Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 31

Pirmosiose draugiškose rungtynėse – triuškinanti „Žalgirio“ pergalė be trijų žaidėjų

Kauno „Žalgiris“ pirmadienio vakarą sužaidė pirmąsias pasiruošimo sezonui rungtynes. Martinas Schilleris neturėjo trijų žaidėjų, tačiau žalgiriečiai 92:59 (24:7, 26:17, 24:18, 18:17) nušlavė Rygos VEF ekipą.
Kauno „Žalgiris“
Kauno „Žalgiris“ / nuotr. zalgiris.lt

Kaip pranešė „Žalgirio“ klubas, Patricio Garino tęsia reabilitaciją, o Augustine'as Rubitas ir Karolis Lukošiūnas yra patyrę smulkias traumas.

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus sužaidus dvi minutes tolimu metimu pelnė N.Hayesas, vėliau per dvi minutes pataikęs dar du tolimus metimus – 9:1. Kėlinio viduryje du taškus iš po krepšio pelnė J.Lauvergne'as, o po tritaškį pridėjo S.Vasturia ir M.Grigonis – 17:3. Žalgiriečiai puolime ir gynyboje palaikė itin aukštą tempą ir tai vertė varžovus strigti. Penkis taškus kėlinio pabaigoje surinko Paulius Jankūnas, du pridėjo Artūras Milaknis – 24:7.

Antrasis ketvirtis prasidėjo trimis Rygos VEF komandos taškais, į kuriuos dvitaškiu su pražanga atsakė Marekas Blaževičius. A.Milaknis užsidirbo nesportinę pražangą, o po jos abi ekipos apsikeitė tolimais metimais. Savo taškų sąskaitą atsidarė ir Tomas Dimša – 30:15. Kurį laiką įstrigusį žalgiriečių puolimą kėlinio viduryje išjudino aštrų reidą surengęs Rokas Jokubaitis, po kurio taškų rankos atsirišo ir kitiems žalgiriečiams. Į M.Grigonio tritaškį varžovai atsakė dviem taikliais tolimais metimais, o savo ketvirtą tritaškį realizavo N.Hayesas. Po J.Lauvergne'o ir M.Grigonio taškų į rūbinę žalgiriečiai išėjo pirmaudami rezultatu 50:24.

Po pertraukos rungtynes žalgiriečiai pratęsė spurtu 9:0, o net septynis taškus iš jų surinko T.Walkupas. Į taiklius varžovų baudų metimus ir dėjimą greitoje atakoje keturiais taškais iš eilės atsakė M.Gebenas, o tolimą metimą pataikęs A.Milaknis padidino žalgiriečių pranašumą iki 38 taškų – 70:32.

Paskutinį ketvirtį svečiai iš Latvijos pradėjo spurtu, tačiau netrukus net trimis tolimais metimais atsakė A.Milaknis – 83:50. Savo penktą tolimą metimą realizavo N.Hayesas, taškus mačo pabaigoje rinko M.Blaževičius, M.Grigonis ir J.Lauvergne'as.

VIDEO: Žalgiris - VEF Riga | Game Highlights | 2020.08.31

Higelas Hayesas (5/8 trit.) ir Marius Grigonis (2/2 dvit., 2/7 trit.) „Žalgiriui“ pelnė po 15 taškų, 14 pridėjo Artūras Milaknis (4/5 trit.).

Naujokas Joffrey Lauvergne'as buvo netoli dvigubo dublio: pelnė 8 taškus ir sugriebė 12 kamuolių. Beje, centras išdalino 6 rezultatyvius perdavimus.

Komandoje taip pat debiutavo Marekas Blaževičius (5 tšk.), Steve'as Vasturia (5 tšk. 3 atk. kam.) ir Tomas Dimša (5 tšk.).

„Žalgiris“ pataikė 65 proc. dvitaškių (15/23), 47 proc. tritaškių (15/32) ir 90 proc. baudų metimų (17/19).

Kovą dėl kamuolių Lietuvos čempionai laimėjo 38:30 ir iš viso atliko 21 rezultatyvų perdavimą. Tiesa, M.Schillerio auklėtiniai prarado net 21 kamuolį.

Varžovų komandoje su 16 taškų rezultatyviausias buvo Kristeris Zorlkas.

„Žalgiris“: M.Grigonis 15 (4 rez. perd.), N.Hayesas 15 (5 atk. kam.), A.Milaknis 14, J.Lauvergne 8 (12 atk. kam., 6 rez. perd.) M.Gebenas 6, T.Walkupas 7 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 5, M.Blaževičius 5, R.Jokubaitis 5, S.Vasturia 5, L.Lekavičius 2.

VEF: K.Zorikas 16, K.Allmanas 8, V.Kohas 6, A.Škele 6.

Rugsėjo 4-ąją kauniečiai susitiks su Utenos „Juventus“, dar po trijų dienų – su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Vėliau jau lauks Eurolygos klubų išbandymai draugiškame turnyre: rugsėjo 12-ąją M.Schillerio auklėtiniai susigrums su Atėnų „Panathinaikos“, o kitą dieną stos į kovą su Milano „Olimpia“ arba Berlyno ALBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius