-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 07

Po pergalės prieš „Rytą“ R.Kurtinaitis gynė G.Žiemelį ir komentavo pokyčius „Žalgiryje“

Rimas Kurtinaitis ant balto žirgo grįžo į „Jeep“ areną, kur yra iškovojęs tiek daug svarbių pergalių. Jo treniruojami „Wolves“ krepšininkai (10-5) sužaidė puikias rungtynes prieš Vilniaus „Rytą“ (10-4), sutvarkę „Jeep“ arenos šeimininkus 88:76.

Rungtynės prasidėjo „Wolves“ klubo savininkui skirtu įžeidžiančiu „Ryto“ plakatu bei garsia skanduote „Sostinėje vilkas tik vienas“, tačiau prasidėjus mačui ėmė aiškėti, jog šeštadienio vakarą Alytaus „vilkų“ dantys žymiai aštresni.

Supermeno apsiaustą užsimetusio Jeffery Tayloro vedami „Wolves“ vien iki pertraukos paleido net dešimt tritaškių ir jau rungtynių pradžioje „Rytą“ pavertė besiblaškančia auka.

Abu klubai mačą pasitiko su prieš pat rungtynes patirtais nuostoliais dėl traumų – „Wolves“ be įžaidėjo Ahmado Caverio, o „Rytas“ be Jarvio Williamso, kuris per treniruotę pasitempė blauzdą.

Tačiau „Wolves“ pirmą kartą turėjo klubo naujoką Ercią Bucknerį, prisidėjusį prie antrąsias rungtynes žaidusio J.Tayloro.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“

Šie du legionieriai, taip pat Arnas Beručka pelnė visus taškus rungtynių pradžioje, kai „Wolves“ spurtavo 22:12.

J.Tayloras vieni iki pertraukos per 17 min. surinko net 18 taškų, o kai prie šešerius metus Madrido „Real“ rungtyniavusio puolėjo tritaškiais prisidėjo ir Eigirdas Žukauskas svečiai jau 16 minutę mėgavosi galingu nokdaunu šeimininkams – 39:20.

Per 50:29 laimėtą pirmąją mačo dalį „Wolves“ pataikė net 10 tritaškių (iš 18), kai „Rytas“ – vos du (iš 13).

Tuo tarpu gynyboje „Wolves“ į nepatogias situacijas stūmė „Ryto“ lyderį Marcusą Fosterį. Rezultatyviausias LKL žaidėjas, įprastai po 17,6 taško renkantis amerikietis pirmą tašką pelnė tik 16-ąją, o iš žaidimo – 19-ąją minutę. M.Fosteris galiausiai surinko 8 taškus, bet pataikęs tik 2 metimus iš 11 ir suklydęs 4 kartus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“

Antrojoje mačo dalyje triukšmingų sirgalių stumiami Giedriaus Žibėno treniruojami vyrai sumažino skirtumą iki 9 taškų, tačiau iš J.Tayloro lyderio estafetę perėmęs Adas Juškevičius atvėsino šeimininkus.

Po solidžios pergalės Vilniuje „Wolves“ jau tik vienu laimėjimu atsilieka nuo „Ryto“, kuris dalijasi 2–3 pozicijas su Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ (10-4) lygoje, kur pirmauja du naujokus savaitgalį įsigijęs Kauno „Žalgiris“ (13-1).

„Wolves“ rikiuojasi 4–5 vietose su Panevėžio „Lietkabeliu“ (10-5), bet R.Kurtinaitis jau gali laisviau kvėpuoti, kai komandoje nebeturi trūkstamų pozicijų žaidėjų, o šeštadienį laimėtas svarbus mūšis.

– Treneri, kokios jūsų mintys apie rungtynes? – buvo paklaustas spaudos konferencijoje R.Kurtinaitis.

– Pradžia neblogai pavyko. Susikrovėme nemažą kraitį taškų ir bandėme išlaikyti. Aišku, pavargome, neturėjome vieno iš savo pagrindinių žaidėjų A.Caverio. Bet Beručka susitvarkė su savo užduotimis. Išsaugojome rezultatą. „Rytas“ – čempionai, laimėti prieš juos išvykoje 20 taškų niekam nebūtų paprasta. Tad rezultatas tenkina. Žaidėme gerai, nors ir buvo klaidų. Atėjus E.Buckneriui jau susirenkame kamuolius, šiandien laimėjome kovą po krepšiais (43:34) po ilgo laikotarpio.

– Kokį įspūdį palieka naujokas E.Buckneris?

– Reikia su juo dirbti. Nėra lengva, jis turėjo tik dvi treniruotes su komanda. Išmokti greitai mūsų gynybos ir puolimo sistemas sudėtinga, bet su juo jau galime kovoti dėl kamuolių antrajame aukšte. Kitas lygis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“

Be to, ir jam, ir J.Taylorui galima drąsiai duoti kamuolį – jei derinys pastrigs, jie gali išspręsti patys.

– Vienu metu „Rytas“ išleido į aikštę šešis žaidėjus. Kaip tai vertinate?

– Blogai. Dar gavau perspėjimą iš teisėjų. Aš žinau viena – šeši aikštėje negali būti. Įprastai už tai skiriama techninė pražanga. Teisėjai įprastai pataiso, nes būna neprasidėjęs žaidimas.

Šįkart aš nesupratau teisėjo pasiteisinimo, juk buvo ataka šeši prieš penkis, tada vienas jų pasitraukė. Mes perspėjome teisėjus, bet jie aiškino, kad nepastebėjo, tad žaiskime toliau, viskas gerai. Aš nemanau, kad gerai.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“

– Kodėl jūs neįleidote šešto žaidėjo (tai komentatorius Vaidas Čeponis juokais paklausė R.Kurtinaičio)?

– Kalbant rimtai, branginame kiekvieną tašką. Man nepatiko ir kita situacija, kai Beručka parkrito ant žemės, Fosteris per jį peržengė, o baudą skyrė Beručkai. Aš įprastai neturiu daug priekaištų teisėjams, ir šįkart daug neturiu, bet pačiam įdomu žinoti. Nes esu viena koja Anapilyje, o dar kai kurių taisyklių, pasirodo, nežinau. Laikas sužinoti.

– A.Beručka daug darbo atliko ir puolime, ir gynyboje prieš M.Fosterį. Kiek sunkiai dirba šis vaikinas?

– Aš jau turėjau jį kažkada „Ryte“, kai jį paėmėme iš „Perlo“. Tada jis dar nebuvo pasirengęs, bet dabar po sezono Pasvalyje įgijo pasitikėjimo. Jis – neblogas metikas, supranta, ko noriu iš jo. Kibus gynyboje, tai šiandien pamatėme. Jei varžovų komandoje yra išreikštas lyderis, mes visada turime šį vaikį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“

– Kodėl nežaidė trys jūsų žaidėjai?

– Mindaugas Lukauskis penkias dienas sirgo, šiandien jo neprireikė, nors jis svarbus žaidėjas. Delia nežaidė dėl problemų su koja. Galėjo žaisti, bet nutarėme pasaugoti, nes jaučia pėdos skausmų.

Sekmadienį išvažiuojame į Estiją, paskui į Latviją („Wolves“ žais Šiaurės Europos krepšinio lygos rungtynėse), tad yra laiko pasigydyti.

A.Caveris patempė užpakalinį raumenį. Jis buvo treniruotėje, bet nenorėjome rizikuoti, nes jei kas nors būtų nutikę galėjome prarasti ilgam. Sprendėme su gydytojais, kad savaitės eigoje galbūt jis ir žais.

Šiaip manau, kad mes susikomplektavome pagaliau galutinai. Turime visų pozicijų žaidėjus, tik jiems reikia apsitrinti drauge, nes vieni yra šešis mėnesius komandoje, o yra ir tokių, kurie yra savaitę ar tik tris dienas.

Esame tarsi uždarę paieškas. Aišku, per daug žaidėjų niekada nebūna, ypač, jei pasitaiko traumų. Tačiau šiuo metu nematau pozicijos, kurią reikėtų stiprinti naujoku, o aš pats labai vertinu ir tų žaidėjų įdirbį, kurie pluša nuo sezono pradžios ir gerai žino mūsų taisykles puolime ir gynyboje.

– Arenoje aidėjo „Ryto“ sirgalių skanduotė, kad „Vilniuje vilkas tik vienas“, o jūsų komandos savininkas Gediminas Žiemelis plakate buvo palygintas su Viktoru Uspaskichu, Algirdu Paleckiu. Kaip vertinate tokią priešpriešą?

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“

– Aš žiūriu į krepšinį ir nenoriu politikuoti. Džiaugiuosi, kad atsiranda žmonių, kurie investuoja į krepšinį, atsiranda klubų, atvyksta gerų žaidėjų, kurie paverčia lygą stipresne. Manau, kad ir „Vilkų“ atsiradimas įnešė gyvumo, visiems įdomu. Vieni myli, kiti nemyli mūsų komandos, taip būna visame pasaulyje.

Mes stengiamės likti pozityvūs, nors skaitome ir sekame visus atsiliepimus, nėra viskas lengva. Bet pabandysime padaryti, kad mūsų komandą Lietuvoje pamiltų. Todėl norime laimėti. Einame šiuo keliu, nėra labai gerai, bet kaip pirmą sezoną manau, kad judame teisinga kryptimi.

– Ar Jeffery Tayloras pirmojoje rungtynių dalyje atrodė lyg LKL LeBronas Jamesas?

– Aš esu jo daug matęs, nes žaidė „Real“ ir Eurolygoje. Labai geras žaidėjas, taiklus metikas. Deja, „Real“ jam buvo paskirtas gero gynėjo vaidmuo, jis dengdavo visų pozicijų varžovus, Eurolygos komandų lyderius. Ir šiandien tai matėme. Jo kūnas puikus, jis sportavo nuo pat birželio. Antrojoje rungtynių pusėje išryškėjo, kad dar šiek tiek trūksta kvapo, bet viskas su juo gerai.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“

– „Žalgiris“ neteko Keenano Evanso, bet pasipildė dviem naujais žaidėjais. Ar balansas LKL čempionate kiek apsilygino, gal dabar labiau įmanoma įkąsti „Žalgiriui?

– Pirmiausia, „Žalgiris“ ir taip buvo gerai sukomplektuotas. Evansas buvo įsigytas, nes gerai pataiko, gali sunkiais momentais Eurolygoje patraukti komandą paskui save. LKL per daug iniciatyvos nerodydavo, bet akivaizdu, kad tai geras žaidėjas.

Kiekvieną sezoną kas nors „Žalgiriui“ įkanda. Tačiau šį sezoną „Žalgiris“ žaidžia labai gerai, jei išlaikys tokią sportinę formą iki pabaigos sezono bus sunku, ypač, kai ateis atkrintamosios varžybos, kai žaidžiama serija.

– Kiek jums pačiam saldi ši pergalė, žinant, kad du karjeros etapus treniravote „Rytą“ ir esate šioje arenoje pasiekęs daug pergalių?

– Manęs klausdavo panašiai, kai treniruodavau kitų šalių komandas. Aš žiūriu į visas komandas su pagarba. Mes rengiamės žaisti iš visų jėgų. Aš gerbiu „Rytą“, čia prabėgo geriausi mano trenerio karjeros metai. Tada „Rytui“ turbūt reikėjo manęs, o man – „Ryto“. Tik gerais žodžiais galiu atsiliepti apie šį klubą. Šiandien laimėjome, namie pralaimėjome – toks sportas. Aš linkiu „Rytui“ sėkmės Čempionų lygoje, kad nebūtų traumų, o tenugali stipresnis. Šiandien stipresni buvome mes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius