Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 29

Po danų pamokos lietuviai gėdą išspjauti tikisi mače su Belgija

Lietuvos krepšinio rinktinė tikisi nusiplauti Danijos rinktinei patirto pralaimėjimo dėmes per mačą su Belgija – kita komanda, kuri lietuviams kelia itin prastus prisiminimus.
Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė. Benas Matkevičius
Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė. Benas Matkevičius / Ž.Vingelio/LKF nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Sekmadienio rungtynės Vilniuje:
  • 16.30 Danija – Čekija
  • 19.30 Lietuva – Belgija

Tai visas trejas rungtynes laimėjusi Belgija dabar užima pirmąją vietą Europos čempionato atrankos C grupėje, kur kiekvienas mačas tampa svarbus Lietuvos rinktinei siekiant patekti į 2022 metų pirmenybes.

C grupėje Lietuvos rinktinė yra laimėjusi vieną pergalę prieš Čekiją, kuri ir taip pateks į Europos pirmenybes kaip šeimininkė.

Tad lietuviai turi aplenkti Belgiją arba Daniją, o šioms komandoms pralaimėjo pirmajame grupės varžybų rate.

C grupės lentelė

1. Belgija 3 0 +65
2. Danija 1 2 -16
3. Lietuva 1 2 -17
4. Čekija 1 2 -32

Metų pradžioje Belgijoje patirtas pralaimėjimas 65:86, o praėjusį penktadienį dar skaudesnį antausį lietuviams tėškė grupės autsaidere laikyta Danija, nuo kurios Dariaus Maskoliūno treniruojami vyrai nukentėjo krepšinio burbule Vilniuje 76:80.

„Apie daug išvadų net nėra ką ir kalbėti – kiekvienas turi prisiimti savo atsakomybę ir ištaisyti tą klaidą. Nes tai yra „pozoras“, gėda, – rengiantis sekmadienio mačui su Belgija sostinėje sakė Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Benas Matkevičius. – Reikia kažkaip tą skonį iš burnos išskalauti ir išspjauti. O tai gali padaryti tik pergale.

Čia kaip rungtynėse – padaręs klaidą negali ilgai apie ją galvoti, nes laukia kita ataka ar gynyba, kai turi sužaisti. Taip ir mes dabar – akcentuojame belgus. Praeitis yra praeitis, akcentuojame belgų rungtynes – tas pačias Belgijoje, kur irgi esame negražiai pasirodę.“

VIDEO: Benas Matkevičius: „Belgai gynyboje žaidžia labai fiziškai“

Tada metų pradžioje lietuviai žaidė panašios sudėties, plius turėjo atakose daugiausiai taškų (17) pelniusį Donatą Motiejūną, bet vis tiek Belgijoje vienu metu buvo atsilikę nesuvokiamu 37 taškų skirtumu per D.Maskoliūno debiutą prie Lietuvos rinktinės vairo.

Po trijų kėlinių kroato Dario Gjergjos treniruojamų belgų persvara tada dar su žiūrovais vykusiose rungtynėse siekė 34 taškus.

„Dabar reikia akcentuoti jų fiziškumą ir neleisti jiems mūsų stumdyti, nes tada jie mus primušė, – prisiminė B.Matkevičius. – Jei leisime vėl būti apstumdytais, vėl bus sunku.

Belgai tokia komanda – jie save išreiškia per gynybą. Jie šokinėja, perima kamuolį, o iš to gyvena ir puolime – gali bėgti ir susirinkti lengvų taškų. Pagavę liepsnelę, jie sulaukia energijos iš atsarginių suolo, iš trenerio, kuris juos užveda.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dario Gjergja
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dario Gjergja

Tada komanda įgauna kitą veidą. Jei agresyviai susirenka kamuolius, jie gali bėgti.

Tad mes turėsime žiūrėti, kaip sumažinti savo klaidas puolant, kad išsimestume gerus laisvus metimus, ištampytume jų gynybą, neleistume jiems mūsų apstumdyti. O tada patys apsiginti.“

Metų pradžioje tada 22 taškus į lietuvių krepšį įmetė Retinas Obasohanas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Retinas Obasohanas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Retinas Obasohanas

Prieš kelerius metus po NCAA bandęs įsitvirtinti NBA atletiškas 188 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną žaidė Bambergo „Brose“, o dabar atstovauja Nymburko ČEZ.

„Jis yra jų lyderis, aišku, ir metikai ant perimetro – Pierre'as-Antoine'as Gillet ir kiti, – atkreipė dėmesį B.Matkevičius. – Reikės kažkaip sustabdyti tuos lyderius ir neleisti lengvų taškų susirinkti. Jie netekę kelių lyderių, bet ir danai buvo netekę kelių lyderių – matėme, kas įvyko.“

Mačo Lietuva – Belgija pradžia Vilniuje – 19 val. 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius