Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 20

Pirmoji rinktinės treniruotė: Juozuko fokusai su kojinėmis, nesklandumas ir naujas kandidatas

Juokas, diskusijos apie kojines, stiliaus patarimai ir vangūs pirmieji tempimo pratimai. Taip spalvingai debesuotą pirmadienio pavakarę Palangoje prasidėjo pirmoji Lietuvos rinktinės treniruotė prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Beje, startas duotas su nesklandumais. Krepšininkai Palangos stadioną turėjo pasiekti su naujutėlaičiu rinktinės autobusu. Žaidėjai jau buvo sulipę į bendrą transporto priemonę, bet dėl gedimo kelionė neįvyko.

Krepšininkams teko pasiekti stadioną savo transporto priemonėmis. Susigrupavę po kelis į vieną automobilį, kiek vėluodami krepšininkai pasiekė kitą Palangos pakraštį.

Pirmasis griaudžiant varikliui atvyko Antanas Kavaliauskas, su savo reaktyviniu Audi RS7. Panašu, kad „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjo bendrakeleiviams Robertui Javtokui ir Deividui Gailiui sportinis automobilis paliko gerą įspūdį.

Tiesa, netrukus visus juokelius pritildė rinktinės fizinio rengimo trenerio Sigito Kavaliausko nurodymai. Pirmieji krepšininkų tempimo pratimai buvo vangūs, sudėtingi, tačiau po truputį žaidėjai išsijudino.

Nors į pirmąją stovyklą susirinko 11 Lietuvos rinktinės kandidatų, treniruotėje plušėjo dvylika žmonių. Prie krepšininkų prisijungė Aidas Buzelis – komandos fizioterapeutas.

„Aidas bando į rinktinę prasimušti“, – juokavo A.Buzelio kolegos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinktinės treniruotė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinktinės treniruotė

Kiti treneriai ir personalo nariai per pirmąją treniruotę nepersistengė. Šalia Palangos stadiono vejos aidėjo trenerių juokas. Vyrai aptarinėjo oficialių aprangos gamintojų kojines.

Šypseną kėlė rinktinės talismano Juozo Petkevičiaus fokusai. Gerokai per dideles kojines jis per kojų pirštus ištempdavo ir sulenkdamas sukišdavo atgal per viršų.

„Jis visada taip!“ – juokėsi vyrai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinktinės treniruotė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinktinės treniruotė

Juozukas plačiausiai šypsojosi prieš žurnalistų objektyvus ir tradiciškai tryško pozityvu. Antai mauktelėjo 0,5 l mineralinio buteliuką vienu užsivertimu.

Lietuvos rinktinė startavo palengva. Bet artėjant Rio karščiui, prakaito daugės.

Lietuvos rinktinės fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas:

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinktinės treniruotė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinktinės treniruotė

– Koks bus rinktinės fizinio pasirengimo planas?

– Ši vasara šiek tiek kitokia, nes žaidėjai atvyksta skirtingu laiku. Reikės prie to prisiderinti. Planas toks, kad su šiais krepšininkais darysime šiokį tokį įvadinį ciklą. Darysime pirmąją treniruotę lauke. Kitos treniruotės bus derinamos ne tik su krepšiniu, bet ir fiziniu parengimu. Kartais išeisime į lauką.

– Kiek dienų treniruositės lauke?

– Tik pirmoji diena bus lauke. Nuo antradienio ryto eisime į krepšinio salę. Žiūrėsime, kaip bus su krūviais. Vakare turbūt vėl eisime į lauką. Planas toks, kad jis gali labai keistis. Viskas priklausys nuo žaidėjų savijautos, sveikatos. Turime pagrindą, ant ko dirbti, bet planas keisis.

– Ar 8 žaidėjų trūkumas fizinio rengimo pradžioje tai yra problema?

– Iš mano pusės, galima sakyti, jog problema. Norėtųsi juos turėti iš karto ir daryti normalų pasiruošimą. Bet reikia taikytis prie situacijos. Niekur nedingsi. Džiaugiamės, kad esame olimpinėse žaidynėse ir nereikia ruoštis jos atrankai.

– Krūviai individualiai priklauso nuo kiekvieno žaidėjo?

– Labai priklausys nuo kiekvieno. Nežinome, kokios tiksliai formos atvažiuos kiekvienas žaidėjas. Tie krūviai vieniems bus didesni, kitiems – mažesni. Bet stengsimės, kad kuo greičiau jie galėtų dirbti kartu. Kad įvestume į bendrą formą ir galėtume dirbti kaip komanda.

– Ką dabar turėtų daryti Jankūnas, Kalnietis, Valančiūnas ir kiti, kuriems dar suteiktos kelios papildomos poilsio dienos?

– Sezonas ilgas. Didžiausios apkrovos ne tik raumenims, bet ir galvai. Jiems patiems reikia pailsėti nuo krepšinio ir sporto. Jie šiek tiek sportuoja, bet tai nėra kažkas labai aktyvaus. Kai kurie žaidėjai prašė plano ruoštis individualiai. Net ir po dviejų savaičių jie neatvažiuos visiškai iškritę ar nepasiruošę. Gal jie nebus sportavę tiek daug, bet atvažiuos optimalios formos, kad būtų galima sportuoti krepšiniui.

VIDEO: Pirmoji krepšinio rinktinės treniruotė surengta Palangoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius