Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 01

Prieš mūšį Bulgarijoje K.Maksvytis išskyrė esminius momentus

Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis laukia nelengvo bulgariško egzamino. Penktadienio vakarą jo treniruojama komanda svečiuose stos į pasaulio čempionato atrankos akistatą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Kažkiek informacijos turime, bet kažkiek realybė bus ir kitokia, nes bulgarų komanda bus pasikeitusi. Mūsų žiniomis, komandą papildė Dee Bostas ir Saša Vezenkovas. Tai pakeis jų veidą. Pirmiausia reiks sustabdyti šiuos du lyderius, nes bulgarų žaidimas vyks per juos. Jie tipiška pietietiška komanda – meta daug tritaškių, bėga į greitą puolimą, gana neblogai kovoja dėl atšokusių kamuolių, stengiasi daug taškų susirinkti iš antrų šansų, iš emocijų. Svarbus bus ne tik krepšinis, bet ir kaip mes nusiteikę pradėsime rungtynes ir ar nedarysime psichologinių klaidų“, – prognozavo K.Maksvytis.

Strategas pažymėjo, kad tiek D.Bostas, tiek S.Vezenkovas turėtų būti neblogos formos, nes neseniai užbaigė klubinius sezonus.

„Jie greičiausiai bus pasiruošę. Analizavome ankstesnes bulgarų rungtynes, kokie deriniai buvo naudoti, bandėme atspėti, kokius derinius naudos savo lyderiams“, – pasakojo strategas.

K.Maksvytis taip pat pagyrė po vestuvių prie komandos prisijungusį Lauryną Birutį.

„Jis nežaidė ankstesnių kontrolinių rungtynių su Latvija ir treniruotėse atrodo neblogai. Toks aukštaūgis – solidi jėga po krepšiais. Iš dalies dėl to į Bulgariją nekeliavo Benas Griciūnas, nes tai panašūs žaidėjai“, – sakė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius