-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 29

Pridengti apnuogintą rinktinės vietą galintis G.Masiulis: „Bandysiu parodyti treneriui“

„Surinkome neblogą sudėtį, gal tik ta ketvirta pozicija kiek apnuoginta“, – pristatydamas Europos čempionatui sukviestą šešioliktuką svarstė Kazys Maksvytis.
Gytis Masiulis
Gytis Masiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

24-erių 206 cm ūgio Gytis Masiulis – vienas didžiausių favoritų pridengti opiausią rinktinės vietą, ypač kai ant suolo prisės vienas iš NBA milžinų Domantas Sabonis arba Jonas Valančiūnas.

„Faktas, kad šalia tokių aukštaūgių norėtųsi turėti mobilesnį ir geriau pataikantį, – tęsė K.Maksvytis. – Ir G.Masiulis, ir Eigirdas Žukauskas, ir Mindaugas Kuzminskas galės pakonkuruoti dėl tų minučių, kai pagrindiniai mūsų aukštaūgiai keis vienas kitą arba nežais kartu.“

VIDEO: Naudingiausias rungtynių Šiauliuose žaidėjas – Gytis Masiulis

Ką gali pasiūlyti rinktinei, G.Masiulis jau parodė ir šią vasarą. Draugiškoje kovoje su Latvija nuo suolo pakilęs aukštaūgis dūrė tris tritaškius iš eilės, o jo užvesta ekipa galiausiai nurūko į pergalę 98:62. G.Masiulis iš viso pelnė 17 taškų ir buvo išrinktas tų rungtynių MVP.

„Manau, kad tritaškį, – paklaustas, ką gali duoti šiai rinktinei nemirktelėjo G.Masiulis. – Bandyti, kiek įmanoma, išplėsti aikštę ir pasiūlyti kažko kito, nei kiti aukštaūgiai.“

Dėl vienokių ar kitokių priežasčių šią vasarą į rinktinę neatvykus Edgarui Ulanovui, Eimantui Bendžiui, Osvaldui Olisevičiui, o paskutinę minutę dėl sveikatos atsisakius ir Gediminui Orelikui, G.Masiulio šansai debiutuoti vyrų čempionate atrodo kaip niekada dideli.

„Galimybių (patekti į dvyliktuką) yra kiekvienais metais. Tiesiog visada viską reikia įrodyti aikštėje. Nėra taip, kad tavo pozicijoje mažiau žaidėjų ir treneris tave automatiškai ims į čempionatą.

Viską treneriui reikės įrodyti iš naujo. Turiu mėnesį ir stengsiuosi tai padaryti. Tiek per treniruotes, tiek per draugiškas rungtynes“, – žadėjo aukštaūgis.

Šį sezoną jis žaidė stipriausiu Europoje laikomame Ispanijos čempionate. „Bilbao Basket“ klube Tomo Masiulio sūnus rinko po 6,6 taško (37,9 proc. trit.) ir 3,1 atkovoto kamuolio per 19 minučių.

Pergalės pritrūkusi Bilbao ekipa į ACB atkrintamąsias nepateko, užėmė 9 vietą, tad sezoną baigė dar gegužės viduryje.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Gytis Masiulis Bilbao klube
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Gytis Masiulis Bilbao klube

„Į rinktinę atvykau tikrai gerai pasiilsėjęs. Turėjau laiko ir padirbėti, ir praėjusiam lange pažaisti, ir pailsėti, pakeliauti po užsienį“, – pokalbį su 15min tęsė įspūdingo grožio Graikijos salą Paros aplankęs lietuvis.

Kamuolį į rankas jis ėmė ne taip dažnai, tačiau prakaitą liejo upeliais.

„Vasarą stengiuosi labiau tobulinti kūną. Daugiau sportuoju manieže, su fizinio rengimo treneriais. Gerinu šuolį, koordinaciją, ištvermę“, – paaiškino aukštaūgis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gytis Masiulis (viduryje)
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gytis Masiulis (viduryje)

Pirmą sykį karjeroje visus metus užsienyje pažaidęs lietuvis galiausiai nusprendė grįžti namo – pasirašė dvejų metų sutartį su Vilniaus „Rytu“.

„Daug dalykų susidėjo. Visų pirma – tai čempionų klubas. Komanda turi gilią istoriją ir superinę fanų bazę. Manau, Vilnius man dabar yra tinkamiausia vieta visomis prasmėmis. Ir tobulėti, ir siekti aukštesnių rezultatų“, – sprendimą paaiškino Kauno „Žalgirio“ sistemoje ilgą laiką augęs ir dusyk LKL čempionu tapęs krepšininkas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gytis Masiulis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gytis Masiulis

„Rytas“ manimi domėjosi jau ne pirmus metus. Ilgai svarsčiau ir mąsčiau, bet viską susidėliojęs šaltu protu priėmiau tokį sprendimą. Žiūrėsime, tikiuosi mane „Ryto“ fanai šiltai priims“, – vylėsi aukštaūgis.

Kaip ir Vilniuje, taip ir Lietuvos rinktinėje G.Masiulis turės aiškų tikslą. „Bandysiu įrodyti, kad galiu žengti žingsnį į priekį“, – pridūrė 24-erių žaidėjas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eigirdas Žukauskas ir Gytis Masiulis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eigirdas Žukauskas ir Gytis Masiulis

Europos krepšinio čempionatui Palangoje šiuo metu ruošiasi 13 kandidatų. Dėl NBA lygos taisyklių J.Valančiūnas ir D.Sabonis prisijungti galės tik nuo rugpjūčio 6-osios, o „Žalgirio“ naujokas Ignas Brazdeikis pasiprašė kelių papildomų laisvų dienų.

Europos pirmenybės startuos rugsėjo 1-ąją. Lietuviai čempionatą pradės vienoje grupėje su slovėnais, prancūzais, vokiečiais, bosniais ir vengrais.

Suprasti akimirksniu: rinktinės kandidatai

  • Rokas Jokubaitis („Barcelona“, Ispanija)
  • Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)
  • Kristupas Žemaitis (Vilniaus „Wolves“)
  • Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“, Graikija)
  • Arnas Butkevičius (Kauno „Žalgiris“)
  • Tomas Dimša (Trevizo „NutriBullet“, Italija)
  • Ignas Brazdeikis („Orlando Magic“, NBA)
  • Rokas Giedraitis (Vitorijos „Baskonia“, Ispanija)
  • Mindaugas Kuzminskas
  • Donatas Tarolis
  • Eigirdas Žukauskas (Bursos „Tofaš“, Turkija)
  • Gytis Masiulis (Vilniaus „Rytas“)
  • Domantas Sabonis („Sacramento Kings“, NBA)
  • Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans“, NBA)
  • Laurynas Birutis (Kauno „Žalgiris“)
  • Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“)

Besiruošdama Europos čempionatui Lietuvos rinktinė sužais 7 kontrolines rungtynes – rugpjūčio 4 d. (Klaipėdoje) ir rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija, rugpjūčio 10 d. (Kaune) ir rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija, rugpjūčio 16 d. (išvykoje) ir rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija bei rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 m. pasaulio taurės atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius