Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 08

Prie rinktinių krepšinio dar besipratinantis I.Brazdeikis: „Darbas dar nepadarytas“

Prancūzų dovanos sulaukusi Lietuvos rinktinė padarė ir savo darbo dalį bei žengė į Europos čempionato atkrintamąsias varžybas, o lemiamoje akistatoje su bosniais į priekį ją truktelėjo ir geriausias rungtynes turnyre sužaidęs Ignas Brazdeikis.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iggy akistatos su Bosnija ir Hercegovina ir vėl nepradėjo starto penkete, o pirmas jo pasirodymas aikštėje buvo blankus, bet antrajame ketvirtyje jis tapo vienu iš žmonių, padėjusių Lietuvos rinktinei „nulaužti“ rungtynes.

6 taškus pelnęs ir dar rezultatyvų perdavimą Jonui Valančiūnui iškišęs I.Brazdeikis buvo svarus veiksnys to, jog įpusėjus akistatai Lietuva pirmavo 56:42.

Toks Igno žaidimas lėmė, kad Kazys Maksvytis po ilgosios pertraukos jį jau leido į startinį penketą, o 23-ejų rinktinės naujokas atsidėkojo strategui iš Darbėnų solidžiu žaidimu.

I.Brazdeikis be keitimų žaidė beveik 8 minutes, įmetė 5 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, o dar vienas „asistas“ į jo taupyklę neįkrito tik dėl to, kad Domantas Sabonis nesugavo puikaus perdavimo po krepšiu, kai būtų galėjęs užbaigti ataką dėjimu.

Iš viso I.Brazdeikis bosniams atseikėjo 13 taškų ir 3 rezultatyvius perdavimus, sužaisdamas rezultatyviausias ir naudingiausias (10 naudingumo balų) rungtynes žemyno pirmenybėse.

„Aš prisitaikau. Tai pirmas mano kartas Europos čempionate, tad pamažu vis labiau priprantu prie šio krepšinio. Turnyro metu viskas turėtų būti tik geriau“, – po pergalės prieš bosnius 15min sakė I.Brazdeikis.

VIDEO: Ignas Brazdeikis: „Darbas dar nepadarytas“

Turnyro grupių etape jo žaidimas bangavo, bet per penkis susitikimus Iggy pasiekė 9,4 taško ir 6,4 naudingumo balo vidurkius. Pagal pirmą rodiklį komandoje jis ketvirtas, pagal antrą – šeštas.

Kanadoje augusiam žaidėjui kol kas dar trūksta pataikymo – dvitaškius jis meta 40 proc., o tritaškius – 31,6 proc. tikslumu. Kartais jo žaidime dar pasitaiko ir dėl adaptacijos išplaukiančių klaidų – pavyzdžiui, prie platesnės NBA aikštės pratęs Ignas užmina tritaškio liniją atakuodamas ar neapgalvotai grubiai stabdo varžovų greitą ataką, užsidirbdamas nesportinę pražangą.

Bet su kiekvienomis rungtynėmis jis išmoksta vis daugiau ir duoda Lietuvos rinktinei naudos kildamas nuo suolo ir įpūsdamas šviežio oro, ypač puolime.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Ignas Brazdeikis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Ignas Brazdeikis

„Labai smagu, – apie patirtį Europos čempionate sakė I.Brazdeikis. – Kiekvienose rungtynėse išmokstu vis naujų dalykų, sutinku vis naujus varžovus, mokausi naujų strategijų. Pamažu mokausi, esu palaimintas, kad galiu čia būti.“

Jis buvo tarp rezultatyviausių komandoje žūtbūtiniame mače su bosniais, kurį lietuviai laimėjo 87:70. Po rungtynių Iggy pabrėžė, kad svarbiausia buvo gynyboje pristabdyti varžovų lyderius Džananą Musą ir Jusufą Nurkičių.

„Buvome susikoncentravę, vykdėme žaidybinį planą. Jie turi labai talentingų žaidėjų, Musą ir Nurkičių, bet mes susikoncentravome į juos ir sugebėjome atimti jų stipriąsias vietas – tai ir buvo svarbiausia“, – sakė I.Brazdeikis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis ir Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis ir Jonas Valančiūnas

Dvi pergales prieš vengrus ir bosnius pasiekę lietuviai B grupėje užėmė ketvirtą vietą ir žengė į aštuntfinalį, kuriame rungtyniaus su A grupės nugalėtojais ispanais. Ar tai, kad lietuviai į atkrintamąsias pateko iš ketvirtos vietos, nuims nuo jų dalį spaudimo?

„Nepasakyčiau, kad spaudimas bus mažesnis, nes visada keliame sau aukštus standartus. Džiaugiamės, kad žengiame tolyn, bet darbas dar nepadarytas, turime toliau sunkiai dirbti, susikoncentruoti į rungtynes, pasiruošti būsimiems varžovams ir toliau judėti pirmyn“, – sakė I.Brazdeikis.

Anot jo, sudėtingos patirtys mirtininkų grupėje pravers žvelgiant tolyn. Ypač turėtų praversti pamokos iš pralaimėjimų prieš Slovėniją, Prancūziją ir Vokietiją.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

„Trejose rungtynėse priėjome iki paskutinių minučių ir nesugebėjome laimėti, tad iš to tikrai pasimokysime. Manau, kad daugiau pasimokai iš pralaimėjimų, o ne iš pergalių, tad tos trejos rungtynės mums labai padės ateityje“, – teigė Iggy.

O ko reikia lietuviams, kad tokios rungtynės, kaip prieš slovėnus, prancūzus ar vokiečius, būtų nebe pralaimimos, o laimimos?

„Turime išlaikyti šaltakraujiškumą ir toliau žaisti taip, kaip žaidėme prieš tai. Neturėtume žaisti kažkaip kitaip vien dėl to, jog tai paskutinės minutės. Turime toliau dalintis kamuoliu, priimti teisingus sprendimus ir laimėsime“, – tikino I.Brazdeikis.

Lietuvos ir Ispanijos rinktinės šiandien keliasi į Berlyną, o tarpusavyje susidurs šeštadienį 21.45 val. Lietuvos laiku.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Pirma naktis, kai galėsiu šiek tiek ramiau išsimiegoti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius