Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 08

Prabilęs R.Kurtinaitis – apie skyrybas su „Wolves“ ir G.Žiemelį: „Jo pažinoti nebenoriu“

Prieš penkias savaites iš Alytaus „Wolves“ atleistas Rimas Kurtinaitis praskleidė tylos šydą ir portalui 15min papasakojo apie Lietuvos krepšinį sudrebinusias skyrybas. Nors strategas teigė nesantis Viktorija Siegel ir nenorintis viešai aiškintis santykių, be darbo likęs triskart Europos taurės čempionas pasidalijo mintimis apie pirmąjį „Wolves“ sezoną, dėkojo žaidėjams bei visam štabui už darbštumą, bet ir nepraleido progos patraukti per dantį Alytaus klubo viršūnėlių, su kuriomis nebenori turėti jokio ryšio.

„Aš nesu Viktorija Siegel ir santykių per laikraščius aiškintis nenoriu. Braziliškų dramų Lietuvoje dabar ir taip užtenka (juokiasi). Nenoriu nieko įžeisti, aš visada sakau taip, kaip yra. Vienus tai žeidžia, kitų ne, – portalui 15min apie prieš penkias savaites įvykusias skyrybas su Alytaus „Wolves“ klubu sakė treneris Rimas Kurtinaitis. – Kolektyvas buvo darbštus, priekaištų neturiu ir linkiu jiems sėkmės. Su viršūnėmis nenoriu aiškintis santykių per laikraščius. Nepažinojau – buvo gerai, pažinojau – nebuvo blogai, o dabar pažinoti nebenoriu ir gyvenu ne ką blogiau. Mano gyvenime niekas nepasikeitė.“

Kovo 28-ą dieną vyriausiojo trenerio darbo Alytaus „Wolves“ klube netekęs Rimas Kurtinaitis nutraukė tylą.

Pirmuoju ambicingo Gedimino Žiemelio projekto vairininku istorijoje tapęs 62-ejų metų amžiaus Kurtis dar spalio mėnesį girdėjo kalbas užkulisiuose apie virš jo galvos kabojusį Damoklo kardą, kuris galiausiai specialisto darbo vietą sudegino likus pusantro mėnesio iki „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų starto.

Alytaus klubo vadovų kantrybės taurę perpildė trys pralaimėjimai Kyjivo „Budivelnyk“, Jonavos „CBet“ ir „Gargždų“ komandoms per 10 dienų.

Stratego paslaugų „Wolves“ atsisakė komandai užimant trečią vietą vietinėse pirmenybėse, vairą perleidžiant R.Kurtinaičio geram pažįstamam Kęstučiui Kemzūrai. Su 15min kalbėjęs Kurtis ne kartą pabrėžė net iki kovo mėnesio galo užsitęsusius komplektacijos darbus, kurie stipriai stabdė komandą.

„Šįkart ilsėtis nuo krepšinio nesinorėjo, nes situacija buvo kitokia, – 15min šyptelėjęs sakė Rimas Kurtinaitis, kuris laisvą laiką po atleidimo skyrė ūkio priežiūrai ir krepšinio žiūrėjimui. – Mes buvome tik baigę komplektuoti komandą. Nežinau, kodėl jos nesurinkome rugpjūtį. Priežasčių buvo daug, mes tik kovo mėnesį baigėme rinkti komandą. Aš visada taip treniruoju. Iki kovo mėnesio spaudžiu, treniruotės sunkios, o likus 2–3 savaitėms nuimu gazą, grįžta energija ir esi kietesnis už visus. Juk ne veltui visas taures taip laimėjome. Tokia yra visa sistema, apie kurią pasakoti reikėtų ilgai. Komanda gerai dirbo. Labai esu patenkintas komandos darbu. Kažkas stenėdavo, kad komanda užvaryta, bet tai daroma ne iš lemputės. Mums reikėjo ruoštis. „Wolves“ potencialas yra geras. Pradžioje buvo sunku, bet galiausiai komanda buvo surinkta. Norėjosi pajusti ir pabaigą. Sireika sakydavo, kad nesvarbu, koks esi spalį, nes viską parodys gegužė. Aš tos gegužės nesulaukiau.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis

Tai nebuvo pirmas atsisveikinimas legendinio krepšininko ir trenerio karjeroje. Keistomis aplinkybėmis jis darbo yra netekęs Italijos klube Kantu, Vilniaus „Ryte“ ar Maskvos srities „Chimki“ ekipose.

„Atleidimų būta, – sakė R.Kurtinaitis. – Gedvydas mane atleido, kai laimėjau pirmą vietą, Gudelis – kai antrą. Ne atleido, o tiesiog baigėsi kontraktas, kurio jie nepratęsė. Antra vieta buvo negerai. Nežinau, kokią jie vietą paėmė po to. Dabar mane atleido, kai baigė sudėtį komplektuoti kovo mėnesio pabaigoje, o aš buvau trečioje vietoje. Kai susidedu su vilniečiais, reikalai nevyksta (juokiasi). Vieni atleidžia dėl rezultatų, kiti šiaip.“

Žaidėjams, techniniam personalui ir trenerių štabui gerų žodžių negailėjęs R.Kurtinaitis kiek susimąstė sulaukęs klausimų apie pagrindinius du „Wolves“ žmones – savininką Gediminą Žiemelį ir prezidentą Rimantą Kaukėną.

„Mes nebendraujame. Ką aš galiu bendrauti su Rimantu Kaukėnu? Jis buvo rinktinės žaidėjas, kai talkinau Ramūnui Butautui. Daugiau nelabai ką žinau, nelabai ką bendro mes turime. Mane pakvietė, aš atėjau. Jie negalėjo duoti tiek pinigų, kiek aš norėjau ar anksčiau gaudavau, bet aš ėjau ne dėl pinigų. Man buvo įdomu nuo nulio surinkti komandą, padaryti ją ir pakelti. Visa tai neblogai vystėsi, – dėstė R.Kurtinaitis. – Nekalbėjau ir su Gedu. Nenoriu nieko kalbėti. Kaip ir buvo mano pažįstamas, bet supratau, kad jo visai nepažinojau. Tik tiek noriu pasakyti. Tai yra jo klubas ir jis elgiasi kaip jis nori ir kaip jis mato. Aš nenoriu niekam būti našta. Nenoriu niekam nieko įrodinėti, nes viskas jau įrodyta. Jeigu Gedui ar Kaukėnui netiko mūsų darbas, jie pasakė netinka – ir aš išėjau. Jie mato ir turi viziją. Tegul daro ir tegul Dievas jiems duoda sveikatos. Jei valdžia duos pinigų, viskas su klubu bus gerai, jei optimizuos kaštus ir neduos vairuotojo direktoriui, tuomet bus blogai (juokiasi).“

15min portale – pirmasis R.Kurtinaičio interviu apie skyrybas su „Wolves“, ryšį su klubo savininku G.Žiemeliu ir prezidentu R.Kaukėnu, keistą pasakymą apie Eurolygos žaidėjus Alytuje, „prarastos rūbinės“ versiją, ateities planus, žvilgsnį į Eurolygą, LKL ir NBA.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gediminas Žiemelis, Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gediminas Žiemelis, Rimas Kurtinaitis

– Treneri, tai kaip įvyko skyrybos su „Wolves“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius