-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 30

R.Kaukėnas: apie logotipą, Europos turnyrą ir migraciją Londono link

Gedimino Žiemelio naująjį klubą „Wolves“ kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ ketvirtadienį pristatė naują komandos logotipą, kuris sukėlė ažiotažą krepšinio bendruomenėje. 15min susisiekė su BHC prezidentu Rimantu Kaukėnu, kuris papasakojo ne tik apie klubo įvaizdį, bet ir apie komandos ateitį, norą žaisti europiniame turnyre bei pasirodžiusią informaciją apie galimą klubo migravimą tarp Vilniaus ir Londono.
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas / nuotr. BHC

Ketvirtadienį pristatytas „Wolves“ logotipas staigiai apskriejo socialinius tinklus, o akylesni krepšinio gerbėjai dalinosi pastebėjimais apie panašius piešinius.

„Kairėje – naujojo Vilniaus / Alytaus / Širvintų / Londono krepšinio klubo su žadamu milijoniniu biudžetu logotipas. Dešinėje – logotipas, kurį galima nusipirkti „Creative Market“ už 35 USD (aš amerikietis, tai kainas rašau doleriais). Nu arba atvirkščiai, net pats dabar sutrikau, kur kuris“, – feisbuke rašė komikas Paulius Ambrazevičius ir pridėjo iliustraciją.

nuotr. P.Ambrazevičiaus/facebook.com/Sirgaliai stebisi logotipų panašumu
nuotr. P.Ambrazevičiaus/facebook.com/Sirgaliai stebisi logotipų panašumu

„Pranešimą jūs matėt, skaitėt. Iš principo, logotipą kūrėme nuo nulio, – 15min teigė R.Kaukėnas. – Kaip ir dažniausiai, buvo pasitelkiamas personažas. Vilko įvairių atvaizdų tiek sporte, tiek kitose rinkose yra tikrai daug. Dėl šios priežasties panašumų išvengti tiesiog neįmanoma. Kai vilkas yra simbolis, mes tą norėjome turėti.“

Toks jausmas, kad jūs visi norite, kad mes šiandien paimtume, žaistume Londone, Vilniuje, arenoje, Eurolygoje, laimėtume NBA čempionų žiedus.

Paklaustas, kas kūrė logotipą, BHC prezidentas sakė, jog darbavosi „marketingo komanda“.

Išgirdęs klausimą apie tai, kiek emblema kainavo, R.Kaukėnas juokėsi: „Kodėl tai yra svarbu?“

nuotr. basketballhc.com/Tomas Pačėsas ir Rimantas Kaukėnas
nuotr. basketballhc.com/Tomas Pačėsas ir Rimantas Kaukėnas

„Logotipai evoliucionuoja, keičiasi, tą rodo ir kitų komandų istorija. Po tam tikro laiko jie keičiasi. Kokių jūs klausimų turite, kiek jis kainavo, tai čia (juokiasi)... Nežinau, ką norite tuo pasakyti“, – dėstė BHC prezidentas.

Kol kas „Wolves“ komanda oficialiai nėra pristačiusi trenerio, joje nėra nė vieno žaidėjo. Neseniai pasirodė informacija, kad vienas iš taikinių stratego pozicijoje – Latvijos rinktinę treniruojantis Luca Banchi, bet R.Kaukėnas sakė, jog kalbamasi su daug specialistų.

„Ne kartą esu minėjęs, kad labai daug priklauso nuo tos situacijos, kuriame europiniame turnyre mums pavyks žaisti. Dėl to mes vėluojame į rinką, dėl to mes ir laukiame. Tiek žaidėjams, tiek treneriams tai labai svarbu.

Dar kartą pasikartosiu, kad mes kantriai einame į priekį ir laukiame. Su visais žaidėjais, kurie mus domina, palaikome pulsą, ryšį. Žaidėjams, treneriams mūsų projektas įdomus, bet suprantama, kad jiems visiems norisi žinoti, kuriame turnyre mes dalyvausime. Tokios naujienos“, – kalbėjo R.Kaukėnas.

BHC nuotr./Rimantas Kaukėnas
BHC nuotr./Rimantas Kaukėnas

15min paklaustas, ar FIBA Europos taurė yra turnyras, į kurį taikosi „Wolves“, klubo vadovas atsakė teigiamai. Šis turnyras krepšinio hierarchijoje laikomas ketvirtuoju pagal pajėgumą po Eurolygos, Europos taurės ir FIBA Čempionų lygos.

Ar ėjimas FIBA keliu neužvers Eurolygos durų, kurias taip svajojo praverti BHC?

„Visokie gandai vaikšto. Yra Bertomeu, Eurolygos situacija. Nenorėčiau komentuoti, nes nežinau visko iki galo, gandus komentuoti neturiu kompetencijos. Iki galo daug kas nežino, kas verda viduje. FIBA taurė nėra Čempionų lyga ar Europos taurė.

Norime pradėti mažais žingsniais, kiek galima kabintis ir augti. Nuo kažko reikia pradėti. Jei mums neatsirado vietos Europos taurėje – ką padarysi“, – kalbėjo R.Kaukėnas.

Naujo klubo Vilniuje kūrimas, jo žaidimas Alytuje, galimi Gedimino Žiemelio ryšiai su Rusija ir kiti aspektai kelia dviprasmišką nuotaiką krepšinio padangėje. Vis dėlto R.Kaukėnas sako, jog dėl neišgyvena.

„Yra ir teigiamų, ir neigiamų atsiliepimų. Tai konkurencija. Bus visokių atsiliepimų, visokių reakcijų. Čia yra sportas, – aiškino BHC prezidentas. – Niekas nenori likti antras ar trečias, jei gali būti pirmas ar antras. Normalu. Sveika konkurencija. Jei kažkas nepatenkintas, kad kuriasi naujas klubas – tai vaikiška.

O kad tai geras dalykas sporte – 100 procentų. Džiugu, kad yra žmonės, kurie kažką nori daugiau sukurti, kitaip pasižiūrėti į visą šį reikalą. Tai – sveikintina. Mūsų sporte – krepšinyje – reikia kuo daugiau komandų, norinčių dalyvauti.

Gerbiame visus varžovus. Čia yra toks gyvenimas. Konkurencija reikalinga, kad būtų progresas, augimas. Be jos neįdomu.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gediminas Žiemelis, Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gediminas Žiemelis, Rimas Kurtinaitis

Laipsniškas „Wolves“ klubo perėjimas į Londoną, galimybė ten žaisti Eurolygos rungtynes ar jų dalį kilstelėjo krepšinio gerbėjų antakius, kai balandžio pradžioje apie tai pranešė 15min, o šį mėnesį daugiau planų savo feisbuko paskyroje atskleidė Andrius Tapinas.

„Čia yra ilgalaikis projektas. Ši „Basketball Holding Company“ kompanija yra įkurta tam, kad sportas augtų. Tai didžiulis iššūkis visiems mūsų organizacijoje, bet mums tai įdomu, inovatyvu. Tiems, kurie mėgsta krepšinį, būtų sunku pasakyti „ne“. Noras kitaip augti ir eiti į priekį.

Dėl Londono... Mes jau esame sakę, kad gali būti viena komanda, dvi komandos, atskira komanda Londone. Šiai dienai sprendimo nėra, – tikino R.Kaukėnas. – Esame tikrai labai lankstūs. Faktas tas, kad Londono rinka yra įdomi. Tas nesikeičia. O Vilnius – jis, kaip buvo, taip ir liks. Tai bus Vilniaus komanda. Ateityje tikimės, kad viskas klostysis kaip planuojame. Žinote, tai užtrunka laiko.

Toks jausmas, kad jūs visi norite, kad mes šiandien paimtume, žaistume Londone, Vilniuje, arenoje, Eurolygoje, laimėtume NBA čempionų žiedus. Tokios spekuliacijos... Mes pradedame mažais žingsniais, lipdome komandą nuo nulio.“

Arno Strumilos / 15min nuotr./Rimantas Kaukėnas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Rimantas Kaukėnas

Tad jei bus dvi komandos Londone ir Vilniuje, kyla klausimas, kuri iš jų turėtų dalyvauti Eurolygoje, būti prioritetinė, bet į šį klausimą R.Kaukėnas atsakymo kol kas neturi. Esą visos BHC komandos norės žaisti aukščiausiame lygyje.

Sulaukęs dar keleto klausimų apie migraciją į Londoną, kompanijos prezidentas ėmė kalbėti piktai ir tiesių atsakymų nerado.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius