-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 21

Problemų nematantis Paulius Jankūnas: „Mūsų silpnybę galima paversti stiprybe“

Kol Lietuvoje diskutuojama, kas užims Pauliaus Jankūno dublerio vietą nacionalinėje komandoje, 31 metų 206 cm ūgio žalgirietis tik šypsosi. Kartu su Mantu Kalniečiu dar prieš pirmąją rinktinės stovyklą jiedu tarpusavyje kalbėjo, kad kalbos apie neva egzistuojančią „ketvirtojo numerio“ problemą yra laužtos iš piršto. „Su šita pozicija tikrai bus viskas gerai“, – 24sek.lt tikino P.Jankūnas.
Paulius Jankūnas
Palangoje prasideda Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo Europos čempionatui stovykla. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pernai kapitono pareigas pasaulio čempionate Ispanijoje ėjęs puolėjas visiškai pasitiki savo komandos draugais. Ar tai būtų rinktinės debiutantas, dar vos 19-os Domantas Sabonis, ar lengvieji krašto puolėjai Jonas Mačulis ir Mindaugas Kuzminskas, kuriems sunkiojo krašto puolėjo pozicija nėra įprasta.

„Dešimt metų kalbėjome, kad neturime įžaidėjų, bet kai rinktinė laimi medalius ar gerai pasirodo čempionatuose, problemos nėra, – skeptiškai į eskaluojamą problemą žiūri P.Jankūnas. – Viskas gerai. Yra Jonas, Mindaugas, dar atvažiuos Domantas. Su šita pozicija tikrai bus viskas gerai.“

Jis antrino Lietuvos rinktinės skautui Benui Matkevičiui – be standartinio P.Jankūno dublerio, nacionalinė komanda varžovams bus dar labiau nenuspėjama.

„Šią silpnybę galima paversti stiprybe. Mindaugas ir Jonas bus greitesni už savo varžovus. Treneriai galės juos išnaudoti visai kitaip“, – sakė P.Jankūnas.

Kita vertus, P.Jankūnas pasirengęs didesniam krūviui. Tikėtina, kad vienintelis aukščiausio lygio patirties turintis tikras sunkusis krašto puolėjas Europos čempionate rungtyniaus daugiau nei įprastai.

„Neturiu problemų“, – šypsosi P.Jankūnas.

Dešimt metų kalbėjome, kad neturime įžaidėjų, bet kai rinktinė laimi medalius ar gerai pasirodo čempionatuose, problemos nėra.

Lygiai taip pat jis neturi problemų atsisveikinti su kapitono raiščiu. Žalgiriečio manymu, jis turėtų atitekti 35-erių Robertui Javtokui – vyriausiam nacionalinės komandos žaidėjui.

Pirmąjį stovyklos vakarą paaiškėjo, kad raištis sugrįžta R.Javtokui.

„Tikrai nesilaikiau įsikabinęs to raiščio. Jis – vyriausias žaidėjas ir yra labiausiai to nusipelnęs. Taip ir maniau, kad jis taps kapitonu“, – sakė P.Jankūnas.

Nuo 2005-ųjų žaliai-baltą rinktinės aprangą vilkintis P.Jankūnas tokius pat marškinėlius vilki sezono metu. Jam nereikės sukti galvos dėl savo ateities – šią vasarą su „Žalgiriu“ aukštaūgis sudarė sutartį net iki 2019 metų.

„Tiek mane viskas tenkina, tiek, atrodo, ir klubui viskas patinka. Nematau problemų su tokiu klubu kaip „Žalgiris“ pasirašyti ilgalaikę sutartį, žaisti namuose, vienoje geriausių arenų“, – tikino P.Jankūnas.

VIDEO: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susirinko į pirmąją stovyklą Palangoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius