Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 12

Projektas „Lietuvos rytas“ – baigtas? A.Guoga ieško, kam perduoti savo dalį, jį gali slėgti skola G.Vainauskui

Vasarą „Lietuvos ryto“ klubo gelbėtoju tapęs europarlamentaras Antanas Guoga dar nesibaigus rudeniui jau gali trauktis. 15min redakciją pasiekė žinia, kad jis siekia parduoti arba padovanoti savo akcijų dalį.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / bc.lrytas.lt

A.Guogai priklauso 20 proc. „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos akcijų. Tai, kad klubo prezidentas ieško, kam perleisti savo dalį, 15min patvirtino kitas klubo dalininkas ir klubo vadovas Darius Gudelis.

„Šiandien mes išgirdom tokią informaciją iš klubo teisininko. Antanas su juo susisiekė ir pateikė tam tikrus savo pamąstymus. Sprendimo mes šiandien nepriėmėm. Pirmiausia mes norim išgirsti Antano paaiškinimą ir pasiaiškinimą, ką jis turėjo omeny puldamas savo klubą“, – 15min sakė D.Gudelis.

Kalbėdamas su 15min žinias apie galimą A.Guogos pasitraukimą patvirtino ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

VIDEO: „Lietuvos ryto“ klubo dalininkai paaiškino kilusį šurmulį dėl sutarties su „MG Baltic“ koncernu

„Jei jis tai nuspręs padaryti, tai tikriausiai niekas nenustebs. Panašu, kad paskutiniai pareiškimai buvo panašūs į dirvos ruošimą“, – kalbėjo Vilniaus miesto meras.

R.Šimašius prisipažino galvojęs, kad A.Guoga klube ilgai neužsibus: „Pagal jo būdą, aš būčiau prognozavęs metus, jis tikriausiai prognozavo kokius dvejus metus. Na, įvyko greičiau. Jo būdas – impulsyvus, taip jau yra. Toks žaidimo stilius.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Antanas Guoga
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Antanas Guoga

Gudrus, bet neišdegęs planas?

15min šaltiniai pasakojo, kad A.Guoga vėluoja vykdyti finansinius įsipareigojimus, kuriuos yra išdėstęs, sutapimas ar ne, iki prezidento rinkimų 2019 m.

Šaltinių teigimu, verslininkas buvusiam klubo savininkui Gedvydui Vainauskui yra skolingas dar kiek daugiau nei 600 tūkst. eurų.

Apie skolas nieko konkretaus negalėjo pasakyti nei D.Gudelis, nei R.Šimašius, nes finansiniai A.Guogos įsipareigojimai yra konfidencialūs.

Paklaustas, ar žino apie tai, kad klubo prezidentas yra skolingas savo pirmtakui, D.Gudelis kalbėjo: „Dėl šitos priežasties mes ir prašome Antano Guogos leidimo, kad jis paviešintų savo finansinius įsipareigojimus klubui.“

Panašiai į klausimą atsakė ir R.Šimašius: „Mano raginimas yra toks, kad jis informuotų, kaip jam sekasi vykdyti įsipareigojimus. Kiti dalininkai taip pat uždavė tokį klausimą, kad jis paviešintų savo susitarimus. Kad baigtųsi spekuliacijos, ar jis remia, ar jis skolina, ar jis padarė, ar nepadarė. Reikia jo sutikimo, kad tai būtų paviešinta.“

15min vasarą skelbė, kad A.Guoga Vilniaus komandai suteikė 850 tūkst. eurų paskolą. Sandoris įvyko birželio 20-tąją – tą pačią dieną, kai A.Guoga tapo klubo dalininku.

Daugiausia (40 proc.) „Lietuvos ryto“ klubo akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, A.Guoga ir D.Gudelis turi po 20 proc. akcijų, L.Kleiza – 10 proc., o „Norvelita“ ir VšĮ Vilniaus sporto klubas „Perlas“ – po 5 proc.

Šiuo metu pats A.Guoga yra išvykęs į Australiją, iki ketvirtadienio popietės 15min redakcijai su juo susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius