Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 23

Po susidūrimo su A.Butkevičiumi – M.Sajaus kelionė į ligoninę: „Abu sveiki“

Martyną Sajų teko vežti į ligoninę prieš pat skrydį į Bosniją ir Hercegoviną. Aukštaūgis susidūrė galvomis su Arnu Butkevičiumi, tačiau žaizda jau susiūta, o COVID-19, bet ne sužeidimų praretinta Lietuvos rinktinė pakėlė sparnus į iššūkį išvykoje.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Treneris Kazys Maksvytis žurnalistams oro uoste pasakojo apie M.Sajaus antakį ir kelionę procedūroms į gydymo įstaigą.

A.Butkevičiaus buvo pasiteirauta, ar ne su juo komandos draugas galvų stiprumą tikrino. Vilniaus „Ryto“ puolėjas atsakė teigiamai: „Mes pasitikrinome.“

Abu sveiki. Su kovinėm žaizdom

„Šitą kovą laimėjau, – šyptelėjo A.Butkevičius, pridūręs, kad M.Sajus nukentėjo labiau. – Šiek tiek tvirtesnis esu.“

„Abu sveiki. Su kovinėm žaizdom“, – galiausiai pasidžiaugė vienas „Ryto“ lyderių.

Bet ne M.Sajaus, o COVID-19 situacija rinktinėje kelia didžiausią nerimą. Kartu su komanda į Bosniją ir Hercegoviną neišskrido Vaidas Kariniauskas, Kristupas Žemaitis, Dovydas Giedraitis, Gytis Masiulis ir treneris Evaldas Beržininkaitis – jų COVID-19 testai buvo teigiami.

Suprasti akimirksniu: Likusi krepšinio rinktinės sudėtis

  • Arnas Butkevičius, Gytis Radzevičius, Margiris Normantas, Mindaugas Girdžiūnas (visi keturi – Vilniaus „Rytas“), Regimantas Miniotas (Kauno „Žalgiris“), Laurynas Birutis (Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“), Martynas Echodas (Venecijos „Umana Reyer“), Martynas Sajus (Bairoito „Medi“), Osvaldas Olisevičius (Emilijos Redžo „UnaHotels“), Tomas Dimša (Trevizo „NutriBullet“), Vytenis Čižauskas (Dordonės „Boulazac“).

„Panikos nėra, – konstatavo A.Butkevičius. – Kaip minėjau, padarėme visą darbą, ką treneriai norėjo: tiek savo derinius, tiek varžovų analizę. Važiuojame pasiruošę, belieka planą įgyvendinti.“

„Ryto“ kapitonas pasakojo, kad komandoje nuotaikos geros, o dėl tolimesnių testavimų baimės nėra jaučiama.

„Buvo kažkiek nesklandumų, bet nepakeitė tai mūsų treniruočių grafiko. Jaučiamės pasiruošę ir skrendam“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Patikinęs, kad tik dėl pergalės Tuzloje kausis Lietuvos rinktinė, puolėjas nebuvo linkęs kelti panikos dėl įžaidėjų trūkumo. Vienoje svarbiausių pozicijų dabar liko tik antroje Prancūzijos lygoje žaidžiantis Vytenis Čižauskas ir tik iš bėdos kamuolį „Ryto“ komandoje įžaidžiantis Mindaugas Girdžiūnas.

LKL nuotr./Arnas Butkevičius
LKL nuotr./Arnas Butkevičius

„Treniruotėse kažkaip nesijautė nebuvimo tų žaidėjų. Mindaugas tikrai ne vienerius metus yra žaidęs toje pozicijoje, žino kaip elgtis aikštelėje. Buvo šiek tiek laiko tam pasiruošti. Nieko naujo“, – ramino A.Butkevičius.

22-jų Džananas Musa yra skambiausia pavardė Bosnijos ir Hercegovinos komandoje. Tokia ryški, kokios niekaip nerastume Lietuvos rinktinės sąraše. O pagrindinis lietuvių ramstis gynyboje prieš 2018-ųjų pirmojo rato šaukimą gali būti A.Butkevičius.

„Turime paruošę planą, prieš jį gintis reikės visos komandos pastangų, nes iškrito Johnas Robersonas ir tikimės, kad jis (Dž.Musa – aut. past.) imsis dar daugiau iniciatyvos. Bet pasikartosiu, kad turime nusimatę, ką norime prieš jį daryti, ir kaip elgtis“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Atrankoje į 2023 metų pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė (2-0) su Bosnija ir Hercegovina (2-0), kol kas taip pat iškovojusia abi pergales, žais jau šį ketvirtadienį Tuzloje.

Sekmadienį lietuvių ir bosnių rungtynės vyks jau Vilniuje.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai pirmose rungtynėse bulgarus namie sutriuškino 89:69, o čekus išvykoje palaužė 74:66. Bosniai prieš čekus namie laimėjo 97:90, o prieš bulgarus išvykoje – 85:75.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius