Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Planai pasikeitė: rinktinė į JAV nevyks, LKF sprendžia J.Valančiūno draudimo klausimą

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ruošiasi kelionei į Jungtines Valstijas, kur spręs krūvą klausimų.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš pusmetį suplanuotoje kelionėje vienas LKF vadovų ketina susitikti su NBA rungtyniaujančiais Domantu Saboniu ir Jonu Valančiūnu, taip pat Mato Buzelio tėčiu Aidu, Lietuvos išeivijos atstovais, JAV krepšinio federacijos atstovais ir kt.

Balandžio 12-ąją M.Balčiūnas stebės tiesioginę D.Sabonio ir J.Valančiūno akistatą, kai susidurs „Sacramento Kings“ ir „New Orleans Pelicans“ klubai.

Vienas iš pagrindinių jo kelionės tikslų bus J.Valančiūno draudimo klausimas. Lietuvos rinktinės kapitono sutartis su „Pelicans“ baigsis jau po šio sezono, tad jei lietuvis nespės pasirašyti naujo kontrakto iki rinktinės stovyklos pradžios, federacijai teks patuštinti piniginę ir apmokėti vieno komandos lyderių draudimą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Pagrindinis klausimas yra Valančiūno draudimas, – teigė M.Balčiūnas. – Iš savo, krepšinio federacijos, pusės turime pasiruošti visiems atvejams: jei Jonas bus kontraktuotas, jei nebus kontraktuotas ir panašiai. Suderinsime šias detales.

Vienas iš pagrindinių vizito tikslų – pasakyti Jonui, kad tikrai nebus jokių problemų. Apie finansus net nėra kalbos, išspręsime visus klausimus, kad Jonas ramiai galėtų koncentruotis tik į krepšinio pergales. Tai (apdrausti J.Valančiūną, neturintį kontrakto – past.) kainuoja brangiau, bet turime ir Lietuvos partnerius, dirbame ir su NBA draudikais. Jonas bus pilnai draustas, o dar geriau, jei jis jau bus pasirašęs sutartį. Bet jam galvos dėl to neskaudės.“

LKF generalinis sekretorius taip pat pranešė apie subliuškusį planą nugabenti Lietuvos rinktinę į JAV, kur ji prieš olimpinę atranką turėjo sužaisti kelias draugiškas rungtynes su Arizonos universitetu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Balčiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Balčiūnas

Tam kelią užkirto studentų lyga NCAA, o atšaukus šiuos ketinimus dabar planuojama, kad Lietuvos rinktinė po draugiškų rungtynių su Slovėnija birželio 25-ąją keliaus tiesiai į Puerto Riką, kur beveik savaitę rengsis liepos 2-ąją prasidėsiančiai atrankai.

„NCAA organizacija nedavė leidimo Arizonai žaisti su Lietuvos rinktine. Pagrindinis argumentas, kad studentai nerungtyniauja su profesionalais. Jie taip traktavo, – teigė M.Balčiūnas. – Pirmiausia, buvo gautas FIBA generalinio sekretoriaus Andreaso Zagklio leidimas, tada JAV krepšinio federacijos leidimas. Liko tik NCAA, bet to negavome.

(Pasiruošimas) šiek tiek koreguojasi. Konsultavomės su vyriausiuoju treneriu treneriu Kaziu Maksvyčiu, ar jiems būtinos dar vienos (draugiškos) rungtynės. Buvome komunikavę, kad rungtynės labai komerciškai naudingos LKF, buvome sutarę už tai gauti 100 tūkst. JAV dolerių ir užsakomąjį skrydį iš Arizonos tiesiai į San Chuano miestą. Neįvyko taip, bet perdėliojome. Treneris Kazys Maksvytis neakcentavo labai didelės būtinybės šių rungtynių, tad skrisime tiesiai į Puerto Riką po rungtynių su slovėnais.“

VIDEO: „Energija pergalėms“: M.Balčiūnas apie išvyką į JAV ir draugiškas rungtynes su Arizonos universitetu

LKF dar bandė susitarti dėl draugiškų rungtynių su Kanados rinktine, kuri iškovojo tiesioginį kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes, tačiau kanadiečiai pasirengimą pradės per vėlai, kad galėtų pasivaržyti su lietuviais.

„Kanada pradeda pasirengimą berods birželio 27 dieną, iškart po NBA naujokų biržos. Jeigu būtų bent diena anksčiau, tai mums būtų tikę, bet jiems netinka, tad nežaisime. Torontas labai laukė šių rungtynių vien dėl Jono Valančiūno, Igno Brazdeikio. Būtų didžiulė šventė, bet nepavyko. Trenerio sprendimu tiesiai kelsimės į Puerto Riką ir turėsime ramų adaptacijos periodą. Sakyčiau, kad tai bus geriausias kelias pasirengti“, – aiškino M.Balčiūnas.

Viena LKF galvų taip pat padėkojo Čikagoje gyvenančiam išeivijos lietuviui Aurimui Matulevičiui, padedančiam stiprinti ryšį tarp Lietuvos krepšinio federacijos ir išeivijoje gyvenančių tautiečių. LKF generalinis sekretorius Los Andžele planuoja ir susitikimus su investuotojais, galinčiais praversti federacijai ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius