Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 06

Pirmųjų repeticijų atsakymas: kol kas geriausias Lietuvos rinktinės žaidėjas

„Jūs išrinkite“, – paklaustas, kas buvo geriausias Lietuvos rinktinės žaidėjas draugiškame turnyre Klaipėdoje, šypsodamasis nuo klausimo išsisuko Dainius Adomaitis. Nacionalinės komandos strategas nemėgsta išskirti pavardžių, tačiau jos išsiskyrė statistikos protokoluose. 24sek išrinko geriausiai pirmosiose repeticijose atrodžiusį rinktinės narį.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Abejose Lietuvos rinktinės rungtynėse skyrėsi mūsiškių starto penketo vidurio puolėjai, tačiau jų dubleris buvo vienas ir tas pats.

Artūras Gudaitis Klaipėdoje buvo stabiliausias dviejų dienų nacionalinės komandos žaidėjas (Jonas Valančiūnas sužaidė vieną mačą. – aut. past.). Gimtinėje jis rungtyniaudamas vid. po 21 minutę rinko po 14 taškų ir atkovojo po 5 kamuolius.

23-ejų aukštaūgis išsiskyrė savo agresija ir aktyvumu, kuria nuspalvindavo rinktinės žaidimą pakilęs nuo atsarginių suolo.

Sykį traukdamas į užribį lekiantį beviltišką kamuolį A.Gudaitis su visu LED reklamos ekranu vos nenuvirto ant gruzinų atsarginių suolo.

Tada keli svečių krepšininkai spėjo sulaikyti stendą ir griūties neišvengė. Tačiau sutramdyti A.Gudaitį po krepšiu buvo labai sunku tiek Gruzijos, tiek Lenkijos aukštaūgiams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

Šis nesibaimindamas kontakto jėga lauždavo varžovą. Kartais lipdamas į medį per aukštai iškeltas priešininkų rankas, jis jas kirto lyg šakas, visomis išgalėmis siekdamas viršūnės, net jei kartais tai ir atrodė neįmanoma.

Per dvejas rungtynes A.Gudaitis išprovokavo net 14 pražangų ir net 23 kartus stojo prie baudų metimo linijos, realizuodamas 16 bandymų (69,5 proc.).

A.Gudaitis buvo dažniausiai prie baudų metimo linijos besisvečiavęs rinktinės žaidėjas, metęs net 45 proc. visų Lietuvos komandos baudų metimų.

Jis taip pat buvo vienas taiklesnių rinktinės žaidėjų, pirmosiose dvejose rungtynėse pataikęs 6 dvitaškius iš 11.

A.Gudaičio statistika
Lietuva – Lenkija 59:58 14 min. | 11 tšk. | 9/11 baud. | 7 išpr.
Lietuva – Gruzija 70:81 28 min. | 17 tšk. | 5/7 dvit. | 7/12 baud. | 8 kam. | 7 išpr.

„Krepšinis – ne rankinis. Negali būti puolamasis ar tik gynybos žaidėjas.

Puolime jis tikrai buvo agresyvus. To ir norime iš savo didelių. Bet krepšinis prasideda nuo gynybos“, – po pirmojo mačo su Lenkija, kuris baigėsi pergale 59:58, apie A.Gudaitį kalbėjo D.Adomaitis.

A.Gudaičiui būnant aikštėje, lietuviai pelnė 9 taškais daugiau nei Gruzijos ir Lenkijos rinktinės. Tai geriausia +/- statistika visoje nacionalinėje komandoje.

Ir rungtynėse su Gruzija A.Gudaitis kartais pasimesdavo gynyboje, ypač keisdamasis dengiamaisiais. Sykį po tokios klaidos lietuviai gavo labai skausmingą 2+1, po kurio gruzinai atrėmė rinktinės šturmą ir išplėšė pergalę.

123 kilogramų svorio milžinas turėjo problemų ir gaudydamas gruzinų aukštaūgius Tornikę Šengeliją bei Giorgi Šermadinį, kurie rungtynių pradžioje siautėjo baudos aikštelėje ir kartu pelnė 36 taškus. Tiesa, T.Šengelijos 19 taškų pasirodymas buvo A.Gudaičio rūpestis tik nedidele dalimi – gruzinas naudodavosi jėgos pranašumu prieš lietuvių lengvuosius kraštus.

Tačiau A.Gudaičio aktyvumas kol kas labai žavi. „Švyturio“ arenos parketas vis dungsėdavo, kai 210 cm ūgio centras plodavosi ant žemės. Bet į parketlentes jis kėsinosi dėl kovos ir didžiulių pastangų laimėti mikrodvikovas ar įridenti taškus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

A.Gudaitis atrodė taip solidžiai, kad pirmosiose rungtynėse J.Valančiūno minutės ant suolo beveik nesijusdavo.

Būtent Vilniaus „Lietuvos ryto“ atstovas, pakeitęs Donatą Motiejūną, pirmajame kėlinyje smarkiai padėjo komandai pavyti pirmosiomis minutėmis tolusius ir po krepšiu besismaginusius gruzinus.

Statistika iškalbinga – A.Gudaičiui būnant aikštėje, lietuviai pelnė 9 taškais daugiau nei Gruzijos ir Lenkijos rinktinės. Tai geriausia +/- statistika visoje nacionalinėje komandoje.

Po mačo su gruzinais varžovų treneris Ilias Zouras priėjo prie A.Gudaičio ir sveikindamas kažką leptelėjo. Ko gero, numetė keletą komplimentų už produktyvų žaidimą.

Jeigu A.Gudaitis nepasiklys keisdamasis dengiamaisiais ir bus dar patikimesnis ekstremaliose situacijose, kuriose savo kareivius ypač tikrino D.Adomaitis, turėsim labai solidų žmogų ant atsarginių suolo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius