Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

Popžvaigždė jaukia „Ryto“ planus – LKL finalas dviejose Vilniaus arenose

Vilniaus „Ryto“ sirgaliai turės pasispausti, tad jau dabar aišku, kad visi norintys netilps per namų rungtynes sostinėje su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda „Betsafe-LKL“ finalo serijoje, kurioje bus kovojama iki keturių pergalių.
Dėl Jameso Blunto koncerto „Ryto“ komanda vieną finalo mačų žais mažesnėje „Jeep“ arenoje.
Dėl Jameso Blunto koncerto „Ryto“ komanda vieną finalo mačų žais mažesnėje „Jeep“ arenoje. / Ž.Gedvilos ir Scanpix nuotr.

Ketvirtadienį pirmosios finalo rungtynės vyks Vilniaus „Avia Soliutions Group“ arenoje, talpinančioje beveik 10 tūkst. krepšinio sirgalių.

Trečiadienio rytą rungtynių rengėjai atvėrė bilietų prekybą ir antrajam arenos aukštui, o tai reiškia, kad bent pusė salės turėtų būti užpildyta aistruoliais, kurių skaičius įprastai paauga ir rungtynių dieną.

Antrosios finalo rungtynės sekmadienį vyks Panevėžio „Cido“ arenoje, bet iš ten finalo dalyviai sugrįš nebe į „Avia Soliutions Group“, o į šalia esančią, be to, kelis kartus mažesnę „Jeep“ areną.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL: „Rytas“ – „Dzūkija“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL: „Rytas“ – „Dzūkija“

2,5 tūkst. aistruolių talpinančioje salėje, anksčiau žinomai kaip „Ryto arena“, vyks trečiosios finalo rungtynės ateinantį trečiadienį.

„Priežastis, kodėl atliekame šuolį iš vienos arenos į kitą, – dėl organizacinių klausimų ir arenos užimtumo negauname pakankamai laiko treniruotėms“, – sakė „Ryto“ klubo direktorius Jaroslavas Latušinskis.

„Avia Soliutions Group“ arenoje antradienį šeimininkaus Jamesas Bluntas.

Būtent dėl Anglijos popžvaigždės koncerto „Rytas“ nutarė slinktis į ankštesnę areną.

„Kad ir kaip mėgčiau jo muziką ir kūrybą, taip, šįkart Jamesas Bluntas mums kiša koją“, – sakė J.Latušinskis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Jameso Blunto koncerto akimirka

Jo teigimu, dėl koncerto didžioji arena būtų laisva krepšiniui tik trečiadienį popiet. Vadinasi, ten nebūtų negalima surengti ne tik treniruočių rungtynių išvakarėse, bet ir rytinių pratybų mačo dieną.

„Treneriai laikosi pozicijos, kad reikia gero pasirengimo, nes varžovas gerbtinas, – sakė J.Latušinskis. – Priimtas kolektyvinis sprendimas, nes yra ir komercinė dedamoji, ir sportinė.“

Klubui priklausančioje arenoje „Ryto“ krepšininkai labiau pratę žaisti – jie ten nuolat treniruojasi ir žaidžia didžiąją dalį rungtynių.

Šį sezoną tik FIBA čempionų lygos, Karaliaus Mindaugo taurės finalinės varžybos ir rungtynės su „Žalgiriu“ vyko „Avia Soliutions Group“ arenoje, kurią klubas nuomojasi.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"

Mažesnėje arenoje, kai ji prisipildo sirgaliais, triukšmo efektas būna dar didesnis, mažesnėje erdvėje aistruolių miniai sėdint arčiau aikštės.

„Kaip sirgaliui, kai „Jeep“ arena užsipildo, atmosfera tampa geriausia Lietuvoje, – savo nuomonę dėstė J.Latušinkis. – Tai turėtų suteikti papildomos energijos, nors finale motyvacijos ir taip netrūksta.“

Tačiau mažesnėje arenoje netilps visi norintys „Ryto“ aistruoliai, kurių daugiau nei tūkstantis turi sezono bilietus, o likę galės pretenduoti tik į kitą tūkstantį likusių bilietų trečiajam finalo mačui.

„Komunikuojame su sirgaliais. Yra skirtingų nuomonių, bet dauguma aistruolių supranta ir stengiasi lanksčiai pažiūrėti į situaciją“, – teigė „Ryto“ direktorius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „Rytas“ - „Šiauliai“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „Rytas“ - „Šiauliai“

Nors LKL puslapyje vis dar nėra įvardyta kitų galimų serijos rungtynių Vilniuje vieta, J.Latušinskis tvirtino, kad jei serijoje reikės penktųjų ar septintųjų finalo rungtynių, jos būtų žaidžiamos „Avia Soliutions Gruop“ arenoje – birželio 7 ir 12 dienomis ji yra laisva krepšiniui.

Tikisi ažiotažo ir žaidžiant prieš neįprastą varžovą

Iki šiol šį sezoną LKL atkrintamųjų varžybų namų rungtynes „Jeep“ arenoje žaidęs ir ten visus mačus laimėjęs „Rytas“ ketvirtfinalyje 3-1 įveikė „Dzūkiją“, o pusfinalyje 3-1 „Šiaulių-7bet“.

„Lietkabelis“ ketvirtfinalyje 3-0 eliminavo Utenos „Uniclub Casino-Juventus“, o pusfinalyje 3-1 patiesė Kauno „Žalgirį“.

Pirmą kartą per klubo istoriją į LKL finalą nepatekęs „Žalgiris“ trečiadienį namie pradeda mažojo finalo seriją prieš Šiaulių komandą.

Didžiajame finale pirmą kartą susidurs „Rytas“ ir „Lietkabelis“, kurių tarpusavio mačai šį sezoną baigėsi 2:2.

Suprasti akimirksniu

  • LKL finalo serijos iki keturių pergalių datos:
  • 1-asis mačas: gegužės 26 d. (ketvirtadienis) Vilniuje
  • 2-asis mačas: gegužės 29 (sekmadienis) Panevėžyje
  • 3-iasis mačas: birželio 1 d. (trečiadienis) Vilniuje
  • 4-asis mačas: birželio 4 d. (šeštadienis) Panevėžyje
  • 5-asis mačas (jei reikės): birželio 7 d. (antradienis) Vilniuje
  • 6-asis mačas (jei reikės): birželio 9 d. (ketvirtadienis) Panevėžyje
  • 7-asis mačas (jei reikės): birželio 12 d. (sekmadienis) Vilniuje

„Lietkabelis“ iki šiol LKL finale žaidė tik kartą 2017 metais, kai su treneriu Kaziu Maksvyčiu ir broliais Lavrinovičiais po krepšiais finišavo ant sidabrinės pakylos.

Per klubo istoriją penkis kartus čempionu tapęs „Rytas“ LKL finale žais 21 kartą, bet pastarąjį sykį aukso žiedus laimėjo prieš dvylika metų, kai klubą dar treniravo Rimas Kurtinaitis, o Jonas Valančiūnas tik pradėjo karjerą.

Ar kovos su Panevėžio klubu gali sukelti ažiotažą Vilniuje, kur žiūrovai buvo pratę matyti lemiamas kovas su „Žalgiriu“?

„Kultinė dvikova su „Žalgiriu“ visada sulaukia didesnio ažiotažo, bet šį sezoną pagirtinai žaidžia ir Panevėžys.

Matome, kad daug sirgalių renkasi į areną pirmosioms finalo rungtynėms, žinau, kad daug vilniečių planuoja vykti ir į Panevėžį, – sakė J.Latušinskis. – O po pirmųjų ar antrųjų rungtynių, kai komandos parodys savo žaidimą, galbūt sulauksime ir dar didesnio susidomėjimo. Manau, kad bus geri skaičiai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius