Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 18

Prieš Karaliaus Mindaugo taurės finalą – „Žalgirio“ įspėjimas „Lietkabeliui“

Po gražiu dvitaškiu pasibaigusio Renaldo Seibučio slalomo „Vytauto“ krepšio link Šarūnas Jasikevičius prabėgančiam gynėjui dar spėjo duoti „penkis“. Taip palengva kaip į prieniškių baudos aikštelę įkirtęs R.Seibutis, „Žalgiris“ perkopė Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio barjerą 76:55. Finale žalgiriečių laukia Panevėžio „Lietkabelis“, kuriems žaliai balti turi įspėjimą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į tualetą antrojo kėlinio pradžioje išėjęs žiūrovas grįžęs turėjo išsižioti. 3 minučių atkarpą „Žalgiris“ laimėjo 14:0. Nuo kovos taškas į tašką (24:23), rungtynės staiga virto „Žalgirio“ žaidimų aikštele (38:23).

Joje dar pirmoje rungtynių pusėje vietos atsirado ir 18-mečiui Isaiah Hartensteinui, ir 21-erių Pauliui Valinskui – vyrukams, kurių atkakliose rungtynėse pagrindinėje „Žalgirio“ rotacijoje nepamatysite.

„Vytautas“ dar kabinosi į kulnus, o Š.Jasikevičiui nelaikė nervai. Ir dėl žaidimo, bet daugiausiai dėl teisėjų. Antrajame kėlinyje nubaustas technine pražanga, 23-iąją minutę jis buvo per keiksmažodį nuo antrosios, kuri reikštų pašalinimą iš aikštės, visai kaip per dvikovą su Maskvos CSKA.

Tik Darius Maskoliūnas spėjo laiku pašokti iš savo vietos ir nuraminti Jurgį Laurinavičių, kai teisėjas grėsmingai artinosi prie „Žalgirio“ atsarginių suolo. Pats Šaras tada bandė nusiraminti prisėsdamas į savo vietą, bet nenustojo burbėti panosėj.

Bet aikštėje buvo ramu. Artūras Milaknis sukėlė džiaugsmo bangą ant „Žalgirio“ atsarginių suolo, kai blokavo Vytenio Lipkevičiaus metimą. Ramiu veidu rankos mostu Milas „sodino“ į savo vietas besišypsančius žalgiriečius – tai buvo tik trečias jo blokas per 46 šio sezono rungtynes.

„Malonu, kad esame finale. Malonu, kad gana gerai teko parotuoti komanda ir nenuvarginti visų žaidėjų. Tikiuosi, kad rytoj galėsime pademonstruoti dar geresnį krepšinį“, – po pergalės nedaugžodžiavo Š.Jasikevičius. Edgaras Ulanovas jam antrino, kad pergalė nebuvo tokia lengva, kaip galėjo pasirodyti iš šalies.

„Hey! Hey! Hey! Sveikinam ryyyyytą!“ – džiaugsmingai traukė „Žalgirio“ sirgaliai, neabejojantys jų numylėtinių triumfu Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Jie siuntė linkėjimus Vilniaus „Lietuvos ryto“ gerbėjams, kurių komanda krito dar ketvirtfinalyje Utenoje.

Š.Jasikevičius: „Svarbiausia bus nenusileisti fiziniu kontaktu, neleisti jiems nešvariu žaidimu išmušti mūsų iš vėžių, kaip tai nutiko Panevėžyje.“

Kelią sosto link „Žalgiriui“ bandys pastoti Panevėžio „Lietkabelis“, pusfinalyje palaužęs Utenos „Juventus“ 75:70, o šį sezoną vienintelis Lietuvoje skriaudęs žaliai baltus – du kartus Panevėžyje.

„Nepasakyčiau, kad tai neparankus varžovas. Analizavome klaidas – jų tikrai buvo. Bet labiausiai trūko agresyvumo – jie mus paimdavo ant agresijos. Ties tuo mes šįkart nenusileisime. Bus visiškai viskas kitaip“, – įspėjo E.Ulanovas.

Š.Jasikevičius su visu „Žalgirio“ trenerių štabu įdėmiai stebėjo pirmąją KMT pusfinalio dvikovą tarp „Juventus“ ir „Lietkabelio“ bei kažką žymėjosi savo užrašuose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Songaila ir Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Songaila ir Šarūnas Jasikevičius

„Nemanau, kad jie žaidė gerai. Manau, gali žaisti žymiai geriau. Bet emocijos, nauja salė, naujas formatas.... Tačiau mes jų tikrą lygį žinome. Juk esame pralaimėję dukart iš trejų rungtynių, – apie varžovus kalbėjo Š.Jasikevičius. – Svarbiausia bus nenusileisti fiziniu kontaktu, neleisti jiems nešvariu žaidimu išmušti mūsų iš vėžių, kaip tai nutiko Panevėžyje. Reikia žaisti savo krepšinį. Ir kaip visada susitelkti detalėms.“

„Taurė šiemet vėl bus mūsų!“ – dainavo „Žalgirio“ sirgaliai. Neperšokęs griovio nesakyk „op“. Karaliaus Mindaugo taurės finalo mūšis – sekmadienį 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius