Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 08

Po pergalės prieš „Lietuvos rytą“ – Šaro liaupsės A.Kavaliauskui ir gynėjams

Darius Maskoliūnas net pašoko nuo suolo ir užstojo Šarūną Jasikevičių lyg asmens sargybinis, kai Kauno „Žalgiris“ treneris eilinį kartą keiksnojo rungtynių teisėjus. LKL sezono pradžios techninių pražangų lyderį sulaikyti nuo dar vienos nuobaudos pavyko. Bet po pertraukos Šaras buvo ramesnis. Nes „Žalgiris“ trečiąjį kėlinį laimėjo 22:8, o lemiamomis minutėmis pergalę prieš „Lietuvos rytą“ išsaugojo gynėjų Kevino Pangoso ir Leo Westermanno tritaškiai.
Šarūnas Jasikevičius
Pirmasis LKL favoritų susirėmimas: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
LKL | „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 66:74 | „Siemens“ arena

Galbūt kartu jie atliko neįprastai mažai rezultatyvių perdavimų – 6, tačiau kanadietis su prancūzu ištraukė ginklą, kurio labai trūko praėjusį sezoną – taiklius tritaškius.

„Visada malonu laimėti varžovų salėje. Šiandien ne išimtis. Sužaidėme solidžias rungtynes. Be klaidų žaisti neįmanoma. Ypač pirmoje sezono pusėje, 5-6 savaitę, kurią dirbame. Visumoje, nedalinome daug dovanų, apie ką kalbu nuo sezono pradžios. Privertėme juos žaisti ir eiti su kamuoliu ten, kur mes norėjome. Kai kurie dalykai pasiteisino, kai kurie ne. Bet buvo nutartas aiškus žaidimo planas. Jie jo tikėjosi. Manau, kad buvo labai svarbu jauniems žaidėjams pajusti tokią atmosferą, kuri kažkiek tokia labai priešiška. Tai buvo labai geras testas. Jauni žaidėjai jį išlaikė“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.jasikevičius.

– Kaip manote, ar išlaikė tokį nervų testą Antanas Kavaliauskas?

– Taip, gerai žaidė, solidžiai. Žinau, kaip nemalonu žaisti tokiose situacijose. Bet manau, Kavaliauskas įnešė didžiulį indėlį į komandos pergalę.

VIDEO: Antano Kavaliausko sugrįžimas į Vilnių: priešiškas „Lietuvos ryto“ sirgalių sutikimas

– Kaip pakomentuotumėte Pangoso ir Westermanno žaidimą?

– Jie labai gerai užbaiginėjo atakas. Faktas, kad jiems trūksta kontroliavimo komandos. Bet vėlgi, po penkių savaičių iš naujo įžaidėjo, kur svarbiausia pozicija krepšinyje, buvo sunku kažko laukti. Aikštelėje norisi, kad būtų toks kaip dominuojantis žmogus iš tos pusės, kad vis tiek jie turi kamuolį, turi sustatyti visus. Šiandien jie tą padarė. Jie atakavo labai gerai.

– Ar likote patenkintas gynyba prieš Davidą Loganą (12 tšk., 0/3 dvit., 2/4 trit.)?

– Paleidome kairę ranką, nuo užtvaros per daug pirmoje pusėje. Aišku, jis pats nėra pėsčias. Greitas žaidėjas ir šiaip. Bet gynyba prieš jį tikrai buvo pergalės faktorius.

– Jankūnas nepelnė nė taško. Ką tai sako apie komandą, kuri laimėjo ir be didesnio lyderio indėlio?

– Sako, kad pirks kažką. Yra mums su kuo žaisti. Ne tik Paulius šiandien nesužaidė. Bet tai yra svarbu. Kažkas visada turi patempti komandos draugus. Nes Paulius jau eilę metų mus už ausų tempia. Metimai buvo tikrai normalūs, daug nepataikėme. Vis dėlto ir aš mažai jam suteikiau galimybių rinkti taškus, nes jautėme pranašumą kitur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius