Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 02

Po muštynių Alytuje LaVaras Ballas auklėjo sūnų: „Būk vyras“

Brolių Ballų tėvas LaVaras Ballas konfliktą rungtynėse Alytuje norėtų vertinti kaip žaidybinę situaciją ir gerą pamoką ateičiai.
LaVaras Ballas
LaVaras Ballas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LaMelo Ballui antradienio mačas Alytuje baigėsi anksčiau laiko, nes jis buvo pašalintas iš aikštės kartu su „Dzūkijos“ puolėju Mindaugu Sušinsku, kai abu krepšininkai paleido į darbą rankas mačui įpusėjus.

„Tai buvo žaidybinė situacija, bet apie ją daug kalbėjomės po rungtynių, – pripažino amerikiečių komandą per turą Lietuvoje lydintis prodiuseris Karolis Malinauskas, buvęs incidento aptarime amerikiečių komandos gretose. – Nors mums atrodė, kad pirmasis trinktelėjo „Dzūkijos“ žaidėjas, LaVaro Ballo pozicija buvo griežta – LaMelo privalėjo susitvardyti ir nelįsti į jokias provokacijas.

Jis (LaMelo) turi jausti atsakomybę prieš save, šeimą, komandą ir visą JBA lygą.

LaVaras rūbinėje aiškiai pasakė, kad sūnus ne taip buvo auklėjimas šeimoje, kad reaguotų į kiekvieną pliaukštelėjimą.

„Būk vyras“, – sakė jis savo sūnui.“

VIDEO: LaMelo Ball FIGHTS Lithuanian Player | Slaps Him

Regis, 17-metis krepšininkas išgirdo tėvo žodžius. „Esu nusivylęs įvykiais aikštelėje, labiausiai tuo, kad pakenkiau savo komandai ir tai kainavo mums pergalę, – JBA lygos atstovų išplatintame pareiškime cituojamas LaMello Ballas. Alytaus komanda – puiki, neturiu su nė vienu vaikinu jokių problemų. Nutiko žaidybinė situacija, į kurią reikėjo reaguoti kitaip. Visai tai jau praeitis, mokomės ir judam į priekį.“

„Dzūkijos“ laimėtas kontrolines rungtynes amerikiečių komandos atstovai filmavo keliomis kameromis, o jomis užfiksuoti vaizdai, anot K.Malinausko, leidžia manyti, kad ne LaMelo Ballas užvirė košę aikštėje, į kurią malšinti dviejų žaidėjų muštynes sugužėjo abiejų komandų krepšininkai.

„Dzūkijos“ klubo krepšininkas M.Sušinskas teigė, kad tai 17-metis varžovas jį provokavo žodžiais ir stumtelėjimais dar iki incidento trečiojo kėlinio pradžioje.

„Krepšinyje visko pasitaiko, visi kažko pasako, bet galiausiai tai nėra vaikų darželis, – kalbėjo K.Malinauskas. – Natūralu, kad alytiškis turi vienokią nuomonę, LaMelo – kiek kitokią.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaMelo Ballas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaMelo Ballas

Kai pasaulio futbolo čempionato finale Zinedine'as Zidane'as galva smūgiavo Marko Materazzi, irgi nebuvo vieno kalto. Tačiau tikras vyras turi jausti atsakomybę ir susivaldyti.

Jei kažkas provokuoja, įmesk už jį daugiau taškų, atkovok kamuolį ar blokuok metimą – aiškinkis žaisdamas krepšinį, o ne kaip nors kitaip, – taip po rungtynių kalbėjo LaVaras.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaVaras Ballas ir Karolis Malinauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaVaras Ballas ir Karolis Malinauskas

Ballų komandą lydinčio prodiuserio teigimu, amerikiečiai Alytų paliko be jokių nuoskaudų, nori priimti incidentą kaip pamoką, o ateityje mielai sužaistų dar vieną mačą su „Dzūkija“, jei tik dzūkai pakviestų.

„LaVaras pabrėžė visai savo komandai: Mes esame svečiai ir turime elgtis kaip svečiai. Net jei šeimininkas nebuvo draugiškas viename epizode, neturi pamiršti, kad esi svečiuose, – pasakojo K.Malinauskas. – Po rungtynių prieik, paspausk ranką ir padėkok už rungtynes.“

VIDEO: „Ginčas“ su Broliu: „Rytas“ ar „Žalgiris“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius