Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 20

Po „Ryto“ triumfo sirgaliai atsidūrė komisariate – nesupranta policijos veiksmų

Vilniaus „Rytas“ sekmadienį namuose šventė neeilinę progą. Klubas nuo 2010 metų iškovojo vos antrąjį trofėjų. Karaliaus Mindaugo taurės susigrąžinimą B tribūnos sirgaliai įprasmino spalvinga pirotechnika. Už tai trys iš jų vakarą baigė policijos komisariate.
Vilniaus „Ryto“ sirgaliai
Vilniaus „Ryto“ sirgaliai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tai 15min patvirtino Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

„Negaliu sakyti, kokio klubo tai buvo sirgaliai, bet trys asmenys buvo sulaikyti už pirotechnikos naudojimą. Jiems gresia administracinė bauda. Sprendimas bus priimtas artimiausiu metu“, – apie incidentą sekmadienio vakarą kalbėjo policijos atstovas.

Socialiniame tinkle B tribūnos atstovai stebėjosi tokiu policijos susidomėjimu „keliais fajeriais“.

„Vienintelis punktas, kuris iš sekmadienio yra pažymėtas ir neigiamu aspektu. Pirmą kartą po tokio finalo už pirotechniką buvo rišami ir ieškomi žmonės. Nesuvokiama, kaip ilgosios pertraukos metu vykę fizikų eksperimentai su sprogstančiom statinėm, kurios skrido į žiūrovus, yra nepavojinga, o keli fajeriai yra toks nusikaltimas. Kam žudyti emocijas sporte? Juk čia finalas, kaip gali pakenkti keli fajeriai?“, – klausė aktyviausi Vilniaus sirgaliai.

R.Matonis, išgirdęs argumentą apie fizikų eksperimentus, laikėsi įstatymų: „Nežinau, kokie tai eksperimentai, bet jeigu jie vyko, reiškia rengėjai turėjo tam leidimus. O įstatymuose aiškiai apibrėžta, kad pirotechnikos naudojimas yra uždraustas.“

Suprasti akimirksniu

  • 483 straipsnis. Civilinių pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo tvarkos pažeidimas
  • 1. Civilinių pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo keturiolikos iki trisdešimt eurų.
  • 2. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai,užtraukia baudą nuo trisdešimt iki šešiasdešimt eurų.
  • 3. Už šio straipsnio 1, 2 dalyse numatytus administracinius nusižengimus gali būti skiriamas civilinių pirotechnikos priemonių konfiskavimas.
  • 4. Už šio straipsnio 1, 2 dalyse numatytus administracinius nusižengimus, padarytus viešojoje vietoje vykstančiame renginyje, gali būti skiriamas draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo vienų iki dvejų metų.

Sulaikytiems „Ryto“ sirgaliams gresia piniginė bauda iki 60 eurų ir draudimas lankytis viešuose renginiuose nuo vienerių iki dvejų metų.

Pirotechnikos naudoti po skambių pergalių nevengia ir Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, bet šįkart kliuvo vilniečiams.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žalgirio sirgaliai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žalgirio sirgaliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius