Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 05

Po šurmulio taryboje Šiaulių miestas tapo krepšinio klubo dalininku

Šiaulių miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį nusprendė tapti krepšinio klubo „Šiauliai“ dalininke. Projekto rengėjų teigimu, šis sprendimas nėra susijęs su kokiais nors finansiniais įsipareigojimais, tačiau suteiks galimybę savivaldybei susipažinti su klubo, kurį remia, finansine padėtimi ir geriau žinoti, kaip panaudojamos lėšos.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Roberto Ponelio nuotr.

„Logika yra be galo paprasta ir aš esu dėkingas klubui, kad jis mums siūlo tapti dalininku, nes jau turbūt dešimt ar daugiau metų savivaldybė vienaip ar kitaip duoda pinigus krepšinio sportui. O dabar susidarys galimybė ne tik duoti tuos pinigus, bet ir daryti įtaką arba žinoti tiksliau, kaip tie pinigai yra naudojami“, – savivaldybės tarybos posėdyje kalbėjo Šiaulių meras Artūras Visockas.

„Klubas demonstruoja, kad yra skaidrus ir yra pasiruošęs žengti visai į kitą etapą ir kad Šiauliuose per šio klubo pavyzdį vėliau galės vystys visi kiti klubai“, – tikino jis.

Sprendimui oponavę tarybos nariai svarstė, kad dalininke tapti sutinkanti savivaldybė perka „katę maiše“, neturėdama jokios informacijos apie esamą klubo padėtį ir imasi veiklos, kuri jai visai nepriklauso.

„Iš jūsų pasakymo, kad mes tampame dalininkais tik tam, kad galėtume kontroliuoti, kaip naudojamos lėšos – čia yra absoliuti nesąmonė. Norite pasakyti, kad administracijos direktorius neturi, ką veikti? (...) Jeigu jūs norite sužinoti, užsakykite auditą, paprašykite ataskaitų, o ne tai, kad mes tampame dalininkais, kad direktorius galėtų parnešti informaciją, kaip panaudojami pinigai“, – kalbėjo Lietuvos liaudies partijos atstovas Andrius Šedžius.

Pritarus sprendimui, savivaldybė perims viešosios įstaigos krepšinio klubo „Šiauliai“ dalininko Aivaro Mikšio turimas įstaigos dalininko teises bei gaus vieną balsą visuotiniame dalininkų susirinkime.

„Šiauliai“ rungtyniauja Lietuvos krepšinio lygoje. Pernai klubas užėmė paskutinę dešimtąją vietą. Šiame sezone su dviem pergalėmis ir dviem pralaimėjimais komanda kol kas žengia penkta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius