Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 24

Rimantas Kaukėnas sportbačių ant vinies nekabina: „Esu labai neapsisprendęs“

Ilgą laiką krepšinio nežaidęs Rimantas Kaukėnas vis dar ieško naujų iššūkių aikštėje. Didžiąją dalį laiko ir jėgų labdaringai veiklai skiriantis 41-rių vyras nekabina sportbačių ant vinies, nors juokais prisibijo, kad kaulai jau gali subyrėti.
 Rimantas Kaukėnas pristatė labdaringą savo vardo turnyrą
Rimantas Kaukėnas pristatė labdaringą savo vardo turnyrą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Dar 2000-siais karjerą pradėjęs krepšininkas ilgiau nei metus krepšinio profesionaliai nežaidė.

Buvo spėliojama, kad ketvirtadienio popietę spaudos konferenciją surengęs R.Kaukėnas ne tik pristatys labdaringą krepšinio turnyrą, bet ir paskelbs apie karjeros pabaigą, bet to nepadarė.

Birželio 2-ąją šalia „Siemens“ arenos vyksiančiame 3 prieš 3 turnyre dalyvaus ir pats 41-rių sportininkas. „Tikiuosi, kaulai nesubyrės aikštelėje“, – juokėsi R.Kaukėnas.

Gynėjo pozicijoje rungtyniavęs krepšininkas pasakojo, kad šį sezoną turėjo pasiūlymų ir iš Lietuvos, ir iš užsienio, tačiau juos atmetė.

R.Kaukėnas tikina suprantantis, kad aikštėje stebuklų jau neišdarinės, todėl jam tiktų bet koks vaidmuo, o svarbiausia vienas – pretendavimas į trofėjus.

– Pats oficialiai taško dar nesate padėjęs, dabar svarstot, ar per trys prieš tris turnyrą kaulai nesubyrės, tad gal turite naujienų? Gal jau nebeieškot naujos komandos? 24sek paklausė Rimanto Kaukėno.

– Teisingai pasakei – kol kas oficialiai nebaigiau karjeros, bet jau reikia pradėti galvoti, į kurią pusę pakrypsiu. Turėjau porą pasiūlymų, bet jų atsisakiau dėl įvairių priežasčių: ar netiko, ar su šeima nebuvo suderinama. Tokiame amžiuje svarbu ne tik krepšinis, turiu prisiminti ir šeimą, kad jie būtų šalia. Nėra labai paprasta. Kartais to pasiūlymo nelabai ir lauki, nenori išbėgti į aikštę sugriuvęs. Kol kas ateities planų nežinau, viskas kabo ore, esu labai neapsisprendęs. Labai noriu žaisti, bet nenoriu žaisti nebūdamas formoje ir nenoriu palikti šeimos.

– Bet „ne“ nesakote?

– Kol kas dar ne.

– Sakot, kad nenorėjot šeimos palikti, tai tie pasiūlymai buvo iš šalių, kuriose esate rungtyniavęs?

– Taip, buvo pora komandų, kur anksčiau esu žaidęs ir buvo pora, kur nesu žaidęs. Nusprendėme, kad geriau luktelėt, gal taip ir lauksiu toliau iki pensijos (juokiasi).

– Paskutines oficialias rungtynes žaidėte prieš daugiau nei metus, o kiek laiko per šį laiką sportavote?

– Šiaip stengiausi intensyviai treniruotis iki kovo mėnesio ir truputį paskutinius du mėnesius sulėtinau tempą, nes sezonas eina į pabaigą, tai, jei dar žaisiu, reikės pradėt vasarą ruoštis vėl rimčiau. Man jau 41-ri, tai reikia galvoti, kaip čia geriau pakabinti tuos batus ant vinies.

– Gal esate nusibrėžęs kažkokią ribą? Iki kada dar svarstysit ir kada jau nebe?

– Atvirai pasakius, negalvojau. Jei kažkas pasiūlytų gerą trumpalaikį pasiūlymą geroj komandoj, kur galėčiau kažko išmokti ar pasisemti patirties kad ir nežaidžiant, bet treniruojantis, tada to neatsisakyčiau. Bet kol kas viskas neapibrėžtai.

– Kaip suprantu, jus labiau tenkintų žaidėjo-mentoriaus vaidmuo komandoje?

– Aš nieko prieš. Kaip mes anksčiau visi sakydavome: darysiu viską, ko reikia komandai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Rimantas Kaukėnas pristatė labdaringą savo vardo turnyrą
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Rimantas Kaukėnas pristatė labdaringą savo vardo turnyrą

– Nedomina Šarūno Jasikevičiaus kelias pradėti nuo asistento pozicijos, o tada kilti aukštyn?

– Galbūt ir vilioja, bet čia jau gyvenimas po krepšininko, tai reikia man pirma sustot žaisti galvoje, nustot būti krepšininku ir pradėti galvoti apie kažką kitą. Vienas iš variantų – būt treneriu, bet kol kas negalvoju.

– Ar kas nors siūlė padėti treniruoti komandą?

– Buvo.

– Lietuvoj?

– Ne, Lietuvoje nebuvo.

– Jei gautumėte pasiūlymą iš Lietuvos komandos kitam sezonui, ar sutiktumėte?

– Svarstyčiau. Ar tikrai galiu padėt, ką mes galėtume laimėti. Mano noras buvo eiti į tą komandą, kuri galėtų ir norėtų laimėti. Turint omeny, kad aš daug nežaisčiau, toks buvo mano noras. Su visomis aplinkybėmis, nėra visada taip, kaip nori. Nebuvo varianto žaisti dėl kažkokio trofėjaus, dėl to ir nepriėmiau jokių pasiūlymų.

– Tai „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ nesiūlė?

– (Juokiasi) Jie jau turi tiek žaidėjų, kam jiems toks senis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius