-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 28

Prieš 18 dienų atleistas latvis nustebęs: „Teisiškai dar esu „Lietkabelio“ treneris“

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas per artimiausias dienas ketina paskelbti žinią apie naują trenerį, bet oficialiai dar nėra išsiskyręs su Arturu Štalbergu, nors latvis buvo atleistas gruodžio 10 dieną.
Artūras Štalbergas
Arturas Štalbergas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Vasarą „Lietkabelis“ su A.Štalbergu sudarė sutartį, pagal kurią, 24sek žiniomis, treneris turėjo uždirbti apie 60 tūkst. eurų per metus.
  • Gruodžio 10 d. „Lietkabelis“ paskelbė, jog išsiskiria su A.Štalbergu
  • „Dėkojame Artūrui už darbą, bet pastaruoju metu komanda demonstravo prastą žaidimą ir nusprendėme imtis permainų“, – tada teigė klubo sporto direktorius M.Ignatavičius
  • Bet oficialiai A.Štalbergas tebėra „Lietkabelio“ treneris iki šiol.

A.Štalbergas leidžia laiką su šeima namie Rygoje, tačiau iki šiol jis yra pagrindinis „Lietkabelio“ treneris.

Taip nurodyta klubo interneto svetainėje, taip ir yra iš tiesų, nors „Lietkabelis“ apie nuo sezono pradžios komandai vadovavusio latvio atleidimą paskelbė beveik prieš tris savaites.

„Teisiškai, vis dar esu „Lietkabelio“ treneris, nes nė viena pusė atleidimo dokumentų nepasirašė. Žinoma, padėtis keista“, – 24sek sakė A.Štalbergas.

33 metų latvio treniruojamas Panevėžio klubas veržliai pradėjo sezoną, bet lapkričio pabaigoje pateko į penkių nesėkmių paeiliui ruožą, kuris tęsėsi ir gruodžio pradžioje.

Nors tuomet „Lietkabelis“ laikėsi trečioje vietoje LKL pirmenybėse ir ketvirtoje pozicijoje Europos taurės turnyro B grupėje, pralaimėtas LKL mačas Prienuose prieš „Vytautą“ paskatino permainas.

„Lietkabelio“ vadovai atleido A.Štalbergą, o komandos vairą patikėjo buvusiam jo asistentui ukrainiečiui Vitalijui Černijui.

Tačiau derybos su A.Štalbergu dėl sutarties nutraukimo ir kompensacijos baigėsi vos prasidėjusios.

Man pasiūlė sumokėti atlyginimą, kurį jau esu uždirbęs, ir dar vieno mėnesio kompensaciją. Aš su tokiomis sąlygomis nesutinku.

„Kai mane atleido, man pasiūlė sumokėti atlyginimą, kurį jau esu uždirbęs, ir dar vieno mėnesio kompensaciją. Aš su tokiomis sąlygomis nesutinku, nes kontraktas buvo garantuotas dvejiems metams.

Aš nemanau, kad man vadovaujant rezultatas buvo prastas šiais metais. Paskui laukiau tris dienas oficialaus laiško dėl atleidimo, bet taip jo ir negavau. Mano agentas stengėsi gauti atsakymą, bet taip pat nesulaukė“, – teigė šiuo metu Rygoje esantis A.Štalbergas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Štalbergas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Štalbergas

Jis nebesikalbėjo su „Lietkabelio“ vadovais nuo tada, kai paliko Panevėžį.

„Man atrodo, kad jei klubas atleido trenerį, klubas ir turėtų imtis kažkokių žingsnių. Tačiau dabar – pauzė, – sakė Latvijos krepšinio specialistas, kuriam „Lietkabelis“ liko skolingas kiek didesnį nei vieno mėnesio atlyginimą. – Tačiau aš šiuo metu konkrečių kitų pasiūlymų neturiu, tad sėdžiu ir laukiu, kas bus toliau.“

Praėjus trims savaitėms po atleidimo A.Štalbergas vis dar puse lūpų kalba apie priežastis, kodėl Panevėžio klubas nebuvo kantrus: „Kiekvienas klubas turi savo povandeninių uolų. Ne paslaptis, kad savaip dirba ir „Lietkabelis“. Galbūt nesutapo mūsų nuomonės kai kuriais klausimais. Dabar nenoriu apie tai pasakoti, kol neišsprendėme juridinių klausimų. Kai tai bus padaryta, galbūt galėsiu papasakoti daugiau detalių.“

A.Štalbergas viliasi, kad su „Lietkabeliu“ pasieks susitarimą, kai klubas pateiks kitą kompensacijos variantą.

„Koks jis bus, tai mano, agento ir klubo vidinis reikalas. Tačiau reikia suprasti, kad pradinis klubo kompensacijos pasiūlymas manęs netenkina. Jei atleidžiamas žaidėjas ir jam sumokama mėnesio kompensacija, didelė tikimybė, kad krepšininkas po kelių dienų ras kitą komandą.

Tačiau trenerių, ypač vyr. trenerių rinkoje padėtis yra sudėtingesnė. Ne taip paprasta rasti naują darbą. Tačiau tikiuosi, kad dar rasime bendrą kalbą“, – sakė A.Štalbergas.

Tuo tarpu „Lietkabelis“ užsiėmęs naujo trenerio paieškomis.

Portalo krepsinis.net žiniomis, klubas puolė į derybas su trimis treneriais: Lietuvos rinktinės treneriu Dainiumi Adomaičiu, buvusiu Lietuvos rinktinės treneriu Ramūnu Butautu ir bei buvusiu Kauno „Žalgirio“ treneriu, dabartiniu Gruzijos rinktinės strategu Ilias Zouros.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Tačiau Panevėžio klubo sporto direktorius Mantas Ignatavičius trečiadienį tvirtino, kad yra ir kitų pretendentų.

„Mes turime kitus kandidatus. Manau, kad per dvi dienas viskas turėtų paaiškėti“, – teigė M.Ignatavičius.

Klubo nuotr./Mantas Ignatavičius
Klubo nuotr./Mantas Ignatavičius

Regis, „Lietkabelis“ greičiau susiras naują trenerį, nei išsiskirs su buvusiu.

„Tai – techninis klausimas, kuris dar nėra išspręstas. Mes kol kas nesitarėme dėl sutarties nutraukimo. Ieškome naujo vyr. trenerio, bet galime turėti klube net ir tris kitus trenerius. Tai – klubo vidaus reikalai, kuriuos išspręsime, – kalbėjo M.Ignatavičius. – Ieškome naujo vyr. trenerio, o apie nutraukimus pranešime. A.Štalbergas nėra vyr. treneris. Apie viską informuosime.“

Bet kuriuo atveju, permainos neprikėlė Panevėžio ekipos.

Vadovaujant V.Černijui Panevėžio klubas smuko žemyn – LKL čempionate į ketvirtą vietą, o Europos taurės turnyras panevėžiečiams baigėsi trečiadienį.

Po pralaimėjimo Podgoricos „Budučnost“ klubui Juodkalnijoje „Lietkabelis“ liko penktas B grupėje ir į antrą etapą nepateko.

„Pagal rezultatus klubui permainos nebuvo naudingos, – sakė A.Štalbergas. – Dabar jau nieko nepakeisi – Europos taurės turnyras baigėsi. Negaliu tvirtinti, kad komanda būtų žengusi į kitą etapą su manimi, niekas to nežino. Tačiau dabar komanda yra duobėje. Mano nuomone, tai – psichologinė duobė. Linkiu kuo greičiau iš jos išlipti.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Artūras Štalbergas
Alfredo Pliadžio nuotr./Artūras Štalbergas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius