2021 06 17

Pristatytos Lietuvos rinktinės aprangos

Vienas didžiausių sportinės aprangos bei avalynės gamintojų „Nike“ pristatė naujas aprangas, kurias vilkėdama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sieks bilieto į Tokijuje vyksiančias olimpines žaidynes.
Lietuvos krepšinio rinktinės aprangos
Lietuvos krepšinio rinktinės aprangos / LKF nuotr.

Naujosiomis aprangomis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjai pasipuoš penktadienį vyksiančiose kontrolinėse rungtynėse su Dominikos Respublikos ekipa bei oficialiose varžybose.

Ši olimpinė kolekcija, kaip ir pernai „Nike“ išleista laisvalaikio drabužių linija, buvo įkvėpta 1992- ųjų Barselonos olimpinėse žaidynėse dalyvavusios šalies vyrų krepšinio rinktinės „Gratful Dead“ padovanotų garsiųjų spalvotų batikos marškinėlių. Tuomet Lietuvos komanda pirmą kartą atstovavo nepriklausomai Lietuvai ir iškovojo bronzos medalius.

Kurdama kolekciją, nuo 1997 m. su Lietuvos krepšinio federacija bendradarbiaujanti kompanija, atsižvelgė į daugelį kriterijų – įskaitant, – krepšininkų poreikius ir sentimentus. Prekės ženklo atstovės Lietuvoje Mildos Monstavičiūtės teigimu, šiuometinė kolekcija unikali savo dizainu, jungiančiu nostalgiškus dešimto dešimtmečio „Tie Dye“ (audinių batikos, dažant netaisyklingais, autentiškais raštais) vizualinius elementus ir šiandienos galimybes užtikrinti tvarumą bei patogumą.

„Atstovaujant savo nacionalinę rinktinę mums svarbu, kas yra užrašyta ant aprangos. Lietuvos trispalvė šioje vietoje turi savo reikšmę. Taip pat yra labai svarbu, kad apranga būtų patogi, – vėliau – galima galvoti apie spalvas ir dizainą. Jei sportiniai bateliai ar marškinėliai yra gražūs ir spalvoti, tačiau nėra patogūs, apranga netenka daugiau nei pusės savo vertės“, – teigė olimpinės rinktinės krepšininkas, Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Rokas Jokubaitis.

„Pamenu, vaikystėje vyresni draugai iš jaunimo rinktinės dovanodavo man savo senas aprangas. Tuo metu labai džiaugdavausi ir svajodavau, kada turėsiu tokią ir pats“, po fotosesijos su naująja apranga komentavo rinktinės žaidėjas Tadas Sedekerskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius