Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 06

Pirmi Lietuvos krepšinio rinktinės kartai: projektas su serbais ir maisto eksperimentas

Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai jau seniai nematė tiek mažai nacionalinės komandos draugiškų rungtynių. Mūsiškiai prieš pasaulio čempionatą Kinijoje savai publikai pasirodys tik du kartus – Kaune ir Klaipėdoje. Tačiau Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas tame problemos nemato. Jis taip pat išsiplėtė apie specialų projektą su Serbija ir naujovę nacionalinėje komandoje.
Mindaugas Špokas
Mindaugas Špokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Suomijos krepšinio žiūrovai savo arenose Lietuvos krepšinio žvaigždyną matys tiek pat kartų, kiek patys lietuviai.

Rugpjūčio 4-ąją Klaipėdoje ir rugpjūčio 12-ąją Kaune suplanuotos rinktinės draugiškos rungtynės bus vienintelės, kurios vyks mūsų šalyje per visą 9 draugiškų rungtynių pasirengimo ciklą.

Sykį lietuviai žais Ispanijoje ir Belgrade, dukart – Espo mieste Suomijoje ir triskart – Pietų Korėjoje.

DATA VIETA RUNGTYNĖS
Rugpjūčio 2 Pamplona, Ispanija Ispanija – Lietuva
Rugpjūčio 4 Klaipėda, Lietuva Lietuva – Suomija
Rugpjūčio 10 Belgradas, Serbija Serbija – Lietuva
Rugpjūčio 12 Kaunas, Lietuva Lietuva – Serbija
Rugpjūčio 16 Espas, Suomija Suomija – Lietuva
Rugpjūčio 17 Espas, Suomija Rusija – Lietuva
Rugpjūčio 24 Seulas, Pietų Korėja Angola, Pietų Korėja, Lietuva, Čekija
Rugpjūčio 25 Seulas, Pietų Korėja Angola, Pietų Korėja, Lietuva, Čekija
Rugpjūčio 27 Seulas, Pietų Korėja Angola, Pietų Korėja, Lietuva, Čekija

„Tos draugiškos rungtynės namuose nėra toks pinigų šaltinis, iš kurių išgyvename. Niekas neskaičiuoja, kiek mes išleidžiame pinigų pas save atsiveždami užsienio rinktines. Juk visos arenos mokamos, už viską mokame. Kartais užsienyje gal net pigiau surengti rungtynes ir stovyklas“, – finansinio namuose rengiamų draugiškų rungtynių aspekto nesureikšmino M.Špokas.

Per šios Lietuvos krepšinio federacijos vadovavimo metus, tiek mažai kontrolinių rungtynių namuose lietuviai dar neorganizavo.

Kai rinktinei vadovavo Jonas Kazlauskas, keturias vasaras Lietuvoje būdavo organizuojamos mažiausiai šešerios kontrolinės rungtynės.

Pasirengimo ciklas Namų mačai
2012-ųjų Londono olimpinėms žaidynėms 3
2013-ųjų Europos čempionatui 7
2014-ųjų pasaulio čempionatui 9
2015-ųjų Europos čempionatui 7
2016-ųjų olimpinėms žaidynėms 6
2017-ųjų Europos čempionatui 4
2019-ųjų Europos čempionatui 2

„Viskas derinta pasaulio čempionatui. Ten mums finalas prasideda nuo pirmų grupės varžybų rungtynių, todėl norime, kad koncentracija būtų čia, – 24sek sakė M.Špokas. – Nenorime turėti kuo daugiau namų rungtynių. Taip, čia (Lietuvoje) turime geriausias sąlygas Europoje ruoštis, bet situacija tokia, kad nedaug Europos komandų dalyvauja pasaulio čempionate ir nėra taip lengva rasti varžovų.“

VIDEO: „Ginčas“: kaip vertinti D.Adomaičio debiutą ir ateitį Vilniaus „Ryte“?

Pasaulio čempionate dalyvaus 12 Europos valstybių. Be lietuvių – dar ir Lenkija, Rusija, Ispanija, Italija, Serbija, Turkija, Čekija, Graikija, Juodkalnija, Prancūzija, Vokietija,

Suomija, kuri atvyks į Klaipėdą rugpjūčio 4-ąją, planetos pirmenybėse nežais.

Tuo tarpu M.Špokas labai džiaugiasi dvejų rungtynių serija su serbais – rugpjūčio 10-ąją Belgrade ir rugpjūčio 12-ąją Kaune.

„Džiaugiamės, kad pavyko susidraugauti su Serbijos krepšinio federacija. Turbūt pirmą kartą turėsime tokias rungtynes išvykoje ir namuose. Su serbais draugiškose rungtynėse susitiksime pirmą kartą nuo nepriklausomybės atkūrimo. Visos jose surinktos pajamos bus skirtos Krepšinio namų projektui“, – pasakojo M.Špokas.

Į dvejas rungtynes per tris dienas lietuviai spės užsakomuoju reisu. Tai padės sutaupyti lietuviams laiko, nes kitaip pasiekti Belgradą reguliariais reisais būtų labai nepatogu.

VIDEO: „Ginčas“: kodėl „Žalgiris“ nėra geriausias pasirinkimas M.Kuzminskui?

M.Špokas taip pat prasitarė, kad Lietuvos krepšinio rinktinė vasarą turės dar vieną įdomų įrankį. Lietuvos krepšininkai turės atskirus mitybos specialistus ir virėjus, kurie keliaus su komanda ir padės išvengti nesklandumų.

„Turėsime maisto šefą, dietologą, kuris prižiūrės žaidėjų mitybą, – atskleidė LKF generalinis sekretorius. – Kalbėjome su žaidėjais – dauguma tokiais naudojasi sezono metu. Nenorime eksperimentuoti, ypač kai keliaujame į kitas šalis. Tų žmonių darbas bus sudėlioti mitybą taip, kad neturėtume tokių patirčių kaip 2016-aisiais Argentinoje, kai kažkas apsirgo dėl tokių elementarių dalykų.

Kelionių metu mityba dažnai išsibalansuoja, o treneriui reikia sveikų žaidėjų. Norime būti dar profesionalesni.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius