Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 24

Prancūzijos klubas džiūgauja, sulaukęs Manto Kalniečio

Mantas Kalnietis oficialiai tapo Vilerbano ASVEL komandos krepšininku, – apie 31 metų lietuvio atvykimą paskelbė Prancūzijos klubas.
ASVEL klubas pristato Mantą Kalnietį.
ASVEL klubas pristato Mantą Kalnietį. / asvelbasket.com nuotr.

Derybos su Milano klubu užtruko, bet Mantas Kalnietis pagaliau išsilaisvino ir galės tęsti karjerą komandoje, kurioje jis laukiamas ir vertinamas.

„Mums labai malonu priimti Mantą Kalnietį į savo pajėgas, – sakė ASVEL generalinis vadybininkas Yoahamas Sangare. – Jis yra Lietuvos rinktinės lyderis, įpratęs žaisti aukščiausiame lygyje.

Mums svarbu turėti žaidėją, kuris įpratęs laimėti titulus. Jis jau laimėjęs Europos taurę, septynis Lietuvos ir Baltijos lygų čempionų titulus, dar du medalius iškovojo su Lietuvos rinktine.

Įspūdingi pasiekimai! Visa tai leis komandai ir ypač mūsų jauniems žaidėjams, tokiems kaip Theo Maledonas ir Sofiane Briki, sulaukti naudos iš tokio patyrusio žaidėjo.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis

Metų sutartį su M.Kalniečiu pasirašęs Vilerbano klubas priminė savo sirgaliams, kad lietuvio patirtis skaičiuojama 174 mačais Eurolygoje, kur įžaidėjas rungtyniavo su Kauno, Krasnodaro ir Milano klubais. Su Krasnodaro "Lokomotiv" jis yra laimėjęs Europos taurę.

Dar ryškesnių laimėjimų M.Kalnietis pasiekė su Lietuvos rinktine, iškovojęs pasaulio čempionato bronzą 2010 metais ir du Europos pirmenybių sidabro medalius 2013 ir 2015 metais.

Pastarasis sezonas jam buvo sudėtingas. 2016 metais iš Kauno „Žalgirio“ į Milano „Olimpia“ perėjęs M.Kalnietis buvo paliktas Italijos komandos trenerio nuošalėje per keturis paskutinius praėjusio sezono mėnesius.

„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis
„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis

Jis turėjo dar metus galiojančią sutartį su Italijos čempionais, bet galiausiai pavyko rasti išeities variantą ir sudaryti metų sutartį su ASVEL, kurio prezidentas yra Prancūzijos krepšinio legenda Tony Parkeris.

Praėjusį sezoną ASVEL užėmė šeštąją vietą Prancūzijos čempionate, o ketvirtfinalyje 1:2 nusileido Le Mano klubui, tapusiam šalies čempionu.

Ateinantį sezoną Vilerbano krepšininkai žais Europos taurės turnyre, bet ateities klubo planuose yra ambicijos gauti ilgalaikį vardinį kelialapį į Eurolygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius