-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 23

Pralaimėjimų suerzintas LaVaras Ballas – apie LaMelo ateitį Prienuose ir pastabas V.Šeškui

Virginijus Šeškus, ironiškai šypsodamasis, skėsčiojo rankomis po dar vienos brolių Ballų paliktos kiaurymės „Vytauto“ gynyboje. Netoliese prieniškių atsarginių suolo įsitaisęs LaVaras mostelėjo ranka ir kažką šūktelėjo. Emocingi vyrai bando susikalbėti anglų ir gestų kalbomis, bet amerikietis pasiuntė lietuviui aiškią žinią. „Mes čia neatvažiavome tik tobulėti. Mes čia atvažiavome laimėti!“ – Prienuose pareiškė LaVaras Ballas, 24sek išpasakojęs savo „Vytauto“ žaidimo viziją.
LaVaras Ballas
LaVaras Ballas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LaVaras visai kitaip stebi „Vytauto“ rungtynes LKL ir parodomajame „Big Baller Brand Challenge Games“ turnyre.

LKL mačai įtempia paskutines LaVaro nervų ląsteles. Jis mažiau kvatoja, įdėmiau seka žaidimą ir gerokai daugiau nervinasi.

50-metis tėtušis ir visa Ballų šeimyna labai gerai suvokia, kad tai LKL kovos yra tikriausias jų galimybių patikrinimas. Nors Ballus sekantys amerikiečiai sirgaliai alpo išvydę jų 60 taškų pasirodymus, NBA skautai ir klubų vadovai puikiai žino, kad jie žaidė ne prieš tikrus profesionalus, o dar tik prieš 16–17 metų jaunuolius.

Krepšinis labai keičiasi aikštėse, nuklijuotose nebe „Big Baller Brand“, o LKL logotipais. Visus Ballų triukus su kamuoliu nustelbia klaidos gynyboje, kuriomis naudojasi LKL profesionalai.

Bet LaVaro noras išsipildė. Virginijus Šeškus sekmadienį pirmą kartą LKL čempionate į aikštę metė abu brolius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LaMelo Ballas ir LiAngelo Ballas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LaMelo Ballas ir LiAngelo Ballas

Patenkintas tėvas plojo atsistojęs, kai vos tik ant parketo pasirodęs LiAngelo įrideno du taškus su pražanga. Jis džiaugėsi išvydęs rizikingą LaMelo perdavimą broliui per visą aikštę. Broliai keliskart apsikeitė kamuoliu ir dviese bandė įveikti visą priešininkų gynybą.

Ballų pasirodymas ant parketo kaipmat pagyvindavo „Vytauto“ žaidimą: buvo greitesnis, aštresnis, sunkiai nuspėjamas. Tačiau kai tik LaVaro berniukai kartu buvo aikštėje, tą 15 minučių atkarpą Prienų-Birštono klubas pralaimėjo 23 taškais.

Jei jie laimėtų, o mano berniukai sėdėtų, aš nieko nesakyčiau. Bet kai pralaimi visas rungtynes... Mano berniukai yra nugalėtojai. Tai ir leiskite jiems laimėti! Aš to nesuprantu.

Broliai skęsdavo komandinėje gynyboje. Buvo bent porą epizodų, kai LaMelo po susikeitimo ginamaisiais nubėgdavo į priešingą pusę nei varžovas ir palikdavo jį visiškai laisvą.

„Ir vėl laisvas! Kur gynyba?!“ – galvas purtė net ir paprastos sirgalės.

LiAngelo ir LaMelo savo antrąsias rungtynes LKL su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ užbaigė įsirašę solidžius skaičius statistikos protokole – 16-metis surinko 13, 19-metis – 20 taškų. Tačiau svarbiausias skaičius „Vytautui“ LKL čempionate yra užrašytas didžiausiu šriftu – pralaimėjimas pasvaliečiams ir rekordiniai 116 praleistų taškų.

V.Šeškaus pokštas, kad „Vytautas“ žaidžia kaip „Golden State Warriors“, įgauna ir kitą prasmę.

VIDEO: Geriausi brolių Ballų epizodai iš rungtynių su Šakių „Vyčiu“

Ballai nepratę pralaimėti. Su „Chino Hills“ vidurinės mokyklos komanda jie buvo laimėję net 60 rungtynių iš eilės, tad nesėkmės Prienuose sužadino LaVarui užslopintus jausmus.

„Komanda gera, bet laikas permainoms, – surimtėjęs po pralaimėjimo „Pieno žvaigždėms“ 24sek pasakojo L.Ballas. – Komanda turi žaisti greičiau. Mano berniukai prie to pripratę. Negali laikyti tokių ginklų ant suolo nepanaudotų. Reikia juos leisti žaisti kartu!

Žmonėms sunku imtis permainų. Bet tokiu būdu mes prarasime žiūrovus.

Kai LaMelo įneša tiek energijos, kam jį leisti paskutinę kėlinio minutę? Reikia jam duoti žaisti.

Mes čia atvykome ne tik tobulėti, bet ir laimėti. Mums nepatinka pralaimėti! Man nepatinka. Ypač kai turi gerą komandą ir su ja gali laimėti.

Laimėti ir sunkiai dirbti. Štai kas man patinka.“

LaVaras Ballas mėgsta savo atsakymų pabaigas sudėlioti eilėmis. Bet tai gerokai paprasčiau, nei V.Šeškui atrasti Ballams žaidimo laiko LKL čempionate.

Debiutinėse amerikiečių rungtynėse Panevėžyje LiAngelo žaidė 10, LaMelo – 5 minutes. Prienuose jų žaidimo laikas išaugo kelis kartus. Gelo žaidė jau 25, Melo – 18 minučių.

Bet tai nepasotino aikštingojo LaVaro.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaVaras Ballas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaVaras Ballas

„Jis (Šeškus) dar nepasitiki mano berniukais! Jiems atrodo, kad jie negali žaisti prieš suaugusius vyrus. Bet tai nieko nereiškia! Metai aikštėje nieko nereiškia. Arba gali žaisti, arba ne. O mano vyrukai gali įmesti.

Kai treneris jais pasitikės šimtu procentų, bus kitaip. Jei jie laimėtų, o mano berniukai sėdėtų, aš nieko nesakyčiau. Bet kai pralaimi visas rungtynes... Mano berniukai yra nugalėtojai. Tai ir leiskite jiems laimėti! Aš to nesuprantu.

Juos reikia leisti į aikštę daugiau! Juk su jais komanda laimi! Tegul žaidžia po 30–40 minučių, garantuoju, jie laimės! Nes jie nuvaikys varžovus. Kai žaidžia Melo ir Gelo, komanda gali rinkti greitus taškus. O kai žaidžia tik Gelo, jie sulėtėja.

Krepšinis labai paprastas, bet jie jį labai apsunkina. Tegul išlaisvina mano berniukus! Iki pertraukos komanda pelnė 40 taškų. Su mano berniukais pelnys 60 taškų! O dabar varžovai pelnė 60.

Visą pirmą pusę jie taupė maniškius. Bet kai komanda supras, kad turi duoti mano berniukams laisvę, jie nustos pralaimėti.“

VIDEO: Ballai prisistatė Lietuvai: Prienų žiūrovai aikčiojo po gražių brolių epizodų

„Vytautas“ ir „Pieno žvaigždės“ Prienuose žaidė vienas greičiausių šios sezono LKL rungtynių. Gediminas Petrauskas nuo to ir pradėjo spaudos konferenciją – žaidimas buvo toks žaibiškas, kad abi komandos surengė net 167 atakas.

Ypač dažnai krepšį atakavo broliai Ballai. Kartu jie metė dažniau nei kas trečią „Vytauto“ metimą (26/68).

„Mano berniukai buvo labai agresyvūs. Bet jie gali būti tokie visas rungtynes. Kai juos išlaisvins, pergalių skaičius didės. Bet jei juos leidi po vieną kažkokiomis atkarpomis, tik pats sau apsisunkini žaidimą, – samprotavo LaVaras. – Su mano berniukais jie bėga.

Mano berniukai išvargina varžovus. Mes įstrigome su 90 taškų tik todėl, kad vaikščiojome po aikštę. O turime bėgti, bėgti, bėgti! Taip po 6–7 minučių varžovai bus pavargę, kai mano berniukai vis dar bėgs.

Nesvarbu, koks didelis, patyręs ir stiprus esi – pavargęs nebūsi efektyvus.

Tai procentų žaidimas ir jie turi tą suprasti. Tie, kas išmeta daugiau metimų, paprastai ir laimi. Jiems reikia daugiau metimų. Ir vienintelis būdas tą padaryti – žaisti greičiau.

Su tokiu žaidimu jie gali pelnyti 130 taškų! Gal ir praleis daug, bet svarbu, kad laimės. Tai juk paprasta! Štai taip mes judame.“

VIDEO: Emocingas LaVaro Ballo ir Virginijaus Šeškaus pokalbis anglų kalba

LaVaras Virginijui Šeškui pažėrė ir dar porą patarimų: dvigubinti gynybą prieš pagrindinius varžovų lyderius, „nes, nukirtus gyvatei galvą, viskas būna paprasčiau“. Taip pat amerikietis pasiūlė lietuviui būti kantresniam su minutės pertraukėlėmis – neskubėti jų šaukti praleidus du tritaškius iš eilės.

Aš piktas, nes pralaimiu. Bet aš tikrai ne iš tų, kurie pralaimi ir bėga namo.

Tuo pat metu spaudos konferencijoje V.Šeškus, žvelgdamas į kameras, prasitarė, kad jeigu „berniukai“ taip nesigins ir toliau, daug minučių LKL aikštėse jie negaus.

Šiuos patarimus LaVaras tiesiai V.Šeškui galėjo perduoti pirmadienį, kai „Vytauto“ treneris norėjo susitikti su Ballų šeimyna ir paaiškinti, kaip Europoje žaidžiamas krepšinis.

Iš Prienų tiesiai į NBA?

Ballų atvykimas į Prienus buvo toks griausmingas, kad net Vilniuje koncertavusi Lady Gaga nesulaukė tokio dėmesio.

Nors skeptikai baiminosi, kad Ballų šeimynėlės realybės šou komanda pasityčios iš Lietuvos provincijos, LaMelo ir LiAngelo kaip tik kalbėjo apie gerąja prasme paneigtus mitus, o LaVaras neatsidžiaugė vietinių svetingumu.

VIDEO: Į Vilnių atvykęs LaVaras Ballas: „Lietuva pasirinko mus“

Bet tonas po truputį keičiasi, kai prasidėjo rungtynės. Ypač – pralaimėjimai.

Ballų sutartyje su „Vytautu“ numatyta galimybė sprukti iš Prienų po pirmojo mėnesio. Jei ja nepasinaudos, Melo ir Gelo liks Prienuose iki sezono pabaigos.

Nors Lietuvos krepšinio bendruomenėje prognozuojama, kad Ballai išvyks iš Lietuvos dar vasarį, LaVaras kalba priešingai.

„Mano planai nesikeičia. Mes čia liekame iki sezono galo. Melo čia bus ilgai.

Aš piktas, nes pralaimiu. Bet aš tikrai ne iš tų, kurie pralaimi ir bėga namo“, – pabrėžė LaVaras Ballas.

Amerikietis atlydėjo į Lietuvą savo berniukus ir ketina su jais čia užsibūti dar ilgiau. Tiesa, netrukus jis trumpam grįš į tėvynę – vasario 16–18 dienomis Los Andžele vyks NBA Visų žvaigždžių savaitgalis.

LaVaras ketina grįžti namo ir pasibūti su NBA žvaigždėmis, tarp kurių turėtų būti ir antrasis NBA naujokų biržos šaukimas, vyriausiasis Ballų šeimynėlės brolis Lonzo Ballas.

Tada LaVaras vėl grįš į Prienus. „Kažkam juk reikia prižiūrėti berniukus“, – išsišiepė tėtušis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija

Jis jau beveik įkūrė savo krepšinio lygą, kuri birželį startuos Amerikoje. Tai bus vasaros turnyras, kuriame galės žaisti 18–21 metų jauni neprofesionalai.

LaVaro teigimu, Melo ir Gelo jame nežais. Pagal Ballų šeimos filosofiją, LiAngelo Ballas kitąmet rungtyniaus „Los Angeles Lakers“, o LaMelo ruošiamas kitas planas.

Kiek netikėtas.

„LaMelo čia bus iki pat NBA naujokų biržos, – nustebino LaVaras. – Taip! Dar dvejus metus. Bus alkūnių, nubrozdinimų, bet jis čia taps geresniu žaidėju. Treneris irgi sakė, kad čia jis patobulės.

Tik leiskite jam mėtyti tuos pasiutusius metimus. Jis su savo energija keičia žaidimą. Ar įsivaizduojate, kaip sirgaliai žavėtųsi, jei jis taip žaistų visą mačą?

Kai ateis laikas eiti į NBA, LaMelo bus nušlifuotas. Tik čia turi suprasti, kad LaMelo yra ypatingas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius