Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 20

R.Butautas apie neatliktą Ž.Skučo ariją ir kitas bėdas: „Nesame 30 taškų blogesni už „Lietuvos rytą“

Vyriausiasis Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Ramūnas Butautas atsiprašė sirgalių dėl žaidimo, kurį komanda pademonstravo Vilniuje. Panevėžiečiai Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes „Lietuvos rytui“ pralaimėjo 67:96.
Ramūnas Butautas
Ramūnas Butautas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

R.Butautas teigė žinąs problemas, o jos bus sprendžiamos darbu treniruotėse.

„Varžovai buvo geresni visais komponentais. Norime atsiprašyti savų sirgalių, nes kai kuriems žaidėjams pritrūko kovingumo. Oponentai už mus buvo dukart stipresni ir dukart greitesni. Gynyboje turime tas pačias problemas, kurias šiandienos rungtynės paaštrino. Tenka nuryti karčią piliulę ir žiūrėti į priekį“, – sakė strategas.

„Dėl komandos „chemijos“ neturiu jokių priekaištų. Vyrai puikiai sugyvena ir nėra jokios trinties. Bet mums trūksta energijos, atletizmo, ir tai šiandien puikiai matėsi. Nustumdavo mus tiesiog“, – kalbėjo tris savaites komandą treniruojantis R.Butautas.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių komentarai: „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“ [2018-01-20]

– Kur pagrindinės problemos?

– Žinome savo problemas ir stengiamės jas spręsti. Šiandien kiek turėjome problemų, esu nusivylęs. Būna ir gerų dienų, būna ir labai blogų dienų.

– Kodėl nesiklijuoja gynyba?

– Gynyba prasideda nuo individualių veiksmų, o tada jau klijuojama komandinė gynyba. Dabar pas mus šlubuoja ir tas, ir tas.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“ [2018-01-20]

– Kodėl nebandote viename penkete D.Tarolio ir Ž.Skučo? Jie galėtų keistis ginamaisiais ir sėkmingai stabdyti gynėjus...

– Jei Ž.Skučas žais taip, kaip šiandien, tai nebandysiu. Šiandien Ž.Skučas turėjo būti pagrindinis arijos atlikėjas, bet matėte, kaip žaidė? Tai jums atsakymas.
Aš tikrai žinau tuos variantus ir bandau.

– Ar galima sakyti, kad „Lietkabelis“ yra duobėje?

– Nevadinčiau tai duobe, nors rungtynės ir buvo prastos. Lorenzo po traumos žaidė, Adas išvyko, kažkas nesusitvarkė su savo pareigomis. Nevadinčiau tai duobe – tai yra normalus darbinis procesas. Per tris savaites nenuversi kalnų, nes kitaip niekas nesiruoštų sezonui prieš mėnesį. Mes nesame 30 taškų blogesni už vilniečius, ką sakiau ir vyrams. Galbūt nesame šios poros favoritai, bet negalime pralaimėti 30 taškų.

– Kaip Ado Juškevičiaus netektis paveikė pasirengimą rungtynėms? Ar apie jo išvykimą žinojote anksčiau?

– Ne, aš sužinojau paskutinę dieną ir mes ruošėmės žaisti su Adu. Bet tai ne priežastis. Nepripažįstu pasiteisinimų. Turi išeiti, išmušti varžovui dantį ir laimėti rungtynes. Gali prisigalvoti priežasčių – per ryškios lempos, per slidžios grindys, per minkštas kamuolys, varžovai spjaudosi... Nereikia į tai žiūrėti. Taip, Ado netektis skausminga, bet neturėjome pralaimėti tokiu skirtumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius