Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 04

Po gyvenimo rungtynių – J.Valančiūno įtūžis ant teisėjų ir keiksmai dėl skausmo

Jei tai būtų Eurolygos rungtynės, Tanoka Beardas būtų ėmęs prakaituoti dėl savo 18 metų senumo rekordo. Neįtikėtinai rungtyniavęs Jonas Valančiūnas sužaidė geriausias gyvenimo rungtynes, bet net ir jų neužteko, kad Lietuvos rinktinė pagaliau iškovotų pergalę Europos čempionate.

Šeštadienį prieš Prancūziją Jonas Valančiūnas išsiskyrė dvejonėmis ties tritaškio linija ir neryžtingu žaidimu prieš Rudy Gobert'ą.

Bet šį kartą dvejonių uteniškio žaidime nebuvo.

Lietuvos rinktinės kapitonas talžė ir daužė Vokietijos rinktinės gynybą, maldamas ją lyg faršą ir fiksuodamas statistiką iš kitos planetos.

34 taškai (10/14 dvit., 0/1 trit., 14/17 baud.), 14 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvūs perdavimai, 2 blokai, net 13 išprovokuotų pražangų ir 57 naudingumo balai – tokius siurrealius skaičius užfiksavo JV.

Lietuvos rinktinės bokštas pagerino ir rezultatyvumo, ir naudingumo rekordus rinktinėje (anksčiau jie buvo atitinkamai 27 ir 39), o vokiečių aukštaūgiai prieš jį atrodė lyg nykštukai prieš milžiną.

„Turbūt nesu, – paklaustas, ar yra matęs geresnę JV versiją, po rungtynių sakė Kazys Maksvytis. – Net pats nustebau, kad toks didžiulis naudingumo balas. Jis žaidė daug, bet šis rodiklis mane nustebino.“

Vis dėlto net ir toks herojiškas J.Valančiūno žaidimas neatnešė Lietuvai pergalės – Vokietija laimėjo dviejų pratęsimų trilerį 109:107.

J.Valančiūnui šios rungtynės kainavo daug. Iš karto po mačo jis ir Lukai Dončičiui bei Goranui Dragičiui bandė paaiškinti, jog Lietuva buvo apvogta – trečiajame kėlinyje vokiečių treneriui Gordonui Herbertui buvo skirta techninė pražanga, bet lietuviai negavo už ją mesti baudos metimo.

Vos pasibaigus rungtynėms J.Valančiūnas kaip rinktinės kapitonas pasirašė protestą, kurį Lietuvos rinktinė išsiųs FIBA.

Maža to, jau po rungtynių atėjęs į spaudos konferenciją ir spėjęs tarti vos kelis sakinius, J.Valančiūnas su keiksmais iš skausmo paliko spaudos konferencijų salę.

Šeštadienį prieš prancūzus ant parketo praleidęs 32,5 minutės, o šiandien žaidęs beveik 35 minutes, JV neatlaikė – jam sutraukė raumenį ir bokštas turėjo iššlubčioti į rūbinę.

„Kaip traukia raumenį, negaliu“, – šaukė Jonas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žūtbūtinė kova prieš šeimininkus: Lietuva – Vokietija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žūtbūtinė kova prieš šeimininkus: Lietuva – Vokietija

Vis dėlto prieš tai jis dar spėjo trumpai šnektelėti su Lietuvos žiniasklaidos atstovais ir 15min.

„Čia ne apie individualius pasirodymus reikia – mes pralaimėjome, kažko neužteko“, – po nesėkmės apie savo fantastišką pasirodymą nenorėjo šnekėti J.Valančiūnas.

Lietuvos rinktinė trečiose rungtynėse paeiliui pirmavo ketvirtajame kėlinyje, bet galiausiai paleido rungtynes. Kodėl lietuviai taip ir nesugeba pergalingai finišuoti?

„Nežinau, kažko neužteko. Pralaimėjome 2 taškais, tai neužteko 3 taškų. Kažko nepadarėme, kažkur neapsigynėme, kažkur neįmetėme. Net neįsivaizduoju. Atrodo, visi kovėmės, darėm, bet kažko pritrūko“, – sakė JV.

Nusivylęs J.Valančiūnas buvo dėl komandos pasirodymo ir piktas dėl teisėjų – jų darbą jis įvertino komišku palyginimu.

„Kai užmiršti duoti mesti baudos metimą už techninę, čia nežinau, aukščiausio lygio dalykas. Kaip galima davus techninę pamiršti duoti ją mesti? Aš nežinau. Tarpklasinėse geriau būna“, – pyko rinktinės kapitonas.

Kaip galima davus techninę pamiršti duoti ją mesti?

Jis atskleidė, ką teisėjai jam sakė, kai lietuviai protestavo.

„Sakė mes irgi žmonės, mes irgi klystam, – pasakojo Jonas. – Treneriai pastebėjo, bandė kelti protestą, bet nelabai pavyko.“

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais antradienį prieš Vengriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius