Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 09

Renaldas Seibutis nusivylęs, bet rinktinei ištikimas: „Aš visada prieinamas“

Trečiasis pasaulio čempionatas Renaldui Seibučiui baigėsi su nemaloniu prieskoniu burnoje. Pergalė prieš Dominikos Respubliką paskutinėse rungtynėse menkai glostė širdį, sužeistą prancūzų ir australų metimų pasaulio čempionate Kinijoje.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinė palieka planetos pirmenybes pro atsargines duris ir vienas vyriausių rinktinės narių net nebandė slėpti, kad nusivylimo lieka daug.

„Dvejopi prisiminimai bus, – paklaustas kokį minčių bagažą iš Kinijos antradienį parskraidins į Lietuvą sakė 34 metų krepšininkas. – Pirmoje dalyje viskas buvo super – organizacinė pusė, miestų priėmimas, sirgalių palaikymas.

Bet ne Kinijos atvykome pažiūrėti. Galiausiai rezultatas nuviliantis – viskas baigėsi tikrai neskaniai.“

R.Seibutis teigė, kad komandai pavyko susitelkti paskutiniam mačui su Dominikos Respublika, nes visi norėjo bent taip atsidėkoti tiems keliems šimtams sirgalių, palaikiusių komandą ne tik Donguane pirmajame etape, bet ir Nankine antrajame.

„Treneris teisingai pasakė – turime atiduoti pagarbą sirgaliams, kurie ilgai planavo išvyką į Kiniją. Didelis ačiū jiems, kurie atvyko, – sakė R.Seibutis. – Gaila, kad mūsų jau čia nebebus.“

R.Seibutis santūriai pasisakė apie Dainiaus Adomaičio sprendimą trauktis iš trenerio pareigų: Kiekvienas žmogus turi savo pasirinkimą – čia jau jam visi klausimai.“

Pačiam R.Seibučiui tai nebuvo toks ryškus pasaulio čempionatas, kaip jo pirmasis 2010 metais Turkijoje, kai laimėta bronza.

2013 ir 2015 metais Europos pirmenybėse padėjęs rinktinei laimėti sidabro medalius, o 2014 metais ketvirta vieta pasibaigusiame pasaulio čempionate rungtyniavęs ir įžaidėjo pozicijoje vietoj traumuoto Manto Kalniečio, šįkart Kinijoje jis rinko po 2,6 taško, rezultatyviausią mačą sužaidęs su Australija, kai pelnė 8 taškus.

Tačiau R.Seibutis niekada ir nebuvo savanaudis žaidėjas, kuris keltų savo asmeninius tikslus aukščiau komandos.

Ispanijos klubo „Zaragoza“ gynėjas labai prisidėjo, kad Lietuvos rinktinė iškovotų kelialapį į šias pasaulio pirmenybes, o ateityje jis irgi būtų rinktinės paslaugoms – jis tikrai žais olimpinės atrankos varžybose, jei D.Adomaičio įpėdinis jį kvies.

„Aš visada prieinamas, kol sveikata leidžia ir kol kviečia, – sakė R.Seibutis. – Vis tiek Lietuva yra mūsų širdyje. Ji mus užaugino – kol būsime kviečiami, kol būsime reikalingi – visada.“

Jo kartos žaidėjų, yra ir daugiau. R.Seibutis turi nuojautą, kad dar neišmušė rinktinės senbuvių atsisveikinimo valanda.

„Tai bus kiekvieno sprendimas, – sakė jis. – Bet, aš manau, kad šis čempionatas dar paliko kartėlį, kurį norėsis pataisyti“.

VIDEO: L.Lekavičiaus mintys po paskutinių čempionato rungtynių
VIDEO: M.Kalniečio mintys po paskutinių čempionato rungtynių
VIDEO: D.Adomaitis atvirai: pasisodinau dukras su žmona ir paklausiau – ar jūs pasiruošusios? Nes šūdo bus daug
VIDEO: Domantas Sabonis: mes buvome šoke dėl trenerio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius