Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Po pergalės aikštėje – N.Pacevičiaus kritika Ą.Tubeliui konferencijoje: „Užuomazgos – labai ryškiai matomos“

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ vyriausiasis treneris Nedas Pacevičius po pergalės per lemiamas „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“ prabilo apie klausimų keliantį uostamiesčio ekipai atstovavusio jaunojo Lietuvos krepšinio talento Ąžuolo Tubelio žaidimo stilių.
Nedas Pacevičius
Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“ / Patricija Adamovič/BNS

Vilniaus komanda per pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes prarado iki sezono pabaigos Garrisoną Brooksą, o šeštadienį, anot N.Pacevičiaus, traumas patyrė Jeffery Tayloras ir Tre'Shawnas Thurmanas. Vis dėlto tai nesutrukdė laimėti 91:80 ir triumfuoti serijoje 2-1.

„Džiaugiamės, išskirtinai noriu padėkoti savo žaidėjams, nes, neslėpsiu, pastarosios keletas dienų buvo nelengvos, – po rungtynių kalbėjo N.Pacevičius. – Bet tai, kaip jie sureagavo, kaip jie šiandien aukojosi... Tiek J.Tayloro situacijoje, tiek T.Thurmano... Šiandien žemai lenkiu galvą prieš savo žaidėjus. Turėjome sunkių momentų, bet tokiose rungtynėse dar labiau apsiklijavome.“

Krepšinio specialistas paminėjo, kad jautė nuoskaudą po nesėkme pasibaigusio praeito sezono ketvirtfinalio, nors tuomet ir nebuvo vyriausiasis treneris. Šios dienos pergalę specialistas pavadino kol kas svarbiausia savo karjeroje.

N.Pacevičius po rungtynių, kalbėdamas apie savo žaidėjų naujas traumas, pažėrė kritikos ir teisėjams, ir varžovų žaidėjui Ąžuolui Tubeliui.

„Kai kurie teisėjų sprendimai man buvo visiškai nesuprantami, – pareiškė treneris. – Man yra labai smagu, kad turime tokį žaidėją, augantį Lietuvoje, ir mes jį matome čia, vietoje. Beprotiškai didelis talentas, beprotiškai buvo sunku jį stabdyti. Iš kitos pusės, LKL mes turėjome gerų žaidėjų, bet prastų pavyzdžių, kurie užsiima nešvariais veiksmais. Aišku, pavardėmis neminėsiu, bet jūs patys tą žinote. Aš labai nenoriu, kad atsirastų naujų tokių atvejų, nes tos užuomazgos šioje serijoje buvo labai ryškiai matomos.“

Pusfinalyje „Wolves Twinsbet“ laukia Vilniaus derbis su „Rytu“, o visos rungtynės bus žaidžiamos toje pačioje arenoje.

„Manau, Vilniaus miestui, krepšinio gerbėjams tai bus gana gera savaitė, gal net pusantros. Daug rungtynių, vienos po kitų, istorijoje gal net pirmas toks atvejis. Laukiame kuo daugiau žiūrovų ir geros atmosferos“, – tvirtino N.Pacevičius.

Tuo metu „Neptūno“ vyriausiasis treneris Georgias Vovoras po rungtynių pasidžiaugė tuo, ką jam pavyko nuveikti per 3 mėnesius darbo Lietuvoje.

„Sveikinu varžovus su pergale. Jie parodė charakterį, aistrą nuo pirmų minučių, tačiau mes tikėjome savimi. Bet krepšinyje laimi ta komanda, kuri padaro mažiau klaidų. Mes tiek puldami, tiek gindamiesi klydome dažniau, – sakė graikas. – Rūbinėje pasakiau žaidėjams, kad didžiuojuosi šiais 3 mėnesiais, per tą laiką nepamačiau nė vieno vėluojančio, nė vieno nepatenkinto veido. Tai yra labai svarbu komandai. Mėgavausi būdamas šios organizacijos dalimi. Be abejo, norėjome būti pusfinalyje, tačiau toks yra krepšinis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius