-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 17

Reakcijos po pasaulio čempionato burtų: daugybė patenkintų ir užuojautos Lietuvai

„Burtai nebuvo malonūs Kanados rinktinei“, – konstatavo „Toronto Star“, įvertinęs žinias iš Šendženo, kur šeštadienį buvo ištraukti 2019 m. FIBA pasaulio krepšinio čempionato burtai. Kanada su Lietuva, Australija ir Senegalu pateko į bene sudėtingiausią pirmojo etapo grupę ir sulaukė kone visuotinių užuojautų.
Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas
Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Eurohoops“ H grupę pavadino „mirtininkų“ dar net nepaaiškėjus ketvirtajai komandai. Ir tai suprantama: nors Kanada tebuvo tik šeštame burtų krepšelyje, virtinę NBA žvaigždžių turinti rinktinė neabejotinai buvo vienas mažiausiai geistų varžovų apskritai.

Kanada į pasaulio čempionatą grįš po 9 metų pertraukos – pasirodymą 2010-aisiais baigė be pergalių ir su penkiais pralaimėjimais.

Tąsyk lietuviai ir kanadiečiai taip pat buvo vienoje grupėje. Lino Kleizos vedama Lietuvos rinktinė laimėjo vos 2 taškais (70:68), ir iki šiol tai vienintelė šių komandų akistata krepšinio istorijoje.

Bet dabar tai bus visiškai kitokia – NBA talento pilna komanda.

„Nė viena komanda H grupėje neturėtų būti patenkinta burtų rezultatais, – rašo „Sportsnet“. Grupė yra gerokai stipresnė nei kitos, ir tai įrodo pozicijų FIBA reitinge vidurkis – 19,25“.

„Tai yra blogos naujienos, nes viena gera komanda ne tik nepateks į kitą etapą, bet ir praras šansą žaisti olimpinėse žaidynėse“.

Lietuva FIBA reitinge užima 6-ą, Australija – 11-ą, Kanada – 23-ią, o Senegalas – 37-ą vietą.

Arčiausiai pagal paminėtą vidurkį yra B grupė – 20,0. „Tačiau B grupėje yra aiškūs du favoritai – Argentina ir Rusija“, – pabrėžia „Sportsnet“.

„Sportsnet“ užjautė ir Čekiją bei Turkiją, kurios žais E grupėje su JAV: „Apmaudu, nes abi šios komandos būtų vertos žaisti antrame etape“.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Iš esmės visam pasauliui aišku, kad H grupė pati nedėkingiausia, ir kone vieningai siunčia užuojautas visoms keturioms rinktinėms.

„Kinija negalėjo gauti lengvesnių varžovų, o Kanada, Australija ir Lietuva jau dabar negali jaustis ramiai, nes vienos iš jų nebus 16-uke“, – rašo graikų „Sport24“.

Kinija negalėjo gauti lengvesnių varžovų, o Kanada, Australija ir Lietuva jau dabar negali jaustis ramiai, nes vienos iš jų nebus 16-uke

„Ir netgi įveikusioms pirmąjį barjerą šios grupės komandoms po to teks žaisti su Vokietija bei Prancūzija, tad dvi iš šių keturių rinktinių nepateks į Top8“, – priduria „Sport24“.

„Tuo tarpu graikų šansai žymiai aiškesni. Tereikia gerai žaisti. Burtai automatiškai neužtikrina vietos 16-uke ar 8-uke, bet parodo kelią į sėkmę. Naujoji Zelandija, Brazilija, Juodkalnija – ne krepšinio gigantės. Neturėdama skaudžių netekčių Graikija gali laimėti visus mačus“.

Graikai grečiausiai neišvengtų JAV rinktinės antrame etape, bet, kaip sakė rinktinės treneris Thanasis Skourtopoulos, „buvo galima sulaukti ir žymiai sunkesnio varianto“.

„Jei Graikijai viskas klostytųsi palankiai, ketvirtfinalyje greičiausiai tektų žaisti su Prancūzija, Australija, Lietuva arba Kanada. Visos šios rinktinės gali turėti nuostabias sudėtis, tačiau Graikijai su Gianniu Antetokounmpo nė viena iš jų nebūtų baisi“, – gerokai į priekį bando žvelgti „Sport24“.

„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas
„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas


Buvusi Australijos krepšinio žvaigždė Andrew Bogutas apie savo šalies galimybes dar prieš burtų traukimą sakė, kad „ant popieriaus australai yra pirmo penketuko komanda“, todėl iš saviškių tikisi medalių tiek pasaulio čempionate Kinijoje, tiek Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Tiesa, kaip sakė ir Dainius Adomaitis, viskas priklausys nuo to, kokius žaidėjus rinktinėms pavyks suburti.

„Australija į Kiniją galėtų atvykti būdama viena talentingiausių turnyro komandų, tačiau klausimų labai daug. Benas Simmonsas dar nepatvirtino, kad žais čempionate, ir greičiausiai to nepadarys. Pastaroji Dante Exumo trauma gali jį eliminuoti ir iš pasaulio pirmenybių“, – rašo „FoxSports“.

„Jei Kanados NBA žaidėjai sutars, jie galėtų išrikiuoti sudėtį su Jamalu Murray, Cory Josephu, Andrew Wigginsu ir Tristanu Thompsonu. Tokia Kanada keltų grėsmę Australijai, kuri išrikiuotų Patty Millsą, Joe Inglesą ir Aroną Baynesą“, – tęsia „FoxSports“.

Nemanau, kad taip sunkiai dirbę, kad patektume į pasaulio čempionatą, dabar imsime skųstis burtais

„Lietuva išrikiuotų Mindaugą Kuzminską, Domantą Sabonį, Joną Valančiūną ir virtinę žaidėjų, turinių FIBA varžybų patirties“.

„Laimėti medalį niekuomet nėra lengva. Australijos kelias šįkart bus pilnas pavojų, nors visi supranta, kad Australijos krepšinis dar niekad neturėjo tiek talento ir kad tai tinkamas metas šiai komandai sužibėti“, – parašė Pickandroll.com.

„Scanpix“ nuotr./Andrew Wigginsas
„Scanpix“ nuotr./Andrew Wigginsas

Beje, Kanada dėl situacijos H grupėje nepanikuoja.

„Nemanau, kad taip sunkiai dirbę, kad patektume į pasaulio čempionatą, dabar imsime skųstis burtais“, – „Yahoo Sports“ cituoja Rowaną Barrettą, Kanados vyrų krepšinio programos vadovą.

„Gerai, kad burtai ištraukti taip anksti ir mes turime laiko pasirengti“, – pridūrė R.Barrettas, kurio svarbiausias tikslas šiuo metu – surasti rinktinei trenerį.

Atrankoje, kurioje laimėjo 10 rungtynių iš 12, Kanadai vadovavo net trys skirtingi specialistai – Jay'us Triano, Roy'us Rana ir Gordas Herbertas.

„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Rusija
„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Rusija

„Kiekviena grupės komanda turėtų būti patenkinta burtais“, – C grupę, kurioje žais Ispanija, Puerto Rikas, Iranas ir Tunisas, pakomentavo „Marca“.

Lengvą kelią pirmajame etape ispanams prognozuojantis leidinys iškart žvelgia į antrą etapą, kur „jei nebus staigmenų, greičiausiai reikės žaisti su Italija ir Serbija“.

„Čia jau bus atkaklesni mačai“, – konstatuoja „Marca“, pasidžiaugusi, kad Ispanijos ir JAV keliai susikirs nebent finalinėse turnyro stadijose.

„Čempionai yra kitoje lentelės pusėje, kaip ir tokie krepšinio galiūnai kaip Lietuva, Graikija, Prancūzija ir Turkija“, – rašo „Marca“.

Sergio Scariolo, Ispanijos rinktinės treneris, grupę pavadino „parankia“, bet išreiškė nerimą dėl galimų sunkumų antrame etape.

„Mums tai paranki grupė. Varžovai – vidutinio lygio, tikrai įveikiami“, – kalbėjo S.Scariolo.

„Antrame etape būtų komplikuota grupė. Greičiausiai lauktų Serbija, kurią laikau antra stipriausia komanda pasaulyje po JAV, bei Italija, kuri su visais savo NBA ir Eurolygos žaidėjais buv labai konkurencinga“.

FIBA nuotr./Aleksejus Švedas
FIBA nuotr./Aleksejus Švedas

„Kol kas anksti kalbėti, bet mes nebijome nei Kinijos, nei JAV. Turėsime eiti ir laimėti kiekvienas rungtynes“, – TASS cituoja Rusijos rinktinės žaidėjo Andrejus Voroncevičius žodžius.

VTB Vieningosios lygos vadovas Sergejus Kuščenko pripažino, kad pagrindinis rusų varžovas pirmajame etape – Argentinos rinktinė.

„Istoriškai tai labai sudėtingas varžovas krepšinyje visoms komandoms. Nigerijos rinktinė – labai nemaloni komanda. Bet dabar labai sunku vertinti komandų pajėgumus. Šiandien labai daug komandų gali išstatyti pajėgias sudėtis, bet viskas priklausys nuo to, kokius žaidėjus komandos surinks“, – TASS sakė S.Kuščenko.

Rusija žais B grupėje su Korėja, Argentina ir Nigerija.

Pasaulio krepšinio pirmenybės Kinijoje vyks pirmą kartą, Azijoje – pirmą kartą nuo 2006-ųjų, kai čempionatas buvo surengtas Japonijoje.

JAV rinktinė Kinijoje gins titulą, o Lietuvos rinktinė bandys trečią kartą iš eilės prasimušti į geriausiųjų ketvertuką. Tai bus pirmasis FIBA pasaulio čempionatas, kuriame varžysis 32 komandos.

Turnyras startuos rugpjūčio 31 dieną, o naujieji krepšinio čempionai paaiškės rugsėjo 15 dieną Pekine.

VIDEO: Deginantys „Atsarginiai“: J.Jankevičiaus įspėjimas „Pacers“, M.Šalčiūtės pranašystė ir LeBronas pelenuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius