Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 16

Rasistinėmis replikomis pasišvaisčiusiam G.Vainauskui – negailestingas JAV žiniasklaidos milžino ESPN kirtis

Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvynas Vainauskas šiomis dienomis turi nepaprastai daug problemų, o į jas dėmesį jau atkreipia ir viso pasaulio žiniasklaida. JAV sporto žiniasklaidos milžinas ESPN šiai rasizmu persmelktai istorija skyrė net atskirą „First Take“ laidos reportažą.
first-take-laida-apie-gedvydo-vainausko-rasistinius-pareiskimus
Stopkadras

Laidos metu žurnalistai Stephenas Smithas ir Maxas Kellermanas stebėjosi, kaip vieno stipriausių Lietuvos krepšinio klubų vadovas gali viešojoje erdvėje laidyti tokias replikas, akivaizdžiai nukreiptas prieš juodaodžius.

„Visada buvo požiūris, kad daugiau kaip dviejų juodų... dviejų juodaodžių krepšininkų komandoje neturi būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodais žaidėjais, juos kontroliuoti, auklėti ir viską daryti.

Atsitiko taip, kad atsirado keturi juodi žaidėjai, susibūrė tokia, kaip pavadinti, jų gauja. Negalima taip – maksimum du juodaodžiai žaidėjai. Per dvidešimties metų praktiką aš galiu pasakyt – ir visos komandos taip turėtų daryti. Ne daugiau kaip du juodaodžiai“, – ketvirtadienį savo išmintimi „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje dalijosi G.Vainauskas.

Komentuodamas šiuos teiginius, S.A.Smithas neslėpė pasipiktinimo.

„Tai labai labai rasistinis komentaras, akivaizdžiai nukreiptas prieš juodaodžius. Tačiau tai nestebina. Vis dar yra labai daug žmonių, kurie garsėja tokiais pareiškimais ir ne tik Jungtinėse Valstijose“, – savo komentarą pradėjo žurnalistas.

Jam pritarė kolega M.Kellermanas, kuris G.Vainauską pavadino tiesiog kvailiu ir idiotu. Jis prisiminė, kad 1966 metais Billas Russellas tapo pirmuoju afroamerikiečiu treneriu NBA lygoje, nors ilgą laiką „Boston Celtics“ vertėsi daugiausiai baltaodžiais krepšininkais.

Jis taip pat G.Vainauskui siūlė atsimerkti ir pažiūrėti į stipriausias šiuo metu planetos komandas „Golden State Warriors“ ir „Cleveland Cavaliers“ bei suskaičiuoti juodaodžius krepšininkus jose.

Visą reportažą galite rasti čia:

VIDEO: „First Take“ laida apie Gedvydo Vainausko rasistinius pareiškimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius