Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Prireiks lemiamo mačo: dominavęs „Neptūnas“ nušlavė „Wolves“

Puolime užsikūręs Klaipėdos „Neptūnas“ įspūdingai atsitiesė Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio serijoje.
Ignas Sargiūnas
Ignas Sargiūnas / „Betsafe-LKL“ nuotr.

Graiko Georgios Vovoro auklėtiniai savų sirgalių akivaizdoje sutriuškino Nedo Pacevičiaus treniruojamą Vilniaus „Wolves Twinsbet“ net 95:76 (30:23, 23:23, 26:10, 16:20).

Serijoje iki 2 pergalių dabar lygu 1-1, o lemiamas mūšis šeštadienį vyks Vilniuje.

Taiklių tritaškių liūtimi rungtynes pradėję šeimininkai jau pirmajame kėlinyje įmetė net 30 taškų, o antrajame atitrūko 42:28.

Puolime sužibusio Eigirdo Žukausko įkvėpti svečiai priartėjo po pertraukos (55:50), bet „Wolves“ gynyboje ir toliau žiojėjo milžiniškos skylės.

Ignas Sargiūnas ir Mindaugas Girdžiūnas suko galvas „Vilkų“ gynėjams, Ąžuolas Tubelis diktavo sąlygas po krepšiais, o „Neptūnas“ smogė atgal taip stipriai, kad skirtumas tarp ekipų tapo nepadorus – 86:58.

Ir visa tai – be jau pirmajame kėlinyje skaudžiai ant nugaros nukritusio Žygimanto Janavičiaus, atsidūrusio ligoninėje. Šlubčiodamas ant suolo sėdo ir Joshua Newkirkas, bet jis galiausiai sugrįžo į aikštę.

„Neptūnas“ šia pergale nutraukė 5 nesėkmių seriją, į kurią įkrito po G.Vovoro medaus mėnesio – specialistas iš Graikijos prie klaipėdiečių jau sezono viduryje prisijungė laimėdamas 8 mačus paeiliui.

Naudingiausio LKL sezono krepšininko apdovanojimą prieš mačą atsiėmęs Ą.Tubelis vėl buvo naudingiausias žaidėjas aikštėje. 22-ejų aukštaūgis pelnė 17 taškų, sugriebė 9 kamuolius ir surinko 26 balus.

Puikiai jam talkinęs I.Sargiūnas pridėjo 15 taškų (3/5 trit.), o šeimininkų ekipoje vienintelis Zsomboras Maronka nepelnė taškų (per 12 min.).

Tuo metu „Vilkų“ ekipoje net keturi žaidėjai dvikovą užbaigė su neigiamu naudingumo balų skaičiumi – Vaidas Kariniauskas (-5), Vitalijus Kozys (-2), Kristupas Žemaitis (-1) ir Arnas Beručka (-1).

„Neptūnas“: Ąžuolas Tubelis 17 (9 atk. kam., 26 n.b.), Ignas Sargiūnas 15, Joshua Newkirkas (5 rez. perd.) ir Timas Lambechtas – po 12, Thomasas Rutherfordas 10, Deividas Gailius ir Mindaugas Girdžiūnas – po 8.

„Wolves Twinsbet“: Eigirdas Žukauskas 20 (4/4 trit., 20 n.b.), Rasheedas Sulaimonas 15, Artūras Žagaras 12, Tre‘Shawnas Thurmanas 9, Jeffery Tayloras 8.

„Neptūno“ ir „Wolves“ serijos laimėtojas LKL pusfinalyje susikaus su Vilniaus „Rytu“, kuris 2-0 įveikė Jonavos „CBet“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje