-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 18 /11:44

R.Šimašius: nesąmonių prišnekėjęs krepšinio klubo prezidentas bus pakeistas

Po rasistinių Gedvydo Vainausko pasisakymų, panašu, Vilniaus savivaldybė nusprendė imtis griežtų veiksmų. Remigijus Šimašius davė suprasti, kad artimiausiu metu bus pakeisti „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas ir valdymas.
Gedvydas Vainauskas ir Remigijus Šimašius
Gedvydas Vainauskas ir Remigijus Šimašius / 15min.lt montažas

„Jei krepšinio klubo prezidentas prišnekėjo nesąmonių, tai ne krepšinį reikia keisti, o prezidentą ir klubo valdymą. Tai ir bus padaryta artimiausiu metu“, – feisbuke sekmadienio ryte parašė R.Šimašius. Vilniaus valdžia yra viena iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo dalininkių.

Komentuodamas savo sekmadieninį pareiškimą, sostinės meras 15min teigė tiesiog norėjęs dar aiškiau parodyti, kad po pasaulį apskriejusio rasistinio pareiškimo nemato galimybių G.Vainauskui likti krepšinio klubo prezidento kėdėje. Sykiu jis užsimena, kad kalbama ne tik apie G.Vainauską.

„Tiesiog noriu, kad dar didesnis aiškumas būtų. (...) Tikrai bus pokyčių. Jie bus labai ryškūs ir radikalūs. Turbūt anonsuoti dar per anksti šiek tiek, nes bus ir dalininkų susirinkimas, ir valdyba, ir visa kita“, – kalbėjo R.Šimašius.

Paklaustas, ar G.Vainauskas jau informuotas apie tokius ketinimus, meras teigė jam tai pranešęs dar penktadienį.

Sostinės klubą valdo keturi dalininkai. Vilniaus savivaldybė – tik vienas iš jų. Klausiamas, ar užsitikrino daugumą „Lietuvos ryto“ dalininkų balsų G.Vainausko nuvertimui, R.Šimašius neslėpė dar negalįs taip sakyti.

Tikrai bus pokyčių. Jie bus labai ryškūs ir radikalūs, – kalbėjo R.Šimašius.

„Sunku dar taip iki galo pasakyti. Šiaip ar taip, tikrai sprendimai bus labai aiškūs“, – užtikrino politikas.

O jeigu dalininkai neparems G.Vainausko nuvertimo? R.Šimašius tvirtina tokios galimybės net nesvarstantis. „Nespėliokim. Padarysim taip, kad tikrai būtų pokyčiai labai aiškūs“, – reziumavo meras.

Maksimum du juodaodžiai žaidėjai“

G.Vainausko pasisakymai apie juodaodžius krepšininkus sulaukė pasmerkimo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

„Visada buvo požiūris, kad daugiau kaip dviejų juodų... dviejų juodaodžių krepšininkų komandoje neturi būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodais žaidėjais, juos kontroliuoti, auklėti ir viską daryti.

Atsitiko taip, kad atsirado keturi juodi žaidėjai, susibūrė tokia, kaip pavadinti, jų gauja. Negalima taip – maksimum du juodaodžiai žaidėjai. Per dvidešimties metų praktiką aš galiu pasakyt – ir visos komandos taip turėtų daryti. Ne daugiau kaip du juodaodžiai“, – savo išmintimi „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje dalijosi G.Vainauskas.

Šie rasistiniai pasisakymai labai greitai išplito socialiniuose tinkluose ir sukėlė nepasitenkinimo bangą tarptautinėje žiniasklaidoje ir tarp garsiausių Eurolygos krepšininkų. Dėmesį atkreipė net JAV sporto žiniasklaidos milžinas ESPN.

Vilniaus savivaldybė yra viena iš „Lietuvos ryto“ klubo dalininkių ir 2017 metais Vilniaus miesto biudžete krepšinio klubui „Lietuvos rytas“ buvo numatyta 1,158 mln. eurų dotacija.

Visas klubo biudžetas siekia 2 mln. eurų, vadinasi, miesto valdžios parama sudaro daugiau nei pusę klubo biudžeto.

R.Šimašius penktadienį teigė, kad parama Vilniaus krepšinio klubui gali mažėti, nors dėl konkrečių priemonių dar nėra nutarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius