Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 15

Monstriška „Žalgirio“ pergalė – rekordas, naujoko šou ir R.Jokubaičio žybsnis

Eurolygoje nesėkmių serijos prislėgtas ir LKL su „Lietkabeliu“ vargęs Kauno „Žalgiris“ atsigavo Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalyje. Šiauliuose Šarūnas Jasikevičius nerizikavo ir į kovą metė visus svarbiausius kozirius, bet stipriausios artilerijos neprireikė. Kauniečiai nušlavė šeimininkus 104:61 (27:15, 27:13, 33:23, 17:10) ir iškovojo rezultatyviausią pergalę turnyro istorijoje bei priartėjo prie finalo ketverto.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Jau pirmajame kėlinyje paaiškėjo, kad su Vilniaus „Rytu“ LKL iki galo kovoję „Šiauliai“ pirties žalgiriečiams neužkurs. „Žalgiris“ po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 27:15 ir kontroliavo rungtynes.

Trečiajame kėlinyje „Žalgirio“ persvara pasiekė 37 taškus (80:43). Neištvėręs prasto žaidimo Antanas Sireika užsidirbo techninę pražangą už pastabas teisėjams. Bet ir tai buvo ne pabaiga, ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ padidino persvarą iki 40 taškų 97:57.

Šaras išnaudojo šansą ir leido pasireikšti jauniesiems žalgiriečiams Rokui Jokubaičiui ir Lukui Uleckui. R.Jokubaitis pelnė 8 taškus ir pridėjo 10 rezultatyvių perdavimų.

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Žalgirio“ talento: iškils ar pradings?

Galingą pasirodymą surengė naujokas Deonas Thompsonas, kuris jau iki pertraukos surinko 14 taškų, o iš viso pelnė 16-a ir atkovojo 8 kamuolius.

„Žalgirio“ treneriai tik prieš rungtynes nusprendė į sudėtį neįtraukti Derricko Waltono. Amerikietis sekmadienį patyrė traumą per rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“. Traumas taip pat gydosi Leo Westermannas ir Antanas Kavaliauskas.

„Dėl šių rungtynių turėjome įvairių minčių, bet nusprendėme vakar žaidėjams suteikti poilsio ir šiandien kovoti stipriausia sudėtimi“, – prieš rungtynes atskleidė „Žalgirio“ trenerio asistentas Darius Maskoliūnas.

VIDEO: KMT rungtynių momentas: gražus, bet skausmingas R. Stankevičiaus dėjimas

„Šiauliai“ rungtynių rytą prarado vieną svarbiausių žaidėjų. Kapitonas Arminas Urbutis rungtynių rytą susirgo – dėl pakilusios temperatūros jis praleido susitikimą.

Kauno „Žalgiris“ gina pernai iškovotą KMT titulą.

Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės vyks vasario 13 d. Kaune, finalo ketvertas – vasario 16-17 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Penktadienį Kauno „Žalgirio“ laukia Eurolygos rungtynės namuose su Atėnų „Panathinaikos“.

„Šiauliai“: B.Griciūnas 19, I.Vaitkus 12.

„Žalgiris“: D.Thompsonas 16, T.Walkupas, B.Daviesas ir A.White'as po 12, E.Ulanovas 11, L.Birutis 10, N.Woltersas ir R.Jokubaitis po 8, P.Jankūnas ir L.Uleckas po 6, M.Grigonis 2, A.Milaknis 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius