Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 25

Pirmoje Lietuvos rinktinės treniruotėje – seniai matyti veidai ir triukšmingas konkursas

Penktadienį Dainius Adomaitis jau buvo išsivedęs 11 Lietuvos rinktinės narių įžanginei treniruotei, bet būtent pirmadienį „Žalgirio“ arenoje įvyko pirmosios nacionalinės komandos pratybos. Treneriui turėjo patikti krepšininkų užsidegimas, kurį šie demonstravo pasitikdami 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos savaitę.
Mantas Kalnietis
Treniruotės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Renaldas Seibutis pirmas pasirodė pirmojoje Lietuvos rinktinės treniruotėje ir buvo už tai įvertintas. „airBaltic“ skyrė tik už Joną Mačiulį jaunesniam nacionalinės komandos nariui prizą – du skrydžio bilietus verslo klase į bet kurią Europos šalį.

Apsilankęs pirmas, 32-ejų gynėjas „Žalgirio“ arenos treniruočių salę paliko paskutinis.

Jis užsibuvo salėje su snaiperiais Roku Giedraičiu, Luku Lekavičiumi bei Mariumi Grigoniu, kurie pasiskirstę komandomis surengė tritaškių konkursą.

Iš M.Grigonio į sieną smūgiuoto kamuolio ir R.Seibučio riksmų buvo galima suprasti, kad laimėjo L.Lekavičius ir R.Giedraitis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Vyriausiajam treneriui Dainiui Adomaičiui patiko toks auklėtinių entuziazmas. Trečiasis pasaulio čempionato atrankos langas žaibiškai praskries per vieną savaitę, tad specialistas tikisi, kad į dvikovas su Lenkija ir Vengrija jo kariai žengs maksimaliai susitelkę išlaikyti šimtaprocentį pergalių balansą.

„Svarbiausia, kad tai, ką pasikartojome, ką išmokome, atsineštume į vakarinę treniruotę. Vakare treniruotės intensyvumas bus truputį didesnis, bet svarbiausia, jog mums nereikėtų vėl stovėti ir aiškinti“, – surinkęs visus trylika rinktinės žaidėjų, aikštės viduryje baigė kalbą D.Adomaitis.

Netrukus nuaidėjo žymusis „Mes už... Lietuvą!“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė

Seniai teko matyti tokios sudėties Lietuvos rinktinę. Per tuos du FIBA langus jau buvome apsipratę prie visai kitokios komandos, tačiau šįkart pratybose sukiojosi ryškiausios Lietuvos krepšinio žvaigždės.

Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis sugrįžę iš štanginės gulėsi ant kilimėlių, kur jiems raumenis pratampė masažuotojai ir kineziterapeutai.

Ant parketo žengė ir Mantas Kalnietis, kuris itin laukia mūšių Gdanske bei Budapešte. Jam tai bus pirmieji oficialūs mačai nuo vasario 1-osios, kai Milano „Olimpia“ klubas nusprendė eliminuoti įžaidėją iš rotacijos. Su asistentu Benu Matkevičiumi atakų organizatorius baigė treniruotę atlikdamas metimų seriją prie šoninio krepšio.

„Martynas lankstus, ane?“ – į Juozą Petkevičių, tampiusį Martyno Echodo raumenis, kreipėsi Aidas Buzelis.

„Sako, kad net per daug“, – atšovė Juozukas, netrukus smagiai keliskart spyręs „Ryto“ centrui į šlaunį. Jauniausias rinktinės narys tik prieš savaitę baigė pasirodymą LKL superfinale, bet 20-metis energingai lankstė „Žalgirio“ arenos treniruočių salės lankus, kai kartu su Mindaugu Kuzminsku bei Artūru Gudaičiu atliko užduotis prie vieno krepšio.

Prieš tai nacionalinės komandos talismanas dabojo visą komandą.

„Penkios minutės!“ – likusį treniruotės laiką pranešinėjo mažasis rinktinės narys, galiausiai paskelbęs jos pabaigą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotės akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotės akimirkos

D.Adomaitis netrukus jungs aukštesnę pavarą, kadangi juokams laiko nėra – jau ketvirtadienį rinktinė žais su Lenkija. „Žalgirio“ arenoje apsistoję rinktinės krepšininkai Kaune surengs keletą treniruočių ir į Gdanską užsakomuoju reisu išskris trečiadienio popietę, po rytinės treniruotės Lietuvoje.

Žaibiška rinktinės savaitė finišuos liepos 1-ąją Budapešte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius