Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

Po sunkios pergalės – Tomo Pačėso nusivylimas ir kritika

Panevėžio „Lietkabelis“ buvo arti dar vieno sprigto LKL favoritams, bet Vilniaus „Lietuvos rytas“ paskutinę minutę išvengė pirmojo pralaimėjimo šį sezoną. Tačiau Tomas Pačėsas nebuvo labai sužavėtas pergale 68:66. Jis pažėrė kritikos kai kuriems žaidėjams.
Tomas Pačėsas
LKL: „Lietkabelio“ išbandymas „Lietuvos rytui“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Stratego teigimu, „Lietuvos rytas“ laimėjo tik geros kovos dėl atšokusių kamuolių dėka – puolime jų sugriebė 13.

„Žaidėme labai prastas rungtynes, – konstatavo T.Pačėsas. – Gale mums pasisekė tik dėl atkovotų kamuolių. Trūksta išpildymo, laiko, išsidėstymo... Daug ko trūksta. Pasimetęs buvo ir Corey Fisheris, daręs bereikalingas klaidas. Giedraitis buvo nenaudojamas. Ir Gudaitis. Daug žmonių praėjo šalia rungtynių. To negali būti“.

Jis negailėjo kritikos ir „Lietuvos ryto“ puolėjui Kennethui Kadji, kuris težaidė vos 3 minutes, per kurias vilniečiai įmetė 7 taškais mažiau nei „Lietkabelis“.

„Kadji yra prastos formos. Per dvejas rungtynes jis atkovojo du kamuolius. Jei žaidėjas nenaudojamas, jis ir nežaidžia“, – kiek piktokai į žurnalisto klausimą atsakė T.Pačėsas.

T.Pačėsas: „Norėčiau pasveikinti Artūrą Jomantą, nes jis žaidžia jau trečias geras rungtynes“.

Tiesa, tokių žaidėjų kaip K.Kadji neefektyvumą kompensuoja lyg liūtas po krepšiu besigrumiantis Drew Gordonas. Su „Lietkabeliu“ jis pelnė 11 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, o per trejas rungtynes kol kas graibstė vid. 9,3 atšokusio kamuolio.

Bet labiausiai T.Pačėsas gyrė Artūrą Jomantą.

„Norėčiau pasveikinti Artūrą Jomantą, nes jis žaidžia jau trečias geras rungtynes. Gynyboje jis yra tvirtas pagrindas ir užkamšo daug skylių. Jis mums labai reikalingas lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose. Nors nepelnė daug taškų, jis buvo labai naudingas komandai“, – apie 4 taškus ir 10 atkovotų kamuolių surinkusį puolėją kalbėjo treneris.

Luko Balandžio / 15min nuotr./LKL: „Lietkabelio“ išbandymas „Lietuvos rytui“
Luko Balandžio / 15min nuotr./LKL: „Lietkabelio“ išbandymas „Lietuvos rytui“

Jis taip pat sveikino „Lietkabelį“. Ne tik už gerą pasipriešinimą, bet ir puikius komplektacijos darbus.

„Panevėžys subūrė puikią komandą. Buvę mūsų žaidėjai – Lukauskis ir Kšištofas sužaidė labai solidžiai. Stengėsi ir Janavičius.

K.Maksvytis: „Neišnaudojome šanso laimėti rungtynes“.

Čempionatas įdomus. Visos komandos parodė, kad sustiprėjo. Todėl nusiteikimas ir plano išpildymas bus labai svarbus“, – konstatavo T.Pačėsas.

To tarpu „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis po pirmosios nesėkmės apgailestavo dėl neišnaudotos progos iškovoti pergalę.

„Esu patenkintas kova ir emocijomis, bet nesu patenkintas rezultatu. Neišnaudojome šanso laimėti rungtynes. Po pertraukos pristabdėme Loganą, bet nežinau, ar panikos, ar tai nuovargio požymiai, bet padarėme keletą klaidų, kurios nulėmė rungtynes“, – pripažino K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius