dar provokuoja nesportinę pražangą varžovams (51:48). „Žalgirio“ spurtas kėlinio pabaigoje 10:0.

18 min. M.Fosteris užsikuria puolime, M.Echodas vagia kamuolį iš varžovų, deda iš viršaus ir „Rytas“ pirmauja jau 7 taškais (41:48).

14 min. E.Sumneris imasi iniciatyvos. Aštrūs amerikiečio prasiveržimai ir jau 10 pelnytų taškų kelia rimtą galvos skausmą „Ryto“ gynėjams (37:34).

11 min. Pirmas M.Fosterio metimas – taiklus tritaškis. „Rytas“ persveria rezultatą ir A.Trinchieri nieko nelaukdamas stabdo rungtynes minutės pertraukėle (28:29).

Pirmas kėlinys

10 min. Pirmajame kėlinyje kol kas dominuoja puolimas. Abi komandos sėkmingai naudojasi varžovų silpnybėmis gynyboje, o šeimininkas „Žalgiris“ pirmauja tik vienu taikliu metimu (28:26).

7 min. „Ryto“ lyderis M.Fosteris, grįžtantis po traumos, kol kas per pirmąsias 4 savo žaidimo minutes nė sykio net neatakavo krepšio, prasižengė du kartus ir G.Žibėnas priverstinai sodina amerikietį ant suolo. „Žalgiris“ pirmauja 23:19.

3 min. G.Žibėnas į starto penketą leidžia 17-metį Gantą Križanauską ir „Rytas“ kinkų nedrebina. Svečiai kaunasi taškas į tašką, o dėl to labiausiai turėtų būti dėkingas J.Gorhamui, pelniusiam 8-is iš 10-ies pirmųjų savo ekipos taškų (10:10).

1 min. Pasveikęs D.Giedraitis iš karto imasi darbo – vagia kamuolį iš varžovų, pelno du su pražanga ir kelia „Žalgirio“ areną ant kojų (5:0).

Abi ekipos į kovą stojo nukraujavusios. „Rytui“ nepadės kapitonas Margiris Normantas, įžaidėjas R.J.Cole‘as ir susirgęs Gytis Masiulis.

„Žalgiryje“ dėl ligos žaisti negali Kevarriusas Hayesas ir Karolis Lukošiūnas, bet po pertraukos į aikštę grįžta Dovydas Giedraitis.

Prieš rungtynes

Tai bus antroji amžinų varžovų akistata šiame sezone. Pirmąją spalio mėnesį Vilniuje užtikrintai 81:67 laimėjo dar Kazio Maksvyčio treniruotas „Žalgiris“.

Žavesio italų kultūrai neslepiantis ir šios kalbos besimokantis G.Žibėnas prieš akistatą su „Žalgiriu“ slapukavo – „Rytas“ dėl traumų paskutines savo rungtynes užbaigė net be keturių gynėjų (Margirio Normanto, Arno Veličkos, Marcuso Fosterio ir R.J.Cole'o), bet neatsakė, kiek iš jų bus pasiruošęs derbiui.

15min nuotr./Andrea Trinchieri ir Giedrius Žibėnas
15min nuotr./Andrea Trinchieri ir Giedrius Žibėnas

Abu klubai Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) šiuo metu turi po du pralaimėjimus, tad sekmadienį laimėsianti ekipa įsitvirtins pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius